واکنش ترکیه به اظهارات نتانیاهو علیه اردوغان

کد خبر: 1256701

وزارت خارجه ترکیه در واکنش به اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی علیه اردوغان اعلام کرد: نتانیاهو و کوهن نمی‌توانند با تهمت‌های بی‌اساس بر جنایات خود سرپوش بگذارند.

 واکنش ترکیه به اظهارات نتانیاهو علیه اردوغان

وزارت خارجه ترکیه در واکنش به اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی علیه اردوغان اعلام کرد: نتانیاهو و کوهن نمی‌توانند با تهمت‌های بی‌اساس بر جنایات خود سرپوش بگذارند.

به نقل از آناتولی، وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به اتهامات مقامات رژیم صهیونیستی علیه رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد: بنیامین نتانیاهو و الی کوهن، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه اسرائیل، نمی‌توانند با تهمت‌های بی‌اساس علیه رئیس‌جمهور کشورمان، بر جنایات خود سرپوش بگذارد. مقامات اسرائیل که با کشتار مردم فلسطین وارد صفحات سیاه تاریخ شده‌اند، حق صحبت کردن درباره قانون را ندارند.

عاملان این جنایات علیه بشریت که خشم عمیقی در افکار عمومی جهان ایجاد کرده‌اند، دیر یا زود محاکمه خواهند شد. ترکیه به مخالفت با کشتار مردم بی‌گناه غزه و حمایت از آرمان عادلانه فلسطین ادامه خواهد داد.

مقامات اسرائیلی که مشروعیت خود در وجدان بشریت از دست داده‌اند، نمی‌توانند جنایاتی را که با بمباران بیمارستان‌ها و کشتار زنان و کودکان در مقابل چشم جهانیان مرتکب شده‌اند را پنهان کرده و از افکار عمومی را منحرف کنند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته بود: نیروهایی هستند که از تروریسم حمایت می‌کنند، یکی از آنها رئیس‌جمهور اردوغان است. او اسرائیل را دولت تروریست توصیف می‌کند، اما در واقع از گروه تروریستی حماس حمایت می‌کند. او خودش روستاهای ترکیه را بمباران کرد. ما از او موعظه نخواهیم پذیرفت.

پارلمان ترکیه باز هم بررسی عضویت سوئد در ناتو را به تعویق انداخت

کمیسیون امور خارجه پارلمان ترکیه رای‌گیری بر سر عضویت سوئد در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی را به تاخیر انداخت تا انتظار ۱۸ ماهه این کشور برای پیوستن به ناتو، باز هم طولانی‌تر شود.

به گزارش ایسنا، رئیس کمیسیون امور خارجه پارلمان ترکیه گفت که این کمیسیون بررسی لایحه عضویت سوئد در ناتو را متوقف می‌کند؛ اما شاید تا اواخر ماه میلادی جاری مجدداً آن را در دستور کار خود قرار دهد.

او گفت: قانونگذاران ما برای موافقت با عضویت سوئد باید در این باره متقاعد شوند. ما تمام این مسائل را در جلسه بعدی کمیسیون درباره این موضوع بررسی خواهیم کرد.

اردوغان در ماه میلادی جاری گفت که سعی می‌کند روند تایید عضویت سوئد را تسریع بخشد؛ اما تصریح کرد که تلاش‌های سوئد در مبارزه با فعالیت «گروه‌های مسلح کُرد» در این کشور کافی نیست.

به دنبال حمله روسیه به اوکراین، فنلاند و سوئد درخواست عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را ارائه کردند که به تایید تمامی اعضای آن بستگی دارد. ترکیه اما شروطی داشت؛ از جمله اینکه این دو کشور منطقه نوردیک از فعالان کُرد و حامیان پ‌ک‌ک حمایت نکرده و افراد مظنون را به ترکیه بازگردانند. با این حال، مذاکرات چندجانبه با پستی بلندی‌های زیادی مواجه شد. در ۳۱ مارس ۲۰۲۳ درخواست فنلاند به تایید تمام اعضای این اتحاد نظامی رسید؛ اما سوئد هنوز منتظر موافقت مجارستان و ترکیه است./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت