اسرائیل در حال آماده کردن طرحی برای مرحله پس از جنگ غزه
رسانههای رژیم صهیونیستی از طرح جدیدی از سوی تل آویو خبر دادند که در حال حاضر برای مدیریت نوار غزه پس از پایان جنگ کنونی در حال تدوین است.
رسانههای رژیم صهیونیستی از طرح جدیدی از سوی تل آویو خبر دادند که در حال حاضر برای مدیریت نوار غزه پس از پایان جنگ کنونی در حال تدوین است.
یعقوب بیری، تحلیلگر نظامی و افسر سابق اطلاعاتی و رئیس سابق دستگاه شاباک در گزارشی با عنوان «یک ائتلاف عربی و منطقه امنیتی حائل، این چیزی است که نوار غزه در روز بعد از جنگ باید اینگونه به نظر برسد»، در روزنامه معاریو نوشت: بی شک مشغله اصلی اسرائیل برای روز بعد از جنگ همین راه حل است، چرا که دولت به ساکنان غلاف غزه وعده صلح امنیتی و پایان یافتن قدرت حاکم و نظامی حماس را داده است و در غیر این صورت بسیاری از ساکنان خواهان بازگشت به خانههایشان نیستند.
وی افزود، با گسترش درگیریها و افزایش فشارهای بین المللی برای توقف درگیریها؛ ایدهها و آمادگیها برای دوره پس از جنگ بیشتر شده و اینکه چه کسی و به چه نحوی بر غزه حکمرانی خواهد کرد و چه کسی مدیریت آن منطقه پر جمعیت را برعهده خواهد گرفت و چه کسی واقعاً برای مدیریت این منطقه چالشی و پیچیده، مناسب و مطلوب است.
یعقوب بیری گفت: تا الان در مورد هیچ طرح یا پیشنهاد مورد قبولی میان مسئولان در اسرائیل توافق نشده است و علاوه بر آن، تفاوتهای عمیقی میان تمایل ایالات متحده جهت تحویل کنترل نوار غزه به تشکیلات خودگردان با موضع کاملا منفی اسرائیل در مقابل این راه حل وجود دارد.
یعقوب بیری، تحلیلگر سیاسی در این روزنامه عبری گفت: چه بسا اگر واشنگتن از برخی از تعهدات مالی سنگین مصر در قبال ایالات متحده چشم پوشی کند، آمریکا موفق بشود که مصر را برای مشارکت کارآمد و هدفمند در این راه حل قانع کند. پس از آن باید یک ائتلاف عربی شکل بگیرد که مصر، اردن، امارات و مراکش در آن نقش کارآمدی را ایفا کنند و مدیریت مدنی نوار غزه را بر عهده بگیرند.
وی افزود: همچنین ممکن است که یک نیروی پلیس به نمایندگی از سازمان ملل ایجاد شود (که به عنوان پلیس شهری، کیفری و پلیس راهنمایی و رانندگی فعالیت خواهد کرد) و برای اجازه به مداخله فلسطینیها در نوار غزه؛ اسرائیل نسبت به مشارکت یک نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در نوار غزه اعتراض نخواهد کرد.
بیری تصریح کرد: این ائتلاف به این شرط تشکیل خواهد شد که سهم تشکیلات برابر با مشارکت دیگران باشد و نوار غزه به مناطق اداری تقسیم خواهد شد و رئیسی برای هر منطقه تعیین خواهد شد و بر این اساس، افسران حرفهای مدیریت آموزش، بهداشت و امور غیره را از میان کشورهای ائتلاف بر عهده میگیرند و به اسرائیل اجازه دخالت در امور امنیتی داده میشود و محیطی در مرزهای نوار غزه با اسرائیل ایجاد خواهد شد که یک منطقه امنیتی حائل است که اجازه ورود به آن وجود ندارد و انتقال میان اسرائیل و نوار غزه از طریق گذرگاه ایریز انجام خواهد شد.
وی عنوان داشت: اجازه خروج کارگران از نوار غزه به اسرائیل داده نخواهد شد و روابط مدنی میان نوار غزه و اسرائیل وجود نخواهد داشت. ساکنان نوار غزه امکان انتقال یا فعالیت در کشورهای عربی را بر اساس تمهیدات با این کشورها خواهند داشت. این ساختار پیشنهادی است که اسرائیل میتواند آن را در پیش بگیرد و امنیت «اراضی خود» به ویژه صلح و امنیت را برای ساکنانش حفظ کند./ایسنا
مقام صهیونیست: با آمریکا درباره اهداف حمله به غزه همنظر هستیم
یک مقام ارشد صهیونیست به روزنامه فایننشال تایمز گفت که واشنگتن و تلآویو درباره اهداف حملات به غزه و «نابودی حماس» همنظر هستند.
به گزارش ایسنا، روزنامه فایننشال تایمز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که واشنگتن انتظار دارد تا احتمالاً در ماه ژانویه، رژیم صهیونیستی حمله زمینی همهجانبه را متوقف کرده و به یورشهای مقطعی و هدفمند برای ردیابی رهبران حماس روی بیاورد.
یک مقام ارشد دولت آمریکا که نخواست نامش فاش شود به این روزنامه گفت: در حال حاضر در شدیدترین فاز حمله هستیم. بالاخره باید روزی تعداد نیروها (ی حاضر در غزه) کاهش یابد؛ اما هر زمان که لازم باشد این نیروها وارد میشوند.
مسئله درخواست آمریکا از رژیم صهیونیستی برای کاستن از شدت حملات در حالی مطرح شده است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا قرار است بهزودی دوباره به منطقه سفر کرده و درباره وضعیت جنگ و اوضاع غزه پس از پایان آن گفتوگو کند.
سفر سالیوان به منطقه در حالی انجام میشود که فشارهای بینالمللی بر رژیم صهیونیستی و آمریکا به دلیل تلفات گسترده این جنگ، افزایش یافته است. تازهترین آمارها نشان میدهد که از آغاز عملیات طوفان الاقصی تا امروز بیش از ۱۸ هزار فلسطینی به شهادت رسیدهاند.
جو بایدن در روز دوشنبه در مراسمی در کاخ سفید گفت که آمریکا آنقدر به رژیم صهونیستی کمک میکند تا حماس را از بین ببرد. او گفت: ما و اسرائیل باید مراقب باشیم. اذهان عمومی تمام جهان ممکن است یکشبه تغییر کند. نباید بگذاریم این اتفاق بیفتد.
در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا تنها کشوری بود که قطعنامه پیشنهادی این شورای درباره برقراری آتشبس در غزه را وتو کرد؛ اقدامی که حتی مقامات غربی از جمله یک قانونگذار دموکرات آمریکایی هم به آن واکنش نشان دادند.
مقامات ارشد دولت بایدن اعلام کردهاند که با هدف اعلامی رژیم صهیونیستی برای ازبینبردن حماس موافق بوده و نمیخواهند که جنبش مقاومت فلسطین کنترل نوار غزه را در دست داشته باشد.
یک مقام ارشد صهیونیست گفت که واشنگتن و تلآویو درباره اهداف حملات این رژیم همنظر هستند و آن هدف هم این است که حماس نابود شده و دیگر توانایی حکمرانی بر نوار غزه و حمله به مواضع رژیم اشغالگر را نداشته باشد.
این مقام صهیونیست با بیان اینکه «سطح بالایی از آگاهی نسبت به اقدامات ما وجود دارد»، گفت که مقامات این رژیم چندین بار در هفته آمریکاییها را از وضعیت عملیاتهای خود مطلع میکنند.
واشنتگن در ظاهر اعلام کرده که با اشغال دوباره نوار غزه موافق نیست؛ اما تا زمان حصول توافق با کشورهای عرب و دیگر شرکا بر سر وضعیت غزه، به اشغال موقت آن چراغ سبز نشان داده است.
تلآویو مدعی شده است که میخواهد کنترل امنیت غزه را تا مدتی نامعلوم به دست گیرد؛ اما مقامات آمریکا گفتهاند که این به معنای اشغال بلندمدت نیست.
یک مقام آمریکایی در این باره گفت که خواست صهیونیستها در واقع نه استقرار نیرو در غزه، بلکه داشتن حق ورود به آن در صورت لزوم است.
جنبش حماس در ۱۵ مهر حمله گستردهای را علیه مواضع رژیم صهیونیستی در غلاف غزه آغاز کرد. تلآویو در پاسخ به این عملیات - که به دلیل حملات رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی، «طوفان الاقصی» نام گرفته - قتلعام مردم بیگناه فلسطین را آغاز کرده و از رسیدن غذا، دارو، سوخت و دیگر اقلام ضروری به ساکنان غزه جلوگیری میکند.
جنگ غزه امروز (سهشنبه) در حالی وارد شصت و هفتمین روز خود شد که رژیم صهیونیستی به بمباران شدید در اطراف بیمارستانها، پناهگاهها، خانهها و تمامی زیرساختها ادامه داد. از سوی دیگر، مقاومت فلسطین در چندین منطقه از جمله خان یونس، شجاعیه و جبالیا به نبرد با اشغالگران ادامه میدهد.
دیدگاه تان را بنویسید