وزیر خارجه انگلیس: ما از نفوذ ایران بر حماس باخبر هستیم

کد خبر: 1251984

وزیر امور خارجه انگلیس در پاسخ به سئوالی درباره ملاحظه دولت لندن برای افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست موسوم به سازمان‌های تروریستی انگلیس تصریح کرد که چنین اقدامی باعث قطع رابطه دیپلماتیک با ایران می‌شود.

وزیر خارجه انگلیس: ما از نفوذ ایران بر حماس باخبر هستیم

«جیمز کلورلی» این مطلب را روز سه‌شنبه در جلسه پارلمان این کشور درباره تحولات فلسطین مطرح کرد و مدعی شد: ما از نفوذ ایران بر حماس باخبر هستیم، اما هرگونه اقدام علیه سپاه تصمیم کل دولت خواهد بود.

اشاره وی به تحرکات وزیر کشور انگلیس برای گنجاندن نام سپاه در لیست ممنوعه این کشور است که تاکنون با مخالفت وزارت امور خارجه این کشور مواجه شده است. درحالی که سوئلا برآورمن وزیر کشور و تام توگندهات معاون امنیتی وزارت کشور انگلیس از شناسایی سپاه به عنوان نهاد تروریستی حمایت می‌کنند اما وزارت امور خارجه انگلیس نگران تبعات دیپلماتیک چنین اقدامی است.

کلورلی در جلسه امروز با بیان اینکه دولت لندن محاسن و معایب تغییرات در لیست ممنوعه را مد نظر قرار می‌دهد، گفت: هیچ اقدام بین‌المللی بدون هزینه نخواهد بود و افزون سپاه به فهرست سازمان‌های تروریستی به این معناست که رابطه دیپلماتیک ما با ایران قطع خواهد شد.

او این مطلب را در پاسخ به سئوال نماینده‌ای بیان کرد که درباره گزارش ادعایی یکی از رسانه‌های دست راستی این کشور مبنی بر درخواست واشنگتن از لندن برای شناسایی سپاه به‌عنوان گروه تروریستی پرسید.

روزنامه دیلی تلگراف چند روز پیش مدعی شد که مقامات آمریکایی از دولت انگلیس خواسته‌اند که در واکنش به همکاری ایران با حماس در عملیات اخیر علیه اراضی اشغالی، نام سپاه پاسداران را در لیست گروه‌های تروریستی خود قرار دهد.

براساس این گزارش، یک منبع در کاخ سفید گفته، بعضی از مقامات ارشد آمریکایی به صورت خصوصی از همتایان انگلیسی خود خواسته‌اند که سپاه را به عنوان گروه تروریستی اعلام کند.

ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۹ سپاه پاسداران را در لیست ممنوعه خود قرار داد و ایران نیز در واکنش به این اقدام خطرناک و غیرقانونی، اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا را «حامی تروریسم» و «فرماندهی مرکزی آمریکا» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» می‌داند.

بحث افزودن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های تروریستی انگلیس هم در اوج ناآرامی‌هایسال گذشته به سوژه رسانه‌های این کشور تبدیل شد. اما بر اساس گزارش‌ها دستگاه دیپلماسی انگلیس نگران بسته شدن کانال ارتباطی با ایران است و به همین خاطر از این طرح حمایت نمی‌کند.

مشاور دولت انگلیس در امور قوانین تروریستی هم چندی پیش تصریح کرد که گنجاندن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به‌عنوان نهاد رسمی نظامی ایران در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی دشوار است.

جاناتان هال گفت: فهرست سازمان‌های تروریستی بدین معناست که این گروه‌ها اصلاً نباید وجود داشته باشند. اما به‌کارگیری این مفهوم برای نهادهای دولتی، هر چند فعالیت‌های آن را تائید نکنیم، بسیار دشوار است.

وی با بیان اینکه «مقامات دولتی از تعقیب کیفری برای اعمالی که از طرف دولتشان انجام می‌شود مصونیت دارند» افزود: برای مقامات بریتانیایی امکان تعقیب اعضای سپاه پاسداران وجود ندارد.

هال پیشتر هم در کنفرانسی درباره مبارزه با افراط گرایی گفته بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تعاریف گروه‌های تروریستی نمی‌گنجد «زیرا بخشی از دولت ایران است».

تحلیلگران در انگلیس معتقدند که قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی، تنش‌ها بین لندن و تهران را تشدید و هر گونه امید در خصوص تلاش‌های دیپلماتیک برای نجات توافق سال ۹۴ را پیچیده خواهد کرد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران گفته است که طرح گنجاندن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی کشورهای اروپایی حرکتی از روی استیصال است.

وی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نیروی رسمی و بخشی از سازمان نظامی کشور خواند و افزود: این اقدام برخلاف قوانین بین‌الملل و منشور سازمان ملل است.

کد خبر 800938

منبع: ایرنا

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت