وزیر خارجه آلمان از ایروان و باکو خواست تا مذاکرات را از سر بگیرند

کد خبر: 1254130

آنالنا بربوک در ایروان گفت: آلمان از تمامیت ارضی ارمنستان و آذربایجان حمایت می‌کند و این باید مبنای همه مذاکرات صلح باشد. تلاش‌های رئیس شورای اروپا می‌تواند پلی برای رسیدن به صلح بین دو کشور باشد. به همین دلیل به دور جدیدی از مذاکرات نیاز است.

 وزیر خارجه آلمان از ایروان و باکو خواست تا مذاکرات را از سر بگیرند

آنالنا بربوک در ایروان گفت: آلمان از تمامیت ارضی ارمنستان و آذربایجان حمایت می‌کند و این باید مبنای همه مذاکرات صلح باشد. تلاش‌های رئیس شورای اروپا می‌تواند پلی برای رسیدن به صلح بین دو کشور باشد. به همین دلیل به دور جدیدی از مذاکرات نیاز است.

«آنالنا بربوک» وزیر امور خارجه آلمان در سفر خود به ایروان از ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواست تا مذاکرات را با میانجیگری اتحادیه اروپا از سر بگیرند.

بربوک در نشست خبری پس از گفتگو با آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان گفت: آلمان از تمامیت ارضی ارمنستان و آذربایجان حمایت می‌کند و این باید مبنای همه مذاکرات صلح باشد. من معتقدم که تلاش‌های شارل میشل رئیس شورای اروپا، می‌تواند پلی برای رسیدن به صلح بین دو کشور باشد. به همین دلیل به دور جدیدی از مذاکرات نیاز است.

قرار بود نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان و الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان در تاریخ 5 اکتبر در اسپانیا با حضور شارل میشل، اولاف شولتز صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه دیدار کنند، اما طرف آذربایجانی در آخرین لحظه این مذاکرات را رد کرد.

پس از آن، شارل میشل گفت که دو رهبر به احتمال زیاد در ماه اکتبر با میانجیگری او در بروکسل دیدار خواهند کرد. اما آن جلسه نیز برگزار نشد.

بربوک در مورد تحریم باکو صحبتی نکرد

کارشناسان سیاسی ارمنستان معتقدند که الهام علی‌اف نمی‌خواهد با پاشینیان برای انعقاد توافقنامه صلح مورد حمایت اتحادیه اروپا و آمریکا دیدار کند.

آرارات میرزویان در کنفرانس مطبوعاتی با آنالنا بربوک گفت که این نگرانی وجود دارد که آذربایجان ممکن است به هر طریقی ادعای ارضی نسبت به ارمنستان داشته باشد.

در ایروان، آن‌ها نگران هستند که آذربایجان ممکن است در خاک ارمنستان مداخله کند تا کریدوری بین نخجوان و خودش باز کند.

بربوک همچنین با نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان دیدار کرد.

پاشینیان: خوشحالم که شاهد مشارکت بیشتر آلمان در منطقه خود هستیم

نخست‌وزیر ارمنستان در دیدار با وزیر امور خارجه آلمان گفت: بسیار خوشحالم که به شما و هیئت شما در جمهوری ارمنستان خوش‌آمد می‌گویم و این فرصت را دارم. می‌دانید که ما برای روابط دوجانبه خود با آلمان اهمیت زیادی قائل هستیم که نه‌تنها از نظر روابط دوجانبه، بلکه از منظر وسیع‌تری نیز حائز اهمیت است. من بسیار خوشحالم که شاهد جذابیت بیشتر آلمان در منطقه خود هستیم و همچنین پویایی جدیدی در روابط ما ایجاد شده است. من معتقدم که دیدار شما بهترین بیان این امر است و مطمئن هستم که امروز فرصت واقعی برای گفتگو در مورد بسیاری از موضوعات مرتبط با روابط خود خواهیم داشت.

آنالنا بربوک در این دیدار گفت: آقای نخست‌وزیر، از اینکه ما را پذیرفتید متشکرم. این برای ما بسیار مهم است. فکر می‌کنم قبلاً یک جلسه مهم در وزارت امور خارجه داشتیم، امروز از مأموریت حفظ صلح شما نیز بازدید کردم. من در مورد همکاری نیروهای مسلح ارمنستان و آلمان شنیدم و این یک شاخص مهم از همکاری نزدیک ما است. ما از فرصتی که برای تبادل‌نظر عمیق با دولت شما در این مواقع سخت و در چنین شرایطی به دست آمده بسیار قدردانی می‌کنیم. برای قاره اروپا همکاری با ارمنستان مهم است.

طرفین تأکید کردند که گام‌های پی‌درپی در راستای توسعه و تحکیم بیشتر روابط اقتصادی بین ارمنستان و آلمان برداشته شده است. به ویژه در مورد امکان گسترش همکاری در انرژی و سایر زمینه‌ها تبادل‌نظر شد.

نیکول پاشینیان تأکید کرد که دولت ارمنستان علاقه‌مند به گسترش سرمایه آلمان در بازار ارمنستان است.

بربوک که در 4 نوامبر از ایروان به باکو سفر خواهد کرد، از صحبت در مورد اینکه آیا آلمان می‌تواند از تعلیق خرید گاز از آذربایجان یا اعمال تحریم‌ها علیه باکو حمایت کند، خودداری کرد. وزیر آلمان فقط خواستار کاهش تنش در منطقه شد.

10 میلیون دلار برای آوارگان قره‌باغ

بربوک اظهارات قبلی خود در مورد محکومیت عملیات نظامی آذربایجان در قره‌باغ در روزهای 19 تا 20 سپتامبر را تکرار نکرد.

او گفت که 100 هزار ارمنی قره‌باغ به دلایل امنیتی مجبور به ترک کشور خود شدند.

بربوک از دولت ارمنستان برای مراقبت از پناهندگان قره‌باغ تشکر کرد.

وزیر آلمان اعلام کرد که برلین بودجه اضافی 9.3 میلیون یورویی (10 میلیون دلاری) را برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به پناهجویان اختصاص داده است.

آنالنا بربوک در اولین ساعات ورود خود به ایروان در 3 نوامبر، تاج گلی را بر بنای یادبود قربانیان کشتار 1915 گذاشت و از محل اسکان شهرک‌نشینان قره‌باغ بازدید کرد.

در سال 2016، پارلمان آلمان قطعنامه‌ای را تصویب کرد که وقایع سال 1915 را به عنوان نسل‌کشی به رسمیت شناخت.

گفتنی است، در اوایل دهه 1990، درگیری قره‌باغ باعث درگیری بین آذربایجان و ارمنستان شد. منطقه قره‌باغ آذربایجان و 7 ناحیه اطراف آن اشغال شد. در نتیجه جنگ 44 روزه در سال 2020، باکو کنترل آن 7 ناحیه و بخشی از قره‌باغ را به دست گرفت.

بر اساس توافقنامه بین جمهوری آذربایجان، روسیه و ارمنستان، سربازان روسی در کریدور لاچین و خط تماس قره‌باغ مستقر شده‌اند. در 19 تا 20 سپتامبر سال جاری، باکو اقدامات ضد تروریستی محلی را در قره‌باغ اعلام کرد. ایروان این اقدام را «پاکسازی قومی» و «تجاوز» ارزیابی کرد.

در 20 سپتامبر، جدایی‌طلبان قره‌باغ گفتند که با شرایط باکو موافقت کرده‌اند. بعدها مهاجرت جمعیت از قره‌باغ به ارمنستان آغاز شد.

در 28 سپتامبر، جمهوری خودخوانده قره‌باغ اعلام کرد که فعالیت خود را متوقف می‌کند. علاوه بر این، برخی از رهبران این جمهوری دستگیر و به باکو آورده شدند./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت