گزارش مرکز آمریکایی از حضور رژیم صهیونیستی در اریتره
موسسه تحقیقاتی استراتفور در گزارشی پرده از فعالیتهای اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی در اریتره در شاخ قاره آفریقا برداشت.
مؤسسه تحقیقاتی «استراتفور» آمریکا که از مهمترین مؤسسات مطالعاتی فعال در حوزه امنیتی و اطلاعاتی است، در گزارشی از فعالیت رژیم اسرائیل در کشور اریتره نوشت.
به نوشته این مؤسسه به نقل از منابع دیپلماتیک و رسانهای، رژیم صهیونیستی در اریتره، هرچند حضور نظامی کوچکی دارد، اما بسیار قابل توجه است.
طبق این گزارش، رژیم اسرائیل واحدهای دریایی کوچکی در مجمعالجزایر «دالاک» و بندر «ماساوا» (به عنوان بزرگترین و اصلیترین بندر تجاری اریتره) و همچنین یک مرکز شنود در کوههای «امبار سویرا» مستقر کرده است.
استراتفور نوشت که هدف اصلی رژیم اسرائیل، جمع آوری اطلاعات برای نظارت بر فعالیتهای ایران در منطقه و دیگر تحرکات در دریای سرخ است.
روزنامه اسرائیلی معاریو نیز در بررسی گزارش استراتفور نوشت که هدف اصلی این حضور به احتمال زیاد تعقیب کشتیهایی است که به سمت سودان میروند تا تجهیزات نظامی را از آنجا به نوار غزه منتقل کنند.
در ادامه گزارش این مؤسسه تحقیقاتی آمده است که دولت اسمره به دلایل امنیتی و سیاسی به دنبال دوستی با رژیم اسرائیل است و اریتره میخواهد از اسرائیل برای تأثیرگذاری بر ایالات متحده آمریکا - متحد اسرائیل و اتیوپی - در تصمیمگیریهای مربوط به آن در مجامع بینالمللی استفاده کند.
اریتره همچنین خواهان این است که از طریق این دوستی به قابلیتهای دفاع هوایی دست یابد تا بتواند هرگونه حمله احتمالی از اتیوپی را دفع کند.
استراتفور همچنین نوشت که همکاری با رژیم اسرائیل برای اریتره راهی برای برای ایجاد تعادل در روابط خود با تهران است.
در ادامه این گزارش آمده است: «اریتره به موازات روابط خود با اسرائیل، روابط خوبی نیز با ایران دارد. تهران علاقه زیادی به حضور در این منطقه از آفریقا دارد. دلیل اصلی این امر به تمایل این کشور به کنترل تنگه باب المندب و خط دریایی به سمت کانال سوئز باز میگردد. تهران در سال 2008 قراردادی را با اریتره برای استقرار یک واحد نظامی در شهر ساحلی عصب امضا کرد».
از سوی دیگر به نوشته استراتفور، رژیم اسرائیل نمیخواهد به روابط خود با اتیوپی و سایر کشورهای منطقه شرق آفریقا آسیب بزند؛ تل آویو علاقه زیادی به افزایش نفوذ خود در این منطقه دارد و به خصوص در ارتباط با سودان که پیش از این روابط خوبی با حماس داشت.
طبق این گزارش، رژیم صهیونیستی همچنین طی سالهای اخیر همکاریهای امنیتی خود را با سودان جنوبی و کنیا گسترش داده است.
با تمامی این احوال رژیم صهیونیستی در تیر ماه سال گذشته مجبور به بستن سفارتخانه خود در اریتره گرفت و پس از اینکه دولت اسمره چندین بار با ورود سفیر این رژیم با اریتره مخالفت کرد، تل آویو به ناچار دست به تعطیلی سفارت خود زد.
آخرین سفیر رژیم صهیونیستی اکتبر ۲۰۱۸ اریتره را ترک کرد و از آن زمان تاکنون هیچ سفیری از این رژیم در اسمره تعیین نشده است و وزارت خارجه این رژیم هر از چند گاهی یک مسئول موقتی را در سفارت تعیین میکند.
رژیم صهیونیستی جولای سال گذشته نیز «اسماعیل خالدی» را به عنوان سفیر این رژیم در اریتره تعیین کرد اما دولت این کشور با آن موافقت نکرد. اریتره دلایل خاصی را برای مخالفت خود اعلام نکرده اما برخیها روابط تلآویو با سودان و یا جنگ در اتیوپی و مداخله تلآویو در آن را علت این مخالفت اریتره میدانند./فارس
دیدگاه تان را بنویسید