«فردا» گزارش میدهد
پاتک جمهوریخواهان به جوبایدن / تاکتیک انتخاباتی یا استیضاح واقعی؟!
اقداماتی که جمهوریخواهان برای استیضاح بایدن صورت می دهند، صرفا جنبه ای تبلیغاتی داشته و اساسا قرار نبوده و نیست منتج به برکناری رئیس جمهور ناتوان آمریکا شود.
گروه بینالملل سایت فردا - این روزها زمزمه های استیضاح جوبایدن بابت پرونده فرزندش هانتر بایدن و برخی موارد دیگر، به صورتی جدی تر از سوی جمهوریخواهان کنگره مطرح می شود. نکته حائز اهمیت اینکه با توجه به آغاز رونداستیضاح ازمجلس نمایندگان ، اکنون بازی در دست جمهوریخواهان است! جمهوریخواهان اکثریت نسبی را در مجلس نمایندگان در دست دارند و بر همین اساس، می توانند استیضاح بایدن را به جریان بیاندازند. با این حال اکثریت سنا در دست دموکراتهاست و همین مسئله، احتمال رای آوردن استیضاح را به صفر می رساند! ضمن آنکه رای آوردن استیضاح یک رئیس جمهور در آمریکا به دلیل لزوم برخورداری از رای دو سوم اعضای سنا و مجلس نمایندگان غیر ممکن محسوب می شود.
در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز وی دو بار استیضاح شد که در این میان، استیضاح وی به سبب حمله ششم ژانویه به کنگره جدی تر بود. وکلای دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق و شکستخورده آمریکا در صدد بودند به هر نحو ممکن، از محکومیت او در جلسه استیضاح (که توسط مجلس سنا برگزار شد) جلوگیری کنند که با همراهی جمهوریخواهان و عدم توفیق دموکراتها موفق هم شدند. اگر حداقل 67 سناتور از 100 سناتور آمریکایی وی را بابت تاثیرگذاری در حوادث ششم ژانویه و حمله به کنگره محکوم میکردند، او به صورت مادامالعمر از حضور در معادلات سیاسی و حزبی آمریکا منع میشد. ظاهر ماجرا هم نشان میداد در خوشبینانهترین حالت ممکن، تنها تعداد انگشتشماری از سناتورهای جمهوریخواه در پروسه استیضاح دوم ترامپ به دموکراتها خواهند پیوست و به این ترتیب، رئیسجمهور سابق آمریکا از این مهلکه رهایی پیدا خواهد کرد که همینطور هم شد اما آیا ماجرا در همین نقطه پایان مییابد؟ قطعا خیر! صورت مساله این است که حتی نزدیکترین سناتورها به ترامپ مانند تد کروز و تام کاتن نیز کمترین شک و شبههای درباره تعلق خاطر گروههای رادیکال و ناسیونالیست (مانند پسران مغرور) به رئیسجمهور سابق این کشور نداشتند. همچنین بر همگان محرز است ترامپ در پشتپرده حادثه حمله به کنگره و تسخیر آن توسط هوادارانش قرار داشته و از این اقدام دفاع کرده است. با همه این اوصاف، سناتورهای جمهوریخواه معتقد بودند اگر رای مثبت به استیضاح ترامپ میدادند، رای هواداران ترامپ به آنها در انتخابات سنا و ریاستجمهوری از دست میرفت.
در حال حاضر، استیضاح بایدن از سوی جمهوریخواهان به بهانه پرونده پسر وی ( هانتر بایدن ) ، نوعی پاتک از سوی جمهوریخواهان به کاخ سفید محسوب می شود. این پاتک، به نوعی تلافی استیضاح ترامپ ( در دوران ریاست جمهوری وی ) از سوی دموکراتهاست و فراتر از آن، تلاشی برای به چالش کشیدن بایدن در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 محسوب می شود. از این رو اقداماتی که جمهوریخواهان برای استیضاح بایدن صورت می دهند، صرفا جنبه ای تبلیغاتی داشته و اساسا قرار نبوده و نیست منتج به برکناری رئیس جمهور ناتوان آمریکا شود. البته نمی توان تاثیر روانی و سیاسی این استیضاح بر الگوی رای دهی برخی شهروندان آمریکایی ،خصوصا رای دهندگان مستقل را در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو نادیده انگاشت. همان مسئله ای که دقیقا بایدن نسبت به آن هراس دارد.
در این میان ممکن است دموکراتها با توجه به اکثریتی که در مجلس سنا در دست دارند، مانع از طرح مسئله استیضاح بایدن شوند. با این حال در مجلس نمایندگان آمریکا قدرت مانور جمهوریخواهان بیشتر است.برای آنها صرفا به جریان انداختن روند استیضاح بایدن جهت بهره برداری از ابعاد انتخاباتی و تبلیغاتی آن کفایت می کند و رویکرد سنا نسبت به استیضاح برای جمهوریخواهان اهمیتی ندارد. به نظر می رسد طی ماههای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آمریکا شاهد شکل گیری تقابل سختی میان نمایندگان و سناتورهای دو حزب سنتی آمریکا با یکدیگر باشیم! ماجرای استیضاح بایدن یکی از نمونه هاو مصادیق این تقابل محسوب می شود....
دیدگاه تان را بنویسید