۲ سناریوی سفر بایدن به اسرائیل
رژیم صهیونیستی در تمام دهههای گذشته همه قوانین بینالمللی و مؤسسات بینالمللی را پایمال نموده و به سخره گرفته است و تمام این جنایات را در سایه حمایتهای امریکا و غرب و سکوت سازمانهای بینالمللی به اجرا گذاشته است.
رژیم صهیونیستی در تمام دهههای گذشته همه قوانین بینالمللی و مؤسسات بینالمللی را پایمال نموده و به سخره گرفته است و تمام این جنایات را در سایه حمایتهای امریکا و غرب و سکوت سازمانهای بینالمللی به اجرا گذاشته است. طی کمتر از دو هفته از آغاز عملیات طوفانالاقصی که توسط مقاومت در غزه، شاهد اقدامات جنایتکارانه و ضدبشری این رژیم علیه مردم عادی غزه بودیم و بهجز مردم، مؤسسات بینالمللی، امدادگران، مراکز پزشکی و هرآنچه را میتوانست حیات عادی مردم غزه را با تهدید مواجه کند، به اجرا گذاشت. بازتاب این رفتار غیرعادی که همواره از مواجهه با مقاومت فلسطینی یا مقاومت لبنانی و منطقه در هراس آشکار بهسر میبرد و فرار کرده، افکار عمومی جهانی و حتی سازشکاران دستنشانده عربی و اسلامی یا دولتها و کشورها را برانگیخت و به اعتراض گسترده و بیسابقه کشاند. امریکا و بایدن از همان روز اول با ارسال ناو و تسلیحات گسترده و ویرانگر در کنار اسرائیل و حکومت نتانیاهو و شکست دیپلماسی وزیر خارجهاش بلینکن ایستاد که برای رایزنی یک طرح خطرناک به منطقه آمده بود تا با تخلیه مردم غزه به صحرای سینا، پیروزی نتانیاهو در عملیات زمینی را مقدمهسازی کند. بایدن که در کارنامه سیاست خارجیاش هیچ دستاوردی برای انتخابات ریاستی امریکا ندارد، نمیتوانست، در کنار شکست موجودیتی اسرائیل در مقابل مقاومت غزه که لابیهای صهیونیستها را به تحرک وا داشته ساکت بماند و نقش ژاندارم جهانی خود را از دست بدهد؛ لذا با تمامی درخواستهای بینالمللی و پیشنویس ارائهشده ازسوی روسیه و دیگر کشورها به شورای امنیت سازمان ملل مخالفت کرد تا از ظرفیتهای آن به نفع کاخ سفید استفاده کند. در چنین شرایطی که رژیم صهیونیستی به اعتراف مقامات اسرائیلی یا مراکز معتبر غربی، شکست بیسابقهای از مقاومت دریافت کرده، بایدن به تلآویو آمده که سؤال اساسی این است که با کدام هدف، این سفر را دنبال میکند؟
از شواهد و قرائن گوناگون دو گمانه و هدف میتواند در دستور کار سفر باشد. اینکه در استقبال بایدن فجیعترین جنایت نتانیاهو در بیمارستان معمدانی و کلیسای معمدانی در جنب آن موجب شهادت صدها زن و کودک و مجروح شدن مردم عادی میشود، در فرهنگ تلمودی و صهیونیستی کاملاً معنادار است و میتواند با اهداف سفر بایدن مرتبط باشد. گمانه اول اینگونه است که رژیم صهیونیستی که از عملیات زمینی در غزه به دلایل زیادی هراسناک و ناتوان است، وسیعترین و وحشیانهترین جنایت ضدبشری را به اجرا بگذارد و بایدن بهعنوان ناجی به منطقه وارد شود و مدل و قواره پایان درگیری و توقف جنگ را دیکته کند. یعنی ضمن اعلام حمایت رسمی و علنی و تکرار آن از اسرائیل، با همراهی چند کشور و دولت دستنشانده، راهبرد صفر کردن پیروزی مقاومت را از طریق معادله آزادی تمامی اسرای صهیونیست در ازای توقف جنگ و ارسال کمک بشردوستانه به غزه را به اجرا بگذارد. بدین گونه امتیاز نقشآفرینی را در کارنامه انتخاباتی و جلب نظر لابی صهیونیسم بینالملل را حاصل و سرافکندگی شکست نتانیاهو را جبران میکند و ناجی منطقهای هم خواهد بود.
در گمانه دوم، که برخی قرائن در برنامهریزی نتانیاهو و استمرار بمبارانهای تعمدی برای کشتار مردم در غزه آشکار است، بایدن نیز برای تأکید بر حمایت جدیتر به اسرائیل آمده تا بر گامهای جنایتکارانه و شدیدتر وی صحه بگذارد و خط و نشان بیشتری برای جلوگیری از مداخله مقاومت منطقهای در درگیری رژیم صهیونیستی با مقاومت غزه، از خود نشان دهد. تا بدینگونه، رضایت لابی صهیونیستی در انتخابات را کسب نماید و مجوز جنایت وسیعتر در غزه را به نتانیاهو بدهد.
پارامترهای زیادی در عرصه جهانی مانند افکار عمومی، بیتابی مقاومت منطقهای و مردم جهان برای مقابله با رژیم صهیونیستی و اعتراض کشورهای جهان و حتی اروپایی و سازمان ملل به فجایع بیمارستان معمدانی و دیگر صحنههای دلخراش در غزه علیه مردم، گمانه دوم را ضعیف میکند و گمانه اول که هزینه کمتر و امتیاز بیشتری برای رژیم صهیونیستی و بایدن در بر دارد، قوی نشان میدهد. اگرچه بایدن برای سناریوی اول نیز با مشکل سران عربی سازشکار روبهرو است، ولی در هر ساعت و روزهای آینده، غافلگیریهای دیگری میتواند آمال بایدن و نتانیاهو را نقش بر آب کند.
منبع: روزنامه جوان
دیدگاه تان را بنویسید