درخواست رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ برای گسترش گروه ۷

کد خبر: 1243244

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ با توجه به تلاش‌های تشکل‌های ضد غربی برای گسترش نفوذ و قدرت خود، خواستار توسعه تشکل گروه ۷ و پذیرش اعضای جدید از جمله کره جنوبی و استرالیا شد.

 درخواست رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ برای گسترش گروه ۷

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ با توجه به تلاش‌های تشکل‌های ضد غربی برای گسترش نفوذ و قدرت خود، خواستار توسعه تشکل گروه ۷ و پذیرش اعضای جدید از جمله کره جنوبی و استرالیا شد.

به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، "کریستف هوسگن"، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ از گسترش تشکل گروه 7 با توجه به تحولات بین المللی حمایت کرده و گفت: من این را مهم می دانم که گروه جی هفت گسترش یابد.

به گفته وی با توجه به سازماندهی مجدد بین المللی نیروها و یک دولت چینی که به طور فزاینده ای در این راستا حرکت می کند این مسئله اهمیت دارد.

به گفته وی مشخصه این گروه این است که شامل کشورهایی است که دارای ارزش های مشترک هستند. هوسگن به خبرگزاری آلمان گفت: آنها کشورهای دموکراتیک و دارای اقتصاد بازار هستند. می بینید که وزن نسبی به خصوص وزن اقتصادی اعضای فعلی در حال کاهش است. به همین دلیل است که فکر می‌کنم گسترش آن منطقی است.

گروه جی 7 علاوه بر آلمان شامل فرانسه، ایتالیا، ژاپن، کانادا، ایالات متحده آمریکا و بریتانیا نیز می شود. به گفته هوسگن، می‌توان تصور کرد که فرمت جی هفت می‌تواند شامل کشورهای دموکراتیک از سایر قاره‌ها، مثلاً کره جنوبی و استرالیا باشد. به گفته وی این می تواند نفوذ این تشکل را افزایش دهد. پیشنهاد رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ همچنین باید به عنوان واکنشی به تلاش های دولت چین برای گسترش قدرت خود در سطح بین المللی تلقی شود.

در ماه اوت، گروه بریکس متشکل از مهم ترین کشورهای نوظهور در این باره به توافق رسیدند که شش کشور دیگر را نیز شامل شود. آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به این گروه دعوت شدند. گروه بریکس در حال حاضر شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. توسعه ای که چین برای آن تلاش کرد، قرار است به این بلوک وزن جهانی بیشتری بدهد.

سران کشورهای تشکل جی بیست، مهم ترین کشورهای صنعتی و نوظهور هم روزهای شنبه و یکشنبه در دهلی نو، پایتخت هند دیدار می کنند. "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان نیز در این نشست شرکت خواهد کرد. علاوه بر آلمان، فرانسه و ایالات متحده آمریکا، روسیه و چین نیز در این گروه حضور دارند.

هدف از گسترش اتحاد بریکس، ایجاد موازنه در برابر سلطه ژئوپلیتیک و اقتصادی غرب است. کشورهای بریکس همچنین می خواهند وابستگی خود را به دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهانی کاهش دهند.

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ همچنین گفت که گروه جی20 هم باید مورد بررسی قرار گیرد که آیا و چگونه باید در صورت لزوم گسترش یابد. وی در این باره گفت: من فکر می‌کنم این ایده، که اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان نیز از آن حمایت می‌کند، برای گسترش گروه 20 که شامل اتحادیه آفریقا هم بشود ایده خوبی است.

وقتی از هوسگن پرسیده شد که آیا گسترش G7 ارزش قالب G20 را در مهمترین کشورهای صنعتی و نوظهور در تمام قاره‌ها کاهش می‌دهد، وی یادآوری کرد که تشکل G20 در ارتباط با بحران مالی جهانی 2008/2009 شکل گرفت. کشورهایی در آنجا حضور دارند که برای توسعه اقتصادی و مالی در سراسر جهان مهم هستند. اما اینها همه دموکراسی نیستند.

هوسگن در مورد تصمیم شی جین پینگ، رهبر دولت و حزب حاکم چین مبنی بر عدم سفر به اجلاس G20 در هند موضع محتاطانه ای اتخاذ کرد. وی گفت: البته این خوب نیست که رئیس جمهور چین به این اجلاس نمی آید. با این حال، ما از تنش بین چین و هند به ویژه در مناطق مرزی نیز آگاه هستیم. ممکن است این تنش ها در این لغو نقش داشته باشد.

هوسگن همچنین گفت که هند به عنوان پرجمعیت ترین کشور جایگزین چین شده است و در زمان نخست وزیری نارندرا مودی بسیار به خود اعتماد دارد. وی مدعی شد: این لغو مشارکت در این نشست از طرف چین به وضوح نشان می دهد: وحدت کشورهای بریکس که اخیراً در آفریقای جنوبی جشن گرفته شد، بسیار سطحی است./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت