آمار شهدای عکاس خبری در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
سندیکای خبرنگاران فلسطینی اعلام کرد که ۱۷ عکاس خبری در حملات رژیم صهیونیستی به غزه از هفتم اکتبر به شهادت رسیدند.
سندیکای خبرنگاران فلسطینی اعلام کرد که ۱۷ عکاس خبری در حملات رژیم صهیونیستی به غزه از هفتم اکتبر به شهادت رسیدند.
به نقل از روزنامه القدس العربی، در گزارش جدیدی از سوی کمیته آزادیها وابسته به سندیکای خبرنگاران فلسطینی آمده است که ۱۷ عکاس در حملات موشکی، خمپارهای و توپخانهای رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف نوار غزه به شهادت رسیدند. این عکاسان جزو بیش از ۶۰ خبرنگار در نوار غزه هستند که از آغاز جنگ خونین غزه به شهادت رسیدند.
در این گزارش آمده است: عکاسان در تمام مناطق نوار غزه هدف قرار گرفتند که از جمله آنها ابراهیم لافی، محمد الصالحی، هشام نواجعه، محمد صبح ابو رزق، محمد فایض ابومطر هستند. همچنین رژیم صهیونیستی دفتر معتصم مرتجی، عکاس خبری فلسطینی را هدف قرار داد. مرتجی میگوید که وی شاهد شهادت تعدادی از همکاران و دوستانش مثل رشدی السراج و محمد الجاجا بوده است.
در این گزارش تأکید شده است: هدف قرار دادن این عکاسان در راستای ایجاد رعب و وحشت در میان آنها با هدف دور کردنشان از میدان است تا شاهدی بر جنایتهای رژیم اشغالگر نباشند و تصاویر این جنایتها را به جهان نشان ندهند.
عطیه درویش، از عکاسان نوار غزه گفت: ما از همان روز اولی که دفاترمان در برجها هدف قرار گرفتند احساس خطر کردیم و همین مسئله منجر به دور شدن ما از آنجا شد و نتوانستیم تمام تجهیزات لازم را از دفاترمان برداریم. ما تنها اطراف بیمارستان الشفا را داشتیم که به آن پناه ببریم. ما در ترس و نگرانی زندگی کردیم و شاهد شهادت همکارانمان بودیم. حتی اکنون که آتشبس موقت برقرار شده است، شرایط خطرناک و دشوار است.
بر اساس این گزارش ۹۵۰ تن از خبرنگاران در نوار غزه هستند که از جمله آنها صدها عکاس هستند. ۸۰ درصد از خبرنگاران مجبور شدند به دلیل حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی بین ۱۱ تا ۱۵ نوامبر از شمال غزه به جنوب آن بروند.
محمد اللحام، رئیس کمیته آزادیها در سندیکای خبرنگاران فلسطینی گفت: رژیم اشغالگر از تمام ابزارها برای قتل خبرنگاران و در رأس آنها عکاسان استفاده کرد اما نتوانست مانع آشکار شدن حقیقت شود و دوربینها جنایتهای اشغالگران را به تمام جهان نشان دادند. هرچند که هزینه سنگینی را نیز پرداختند و خون بسیاری از آنها در این راه ریخته شد.
چهارشنبه گذشته، حماس و رژیم صهیونیستی با آتشبس چهار روزه و تبادل اسرا موافقت کردند. آتشبس در غزه از جمعه آغاز شد. بر اساس این آتشبس، ۵۰ اسیر صهیونیست آزاد خواهند شد و در مقابل نیز ۱۵۰ زن و کودک زیر ۱۹سال فلسطینی موجود در زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد میشوند.
طبق توافق تبادل اسرا، در مقابل آزادی هر اسیر اسرائیلی، سه اسیر فلسطینی از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد میشوند. این توافق در حالی انجام شد که رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش شروط مقاومت شد. «اسامه حمدان» سخنگوی حماس در لبنان هم امروز (دوشنبه) گفت که آتشبس در غزه به مدت یک روز دیگر به منظور آزادی ۱۰ اسیر جدید تمدید خواهد شد.
روایت شهرداری غزه از شهر؛ «اشغالگران اجازه بازگشت مردم به خانههایشان را نمیدهند»
شهرداری شهر غزه روز دوشنبه ادامه حضور نیروهای اسرائیلی در چندین منطقه از شهر را تأیید کرد که مانع بازگشت شهروندان به خانههای خود میشوند.
به گزارش ایسنا، حسنی مهنا، سخنگوی شهرداری گفت: «۳۵ هزار تن زباله جامد در شهر انباشته شدهاست و نیروهای اسرائیلی از انتقال آن به محل دفن زباله اصلی در شرق شهرک حجر الدیک در جنوب شرقی شهر جلوگیری میکنند.»
وی افزود: ما از کمبود شدید کالا رنج میبریم و فعالیت بازارهای شهر غزه بسیار محدود است، زیرا نیروهای اسرائیلی اکثر بازارها را که هنوز در چندین منطقه وجود دارد، تخریب کرده و فلسطینیها را از بازگشت به خانههای خود باز میدارند.
شهرداری غزه نیز به الجزیره گفت، کمیته اضطراری ۲۴ ساعته کار میکند و اولویت ما توزیع آب به خانهها است.
شهرداری غزه افزود: با معضل کمبود سوخت روبهرو هستیم و نمیتوانیم زبالهها را به محل دفن اصلی زبالهها منتقل کنیم. اشغالگران، زبالهها را به آتش میکشند که منجر به انتشار گازها و دودهای سمی میشود.
شهرداری این باریکه تاکید کرد: بیش از ۷۰۰ هزار شهروند شهر غزه و شمال نوار غزه نیاز شدید به غذا و سوخت دارند. امروز دو چاه آب مهم به دلیل نبود سوخت از کار افتادند. اشغالگران زبالهها را آتش میزنند که منجر به انتشار گازها و دودهای سمی در فضای غزه میشود.
وی اظهار کرد: آب باران در غزه جمع شده و میترسیم به دلیل تخلیه نکردن آنها فاجعه ایجاد شود. امروز دو حلقه چاه مهم آب به دلیل کمبود سوخت متوقف شد. روز به روز به وسعت ویرانی عظیم در شهر پی می بریم.
دیدگاه تان را بنویسید