نشست گروه‌های فلسطینی در مسکو؛

لاوروف: باعث و بانی وضعیت کنونی، آمریکا است

کد خبر: 1277874

نمایندگان برخی گروه‌های سیاسی فلسطینی روز پنجشنبه دهم اسفند ۱۴۰۲ پس از گذشت پنج سال از نشست مشابه قبلی در مسکو گردهم آمدند، نشستی که وزیر امور خارجه روسیه در آن بر توقف خونریزی در نوار غزه تأکید و تصریح کرد:‌ شدت و خشونت عملیات نظامی اسرائیل در کرانه باختری،‌ کمتر از رویه این رژیم در غزه نخواهد بود.

 لاوروف: باعث و بانی وضعیت کنونی، آمریکا است

نمایندگان برخی گروه‌های سیاسی فلسطینی روز پنجشنبه دهم اسفند ۱۴۰۲ پس از گذشت پنج سال از نشست مشابه قبلی در مسکو گردهم آمدند، نشستی که وزیر امور خارجه روسیه در آن بر توقف خونریزی در نوار غزه تأکید و تصریح کرد:‌ شدت و خشونت عملیات نظامی اسرائیل در کرانه باختری،‌ کمتر از رویه این رژیم در غزه نخواهد بود.

به گزارش رسانه‌های روسیه، سرگئی لاوروف، علت وقفه در نشست‌های مسکو با موضوع فلسطین را همه‌گیری کرونا عنوان کرد و در ادامه با ترسیم وضعیت کنونی مناقشه خاورمیانه گفت:‌ وضعیت غزه متأثر از تلاش‌های آمریکا برای انحصار تلاش‌ها برای میانجی‌گری بین طرفین این مناقشه است.

باعث و بانی وضعیت کنونی، آمریکا است

وی گفت: نوار غزه تحت تاثیر موجی از خشونت بی سابقه قرار گرفته است، این موضوع، نتیجه یک رکود طولانی در روند حل و فصل مسائل خاورمیانه است که باعث و بانی آن آمریکا است.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: ایالات متحده با اتخاذ سیاست انحصاری برای تلاش‌ها برای حل و فصل مسائل خاورمیانه، امکان ایفای نقش دیگر میانجی‌گران بین‌المللی شامل روسیه، اتحادیه اروپا و سازمان ملل را سلب کرده است.

وی ادامه داد: آمریکا به منافع کشورهای منطقه که سال هاست مخدوش شده و تأمین نشده است، توجهی نمی کند.

نشست گروه‌های فلسطینی در مسکو؛لاوروف: خشونت اسرائیل در کرانه باختری از غزه کمتر نخواهد بود

ابعاد فاجعه انسانی در حال گسترش است

لاوروف در ادامه با بیان اینکه حوادث تلخ ماه های اخیر در فلسطین، جان ۳۰ هزار نفر را گرفته است، گفت: اکثریت قریب به اتفاق جانباختگان، غیرنظامی هستند که بسیاری از آنها زن و کودک هستند؛ تعداد مجروحان از ۷۰ هزار نفر فراتر رفته است که بیشتر آنها نیز زن و کودک بودند. ابعاد فاجعه انسانی در حال گسترش است.

۷۰۰ هزار نفر از ساکنان غزه در آستانه قحطی هستند

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه با اشاره به گزارش هماهنگ کننده ارشد سازمان ملل در امور بشردوستانه در غزه به شورای امنیت سازمان ملل گفت: اعداد، مایوس کننده هستند، حدود ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت ۲.۴ میلیون نفری غزه در آستانه قحطی هستند.

اولویت اصلی، توقف خونریزی است

لاوروف با بیان اینکه اولویت اصلی روسیه در مناقشه خاورمیانه، توقف خونریزی است، گفت: ما از روزهای نخست پس از حمله هفتم اکتبر بر توقف خونریزی تأکید کردیم، هرچند این موضوع باعث محکومیت ما از سوی برخی کشورها شد، اما بر این باور هستیم که نمی‌توان با روش های مجازات دسته جمعی فلسطینی‌ها به آن پاسخ داد.

وی یادآور شد: روسیه در ۱۵ اکتبر ۲۰۲۳ پیش نویس قطعنامه ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد که خواستار آتش بس شد. این طرح و همچنین تلاش های بعدی در این راستا، به طور مداوم توسط ایالات متحده مسدود شد و آمریکا بارها از وتوی خود استفاده کرد.

وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد: هر گونه تلاش برای تصویب قطعنامه ای که خواستار آتش‌بس پایدار باشد تاکنون شکست خورده است. در ۲۰ فوریه ۲۰۲۴، طرح دیگری به ابتکار دوستان ما از الجزایر برای آتش‌بس، سرنوشت مشابهی داشت.

شکل‌گیری کشور فلسطین، راه‌حل پایان درگیری

لاوروف در ادامه گفت:‌ درگیری های گسترده و بروز خشونت در منطقه تکرار خواهد شد تا زمانی که با تلاش مشترک بتوانیم علت این درگیری طولانی مدت را از بین ببریم. یعنی مشکل فراروی ایجاد کشور فلسطین بر اساس قطعنامه های شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل را از میان برداریم.

وی افزود: فلسطینی ها باید از حق خود برای ایجاد کشوری در مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی بیت المقدس شرقی استفاده کنند. تنها این رویکرد عادلانه مبتنی بر قوانین بین‌المللی، می‌تواند به صلح پایدار در منطقه منجر شود.

وزیر خارجه روسیه همچنین گفت:  ما بارها از شروع گفت‌وگوی مستقیم بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان ملی فلسطین حمایت کرده‌ایم که به دلایلی خارج از کنترل روسیه و دوستان فلسطینی ما امکان‌پذیر نشد.

وی ادامه داد: یکی از بهانه هایی که این مذاکرات به تعویق افتاد، عدم اتحاد صفوف فلسطینی بود. افراد مخالف گفت‌وگوها، استدلال می‌کردند که وقتی معلوم نیست چه کسی از طرف فلسطینی‌ها صحبت می‌کند، امکان مذاکره وجود ندارد.

لاوروف با اشاره به تعالیم حضرت عیسی (ع) پیامبر مورد احترام مسیحیان و مسلمانان، با اشاره به اینکه فلسطین زادگاه این پیامبر الهی بوده است، گفت: در لزوم بازگرداندن وحدت فلسطین تردیدی نیست و تحقق آن به هیچ کس غیر از خود فلسطینی‌ها مربوط نیست، هیچ کس نمی‌تواند در این مسیر مانع ایجاد کند، مهم این است که گروه‌های فلسطینی این موضوع را درک کنند.

وی گفت‌وگوی گروه‌های فلسطینی به شکلی که همه بتوانند منافع، اهداف و سرنوشت ملت فلسطین را بالاتر از تفاوت‌های کنونی و تفاوت‌ها در مواضع و رویکردها اثربخش خواند و وحدت این گروه‌ها با محوریت سازمان آزادی‌بخش فلسطین را خواستار شد.

وی ادامه داد: طی سال‌های گذشته، طرف روسی و تعدادی از دوستان ما در جهان عرب مانند مصر، الجزایر و سایر نمایندگان منطقه تلاش کرده‌اند تا فرصت دیدار برای همه فلسطینی‌ها را فراهم کنند. هرگونه سوء تفاهم را از بین ببرند و وحدت را بازگردانند. ما این وظیفه را مهم می دانیم.

تماس‌های محرمانه آمریکا با کشورهای منطقه

وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما از تماس های محرمانه متعدد بین آمریکا با کشورهای منطقه اطلاع داریم و اینکه ایالات متحده آمریکا به هر طریق ممکن تلاش می کند دوباره نقش مذاکره کننده ارشد را بر عهده بگیرد.

وی اظهار داشت: با توجه به گزارش‌های موجود درباره پیشرفت این مذاکرات،‌ موضوع اصلی آنها مربوط به ایجاد یک کشور فلسطینی نیست، بلکه درباره «عادی‌سازی» جداگانه وضعیت در کرانه باختری و نوار غزه است و حال آنکه نباید فراموش کرد که عملیات نظامی اسرائیل در کرانه باختری کمتر از غزه جدی و وحشیانه نخواهد بود.

لاوروف در ادامه با اشاره به تحولات سیاسی فلسطین گفت:‌ محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) دولت را تغییر داد، دولت قبلی را برکنار کرد و انتخاب وزرای تکنوکرات جدید را آغاز کرد. امیدوارم این رویکرد، که نشان دهنده تمایل به رویکرد بی طرف در روند سیاسی داخلی است، به نتیجه‌بخش شدن گفت و گوهای بین فلسطینی ها و غلبه بر اختلافات منجر شود.

برخی معاونان وزیر امور خارجه روسیه و استادان دانشگاه از موسسه شرق شناسی آکادمی علوم روسیه نیز در این نشست حضور داشتند.

پیش از این وزیر خارجه روسیه ۲۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که مسکو در نظر دارد در آینده نشستی با هدف گفت‌وگوی میان گروه‌های فلسطینی با حمایت خود آنها در مسکو برگزار کند.

لاوروف افزود: پیشنهاد داریم که این نشست با هدف غلبه بر شکاف داخلی میان گروه‌های فلسطینی و با مشارکت همه طرف‌های پیشرو برگزار شود.

وی با اشاره به تلاش‌های دیپلماتیک روسیه در شورای امنیت و سازمان ملل متحد گفت: این کشور رایزنی با کشورهای کلیدی منطقه برای هماهنگ کردن رویکردهای آنها برای حمایت از ابتکار دیرینه مسکو در زمینه حمایت از ایجاد کشور فلسطین را ادامه می‌دهد./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت