صهیونیستها در شوک تصمیم جدید یمن
یک اقتصاددان صهیونیست با اشاره به اینکه اقدام یمن در جلوگیری از حرکت کشتیها به سمت فلسطین اشغالی هزینههای سنگینی برای اقتصاد اسرائیل خواهد داشت به ۳ پیامد اصلی پیش روی این رژیم در نتیجه تهدیدات یمنیها اشاره کرد.
یک اقتصاددان صهیونیست با اشاره به اینکه اقدام یمن در جلوگیری از حرکت کشتیها به سمت فلسطین اشغالی هزینههای سنگینی برای اقتصاد اسرائیل خواهد داشت به ۳ پیامد اصلی پیش روی این رژیم در نتیجه تهدیدات یمنیها اشاره کرد.
اعلام تصمیم جدید یمن ضد رژیم صهیونیستی مبنی بر جلوگیری از حرکت کشتیهای حامل کالا به سمت فلسطین اشغالی تا زمان پایان محاصره غزه و ورود غذا و دارو و ... به این منطقه، بازتاب گستردهای در رسانههای عبری داشت و موجب نگرانی صهیونیستها شده است.
این رسانهها اعلام کردند که نیروهای مسلح یمن متعهد شدهاند در صورت وارد نشدن غذا و دارو به نوار غزه، از حرکت کشتیها به سمت اسرائیل (فلسطین اشغالی) جلوگیری کنند.
«تامیر هایمن» رئیس پیشین شعبه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی (امان) در این زمینه اعلام کرد که تهدید یمن یک مشکل امنیتی برای اسرائیل و تهدیدی خطرناک علیه راهبرد دریانوردی آزادانه اسرائیل است.
وی افزود، تهدیدات یمنیها بر سطح معیشتی اسرائیلیها تاثیرگذار خواهد بود و این تهدیدها نشان میدهد که یمنیها کینهتوزتر از قبل علیه اسرائیل عمل میکنند.
«نیر دووی» کارشناس امور نظامی در شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در همین زمینه گفت، اسرائیل میخواهد این پیغام را به آمریکا بدهد که تهدیدات یمنیها یک مشکل جهانی است تا به این ترتیب دیگران نیز برای حل این مشکل دست به کار شوند.
این کارشناس صهیونیست تصریح کرد، اسرائیل میخواهد بگوید که تهدیدات یمنیها به مسیر کشتیرانی و تجارت جهانی آسیب میزند و بنابراین، این مسئله باید در سطح جهانی و نه فقط توسط اسرائیل مورد بررسی قرار بگیرد.
اما «لاحن هرتزوگ» اقتصاددان ارشد صهیونیست در این زمینه اظهار داشت، تهدیدات یمنیها علیه کشتیرانی اسرائیل میتواند هزینه سنگینی برای اقتصاد و زندگی اسرائیلیها داشته باشد؛ چرا که حجم واردات کالا به اسرائیل (فلسطین اشغالی) در سال به 400 میلیارد شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) میرسد که 70 درصد آن از طریق دریاست.
وی افزود، تاثیر این تهدیدات یمن در 3 سطح آشکار میشود: اول افزایش هزینههای بیمه برای حملونقل دریایی به سمت اسرائیل، دوم تغییر مسیر کشتیها از شرق به سمت اسرائیل؛ جایی که کشتیها برای ورود به اسرائیل (اراضی اشغالی) باید به جای استفاده از تنگه بابالمندب و دریای سرخ، از راههای مختلفی استفاده کنند و از اطراف قاره آفریقا دور بزنند. این به معنای افزایش 30 روز زمان کشتیرانی و افزایش قیمت حمل و نقل دریایی است.
این اقتصاددان صهیونیست در پایان گفت، اما خطر سوم تهدیدات یمنیها را میتوان در این واقعیت بیان کرد که شرکتهای کشتیرانی خارجی برای جلوگیری از افتادن در دام خطرات یا به دلیل محدودیتهای شرکت بیمه از حرکت به سمت بنادر اسرائیل به طور کلی اجتناب میکنند.
پیشتر در پی توقیف کشتی اسرائیلی در دریای سرخ توسط نیروهای مسلح یمن، «بیگال ماور» رئیس سابق موسسه موسوم به سازمان کشتیرانی و بنادر رژیم صهیونیستی در گفتوگو با رادیو ارتش این رژیم اعلام کرد که اسرائیل گزینههای زیادی برای تغییر مسیر کشتیرانی ندارد. دریای سرخ خیلی عریض نیست و حجم مبادلات تجاری آنقدر زیاد است که نمیتوان ترفندهای مختلف برای عبور کشتیها اجرا کرد.
موسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز به نوبه خود اعلام کرد که عملیاتهای موشکی از سمت یمن به سوی ایلات، تکمیلکننده محدودیتهای خفهکنندهای است که محور مقاومت با هدف ایجاد احساس محاصره و نبودن هیچ مکان امنی برای اسرائیل، تحمیل میکند.
شب گذشته سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که در صورت وارد نشدن غذا و دارو به غزه، صنعا جلوی حرکت کشتیها به سمت بنادر فلسطین اشغالی را خواهد گرفت.
وی تاکید کرد، در صورت عدم تامین نیاز غذایی و دارویی غزه، از عبور کشتیهایی که به سمت فلسطین اشغالی از هر ملیتی در حرکت باشند، جلوگیری میکنیم و این کشتیها به هدف قانونی برای نیروهای مسلح ما تبدیل میشوند./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید