آمریکا قطعنامه آتشبس در غزه را وتو کرد
آمریکا با وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد بار دیگر با آتشبس در غزه مخالفت کرد.
آمریکا با وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد بار دیگر با آتشبس در غزه مخالفت کرد.
آمریکا امروز چهارشنبه بار دیگر قطعنامهای در شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار ایجاد آتشبس برای رساندن کمکهای انسانی به داخل غزه است را وتو کرد.
نمایندگی روسیه در سازمان ملل در واکنش به اقدام آمریکا گفت: «همکاران آمریکایی ما سیاست استاندارد دوگانهشان را در خصوص مسئله غزه ادامه میدهند. هر کسی که با پیشنویس قطعنامه ما برای آتشبس در غزه مخالف است بابت آنچه رخ میدهد مسئول است.»
رأیگیری بر سر این قطعنامه که برزیل پیشنویس آن را ارائه داده بود دو بار طی دو روز گذشته به تأخیر افتاده بود. 12 عضو به این پیشنویس رأی مثبت دادند در حالی که روسیه و انگلیس به آن رأی ممتنع دادند.
اقدام آمریکا در جلوگیری از قطعنامههایی که آن را به نفع رژیم صهیونیستی نمیداند سابقهای طولانی دارد.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه خواستار اعلام آتشبس فوری برای رساندن کمکهای انسانی به غزه و آزادی اسرا شده بود.
چند روز پیش از این هم قطعنامه روسیه در سازمان ملل متحد برای آتشبس در غزه به تصویب نرسیده بود. آن قطعنامه با 5 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع روبرو شد. /فارس
شورای امنیت باز هم قطعنامه آتشبس در غزه را رد کرد/وتوی قطعنامه برزیل از سوی آمریکا
دومین نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی همزمان با دوازدهمین روز درگیری ها میان نیروهای مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل آغاز شد تا اعضای این شورا به ریاست برزیل اوضاع خاورمیانه و سرزمین های اشغالی فلسطین را بررسی کنند که قطعنامه پیشنهادی برزیل نیز به تصویب نرسید و آمریکا آن را وتو کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی قطعنامه پیشنهادی برزیل را که خواستار توقف درگیری ها میان اسرائیل و نیروهای مقاومت فلسطین می شد تا کمک های بشر دوستانه وارد نوار غزه شوند، وتو کرد.
قطعنامه پیشنهادی برزیل رای ۱۲ کشور آلبانی، برزیل، چین، اکوادور، فرانسه، گابن، غنا، ژاپن، مالت، موزامبیک، سوئیس و امارات متحده عربی را در مقابل یک رای مخالف ایالات متحده آمریکا داشت و دو کشور روسیه و انگلیس نیز رای ممتنع دادند.
آمریکا با رای منفی خود، قطعنامه ای را وتو کرد که خواستار «وقفه های بشردوستانه» برای ارسال کمک های حیاتی به میلیون ها نفر در غزه بود.
در پی رد قطعنامه پیشنهادی روسیه ، کشور برزیل نیز که اکنون ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد، قطعنامه ای در ۱۱ بند ارائه کرده است که رایزنی ها بر سر این قطعنامه که از حمایت برخی کشورهای غربی نیز برخوردار بود، همچنان تا امروز ادامه داشت.
رد اصلاحیه های روسیه
پیش از رای گیری شورای امنیت سازمان ملل در مورد پیش نویس قطعنامه برزیل، اصلاحیه های روسیه در خصوص این قطعنامه مطرح شد.
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل به پیش نویس قطعنامه که "فقط اندکی تغییر کرده است" اعتراض کرد و گفت زمان «استعاره های دیپلماتیک» مدت هاست گذشته است.
روسیه همچنین یا لحن این قطعنامه که خواستار «وقفههای بشردوستانه» است و خواسته روسیه مبنی بر آتشبس کامل را درنظر نمی گیرد ، اعتراض کرد.
اصلاحیه روسیه خواستار لغو محاصره غزه و توقف حملات به غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی بود.
آمریکا به اصلاحیه اول رای منفی داد. این اصلاحیه رای نیاورد زیرا تنها شش رای به دست آورد. اصلاحیه دوم روسیه نیز تنها هفت رای موافق به دست آورد و تصویب نشد.
روسیه خطاب به نمایندگان کشورهای غربی گفته که آنها عامل جلوگیری از توقف خون ریزی هستند و تاکید کرد "شما انتخاب خود را کرده اید."
لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل ادعا کرد : ما در میدان هستیم و کار سخت دیپلماسی را انجام می دهیم.اقدامات شورا مهم است، اما همچنین باید از شرایط موجود مطلع شد. ما حق اسرائیل برای دفاع از خود را مجدداً تأیید می کنیم و پیش نویس قطعنامه چنین حقی را به اسراییل نمی دهد.
آمریکا همچنین اعلام کرد قطعنامه باید "به صراحت" اعلام کند که اقدامات حماس باعث این درگیری شده است. حماس باید محکوم شود. اسرائیل حق دفاع از خود را دارد. نیاز به "اقدامات برابر" عدالت و آزادی وجود دارد.
ژانگ جون سفیر و نماینده چین با ابراز "شوک و ناامیدی" از رای شورای امنیت، ابراز تاسف کرد که شورای امنیت قادر به توافق بر سر راه پیش روی غزه نبود.
سفیر چین در سازمان ملل افزود: مخالفت با پیش نویس برزیل "باور نکردنی" بود. چین اصلاحیه های جدیدی را پیشنهاد خواهد کرد.
سفیر چین تاکید کرد: اسرائیل باید به تعهدات حقوق بینالملل خود پایبند باشد. آرا نشاندهنده تمایل برخی از اعضای شورا برای «عدم اقدام» و اجازه دادن به رنج و مرگ بیشتر غیرنظامیان است.
اکنون در پی وتوی قطعنامه برزیل از سوی آمریکا، واشنگتن باید در نشستی در مجمع عمومی سازمان ملل که به زودی تشکیل خواهد شد درباره دلیل وتوی خود توضیح دهد.
دیدگاه تان را بنویسید