صدور معافیتها برای انتقال وجوه ایران
«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد صدور معافیت ها از سوی «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه این کشور برای انتقال وجوه ایران از کره جنوبی به حساب های بانکی در قطر تایید کرد.
«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد صدور معافیت ها از سوی «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه این کشور برای انتقال وجوه ایران از کره جنوبی به حساب های بانکی در قطر تایید کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، متیو میلر (مت میلر) سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره معافیت های صادر شده از سوی وزیر خارجه آمریکا در ارتباط با ایران گفت: معافیت هایی که وزیر امور خارجه در روز جمعه امضا کرد برای امکان پذیر کردن انتقال پول ایران از حساب های بانکی کره جنوبی به حساب های اروپایی و سپس به حساب های بانکی در قطر است.
میلر گفت: این وجوه برای اهداف بشردوستانه استفاده خواهد شد و وزارت خزانه داری به صورت دقیق بر آنها نظارت خواهد کرد. این اقدام در نهایت با هدف آزادی پنج آمریکایی و بازگشت آنها به خانه (آمریکا) انجام شده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا سپس درباره دلایل صدور این معافیت برای ۶ میلیارد دلار وجوه مسدود شده ایران در کره جنوبی توضیح داد: دولت پیشین آمریکا چنین تمهیداتی ایجاد کرد تا کشورها بتوانند نفت ایران را خریداری کنند اما وجوه حاصل از این خرید در حساب های محلی ذخیره می شود. در دولت پیشین، حکومت ایران توانست از پول های خود در حساب های بانکی در کشورهایی چون هند و برزیل بدون هیچ محدودیتی استفاده کند. اما در دولت جاری آمریکا، ما برای این حساب ها محدودیت ایجاد کردیم تا اطمینان یابیم که از آنها برای اهداف بشر دوستانه استفاده می شود.
میلر در پاسخ به سوال خبرنگار آمریکایی که پرسید چطور می توانید اطمینان دهید که ایران از این وجوه برای سایر امور استفاده نمی کند؟ مدعی شد: تحریم های ما چه در مورد ایران و چه در مورد هر کشوری مانعی برای اهداف بشردوستانه ایجاد نمی کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: هدف ایجاد این حساب های بانکی این امر بوده است. استفاده از این پول برای اهداف غیر بشردوستانه دشوار است.
میلر با بیان اینکه ما همیشه در زمینه بازگرداندن آمریکایی ها به خانه با تصمیم گیری های مشکلی مواجه بوده ایم و این یک تصمیم دشوار بود، درباره ادعاها مبنی بر اینکه آمریکا درحال ارائه پول به ایران است، تاکید کرد: «این پول آمریکا نیست بلکه پول ایران است و متعلق به مردم آمریکا نیست.»
میلر در خصوص اظهارات امروز سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در مصاحبه با شبکه ان بی سی نیوز آمریکا مبنی بر اینکه تهران درهرجا که بخواهد از این پول استفاده خواهد کرد؟ گفت: این ممکن است سیاست دولت پیشین آمریکا بوده باشد مبنی بر اینکه ایران می توانست پول را در زمینه ای که می خواهد استفاده کند. اما در دولت جاری چنین سیاستی نیست.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: زمانی که پول ایران وارد حساب های بانکی در قطر شود، وزارت خزانه داری آمریکا به صورت شدید بر آن نظارت خواهد کرد. این پول ایران است و سیاست آمریکا اینگونه نیست که برای آزادی شهروندان پول باج دهد.
میلر درباره انتقال پول ایران به قطر گفت: وجوه ایران هنوز به قطر منتقل نشده بلکه در پروسه انتقال است. ما می توانیم بر چگونگی استفاده از این وجوه نظارت و آن را دنبال کنیم .
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین افزود: اگر ببینیم ایران قصد دارد از این وجوه در راستای اهداف دیگر استفاده کند، اقدام خواهیم کرد تا اطمینان یابیم که این وجوه فقط در راستای اهداف بشردوستانه استفاده می شود.
به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در گفتوگوی اختصاصی با شبکه ان بی سی نیوز در تهران گفت که دولت ایران تصمیم خواهد گرفت که چگونه ۶ میلیارد دلار از وجوه مسدود شده را که قرار است در توافق تبادل زندانی با آمریکا آزاد شود، هزینه کند و این پول «هرجا که ایران نیاز داشته باشد » هزینه خواهد شد.
رئیس جمهور ایران در گفتوگوی اختصاصی با شبکه ان بی سی نیوز در تهران با بیان اینکه توافق مبادله زندانیان ایران و آمریکا در زمان مقرر تکمیل خواهد شد و زندانیان آمریکایی در وضعیت سلامتی «بسیار سالم» قرار دارند، گفت که آمریکاییهایی زندانی در ایران به زودی به خانه بازخواهند گشت.
شبکه خبری ان بی سی نیوز آمریکا نوشت: رئیس جمهور اسلامی ایران ادامه داد که تهران «اختیار» چگونگی مصرف این پول را دارد. به گفته یک مترجم دولت ایران، وی تاکید کرد: «این پول متعلق به مردم ایران و دولت ایران است، بنابراین جمهوری اسلامی ایران تصمیم خواهد گرفت که با این پول چه کند.»
رئیسی در پاسخ به این سوال که آیا این پول به غیر از نیازهای بشردوستانه برای مصارف دیگری نیز مصرف می شود، گفت: «بشردوستانه یعنی هر نیازی که مردم ایران دارند، بنابراین این پول برای آن نیازها هزینه خواهد شد و تعیین نیازهای مردم ایران و تصمیم گیری در مورد آنها از سوی دولت ایران انجام خواهد شد.»
دولت بایدن روز دوشنبه به کنگره اطلاع داد که گامهای مشخصی برای فراهم کردن شرایط تبادل زندانیان برداشته و معافیتهایی صادر کرده است که به بانکهای بینالمللی اجازه میدهد ۶ میلیارد دلار را بدون تهدید تحریمهای آمریکا به قطر منتقل کنند.
به گزارش ایرنا، فرایند آغاز آزادسازی داراییهای توقیف شده ایران و تبادل زندانیان میان تهران - واشنگتن پس از دو سال گفتوگوهای غیرمستقیم طرفین، روز پنجشنبه ۱۹ مردادماه (۱۰ آگوست) اعلام شد.
آدرین واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا ۱۹ مرداد ماه اعلام کرد: «ما تایید می کنیم که ایران پنج آمریکایی را که به صورت غیر قانونی بازداشت شده بودند، از زندان آزاد کرده و آنها را در حبس خانگی قرار داده است. اگرچه این اقدامی دلگرمکننده است، اما این شهروندان آمریکایی از جمله سیامک نمازی، مراد طاهباز، عماد شرقی و دو آمریکایی که نخواسته اند نامشان فاش شود، در وهله اول هرگز نباید بازداشت میشدند.»
این مقام دولت جو بایدن افزود: «ما به نظارت دقیق بر وضعیت آنها ادامه خواهیم داد. البته تا زمانی که همه آنها به خانه بازنگردند به تلاش های خود ادامه خواهیم داد. تا آن زمان، مذاکرات برای آزادی نهایی آنها همچنان ادامه دارد و این مذاکرات حساس است. بنابراین، ما جزئیات کمی در مورد وضعیت حبس خانگی آنها یا تلاش هایمان برای تامین آزادی آنها خواهیم داشت.»
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد نیز ۱۹ مرداد ماه خروج زندانیان دو تابعیتی را از زندان اوین تهران در گفتوگو با خبرنگار ایرنا تایید کرد و گفت: این خروج در چارچوب یک توافق با واسطهگری کشور ثالث صورت گرفته است تا طرفین ۵ زندانی مورد نظر را به طور متقابل آزاد کنند و مشمول بخشش قرار دهند.
وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: فرآیند آزادسازی چند میلیارد دلار از داراییهای جمهوری اسلامی ایران که برای چند سال بهطور غیرقانونی در کره جنوبی توسط آمریکا توقیف شده بود، آغاز شد. ایران تضمین لازم برای پایبندی آمریکا به تعهدات خود در این خصوص را دریافت کرده است.
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد امروز ۲۱ شهریور ماه نیز در گفتگو با ایرنا، موضوع آزادی ۵ زندانی ایرانی را که به اتهام غیرقانونی دور زدن تحریم های آمریکا بازداشت هستند، در قبال آزادی ۵ زندانی آمریکایی تایید و اسامی آنان را اعلام کرد.
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی در گفتگو با خبرنگار ایرنا در نیویورک اعلام کرد که در توافق تبادل زندانیان، بزودی این ۵ زندانی ایرانی نیز آزاد خواهند شد که برخی از آنان در آمریکا می مانند و برخی نیز به ایران بازخواهند گشت.
بر اساس اعلام نمایندگی ایران در سازمان ملل این پنج نفر عبارتند از: مهرداد معین انصاری، کامبیز عطار کاشانی، رضا سرهنگ پور کفرانی،امین حسن زاده، کاوه لطف الله افراسیابی./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید