نظر متفاوت کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره تایوان و رژیم صهیونیستی
یکی از کاندیداهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به تشریح دیدگاههای خود در زمینه مسائل سیاست خارجی، از جمله موضعش در قبال تایوان و رژیم صهیونیستی پرداخت.
یکی از کاندیداهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به تشریح دیدگاههای خود در زمینه مسائل سیاست خارجی، از جمله موضعش در قبال تایوان و رژیم صهیونیستی پرداخت.
به نقل از روزنامه هندو، ویوک راماسوامی، کاندیدای جمهوریخواه هندی-آمریکایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواستار روابط قویتری با هند، کره جنوبی و ژاپن جهت کاهش وابستگی اقتصادی آمریکا به چین و تایوان شد.
راماسوامی، ۳۸ ساله که آرای او پس از مناظرههای اولیه جمهوریخواهان در هفته گذشته افزایش یافت، برنامهها و دیدگاههایش را در زمینه سیاست خارجی در ۲۹ اوت (۹ شهریور) تشریح کرد.
او نیکی هیلی، یکی دیگر از کاندیداهای جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا را مورد حمله قرار داد که از راماسواوی به دلیل بیتجربگیاش در زمینه مسائل سیاست خارجی انتقاد کرده بود.
این نامزد هندی-آمریکایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: ما با هند که تعهد دارد تنگه مالاکا را به دلیل درگیری قریبالوقوع با تایوان ببندد، وارد شراکت قویتری خواهیم شد. همچنین با شرکایی دیگری نیز، از جمله کره جنوبی و ژاپن شراکت قویتری خواهیم داشت تا وابستگی اقتصادیمان به چین و تایوان را کاهش دهیم.
او در ادامه گفت که شفافیت استراتژیک را ترجیح میدهد و به دفاع از این ایده پرداخت که آمریکا باید تا زمانی که در زمینه نیمه هادیها از تایوان استقلال پیدا کند، به دفاع از این جزیره بپردازد، سپس وقتی شرایط برای آمریکا آرامتر شد، دوباره موضع ابهام استراتژیک را در پیش بگیرد.
راماسواوی گفت: سبک زندگی آمریکایی به تولید نیمه هادیها بستگی دارد که در تایوان تولید میشوند و ما نمیتوانیم این ریسک را بکنیم که چین تقریبا به تمامی، اهرم فشارش را علیه اقتصاد آمریکا اعمال کند.
این سیاستمدار آمریکایی در ادامه اشاره کرد «آمریکا با گفتن این که ما از تایوان دفاع خواهیم کرد، میتواند بازدارندگی قویتری در قبال حمله یا محاصره این جزیره توسط چین به عمل بیاورد. در عین حال، تایوان باید هزینههایی را که صرف امور نظامی خود میکند به بیش از دوبرابر و به حد ۴ تا ۵ درصد میزان تولید ناخالص داخلیاش برساند.»
راماسواوی گفت که آمریکا باید به سرعت تایوان را با تسلیحاتی تجهیز کند که در استراتژی ضد دسترسی/منع منطقهای به کار میروند، نحوه استفاده از این تسلیحات را آموزش دهد و حداقل، یک ناوشکن هر هفته در اطراف تایوان گشتزنی کند.
او با گفتن این که «آمریکا باید دفاع داخلی خود را نیز تقویت کند که در حال حاضر به طور خطرناکی در قبال درگیریهای بزرگ با چین آسیبپذیر است»، بیان کرد که این شامل ارتقای توانمندیهای دفاعی هستهای، الکترومغناطیسی، سایبری و فضایی میشود.
کارزار انتخاباتی او اشاره کرد که راماسواوی تنها کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تا به امروز است که آشکارا گفته است، آمریکا از تایوان دفاع خواهد کرد.
راماسواوی در این باره گفت: من تنها کاندیدای ریاست جمهوری هستم که مایل است آنچه ضرورت دارد را بیان کند؛ ما از تایوان دفاع خواهیم کرد. آمریکا در حال حاضر، تایوان را به عنوان کشوری مستقل به رسمت نمیشناسد. دموکراتها و جمهوریخواهان، هر دو، بیچون و چرا سیاست «چین واحد» را تایید کرده و از سیاست «ابهام استراتژیک» در قبال چین استقبال میکنند.
کارزار انتخاباتی راماسواوی در بیانیهای با انتقاد از نیکی هیلی گفت که او با تلاش برای افزایش توان مالی کارزار انتخاباتی ضعیف خود، عمدا درباره این کاندیدای آمریکایی-هندی دروغ میگوید.
هیلی از راماسواوی به دلیل حمایت نکردن از متحدان آمریکا انتقاد کرده است.
کارزار انتخاباتی راماسواوی در بیانیهای اعلام کرد، هیلی آشکارا در گفتوگو با فاکس نیوز به دروغ گفت که «آقای راماسواوی گفته است اسراییل را رها خواهد کرد، این چیزی است که او گفته است» و «او میخواهد حمایت از اسراییل را متوقف کند. این اشتباه است.»
در این بیانیه آمده است: ما کارزار رو به شکست خانم هیلی و هر پایگاه رسانهای دیگری را به چالش میکشیم تا موردی را پیدا کند که راماسواوی گفته باشد از اسراییل حمایت نمیکند. موفق نخواهند شد، چراکه راماسواوی هیچ وقت چنین چیزی نگفته است. در عوض، آنها دوباره از تیترهای غلطی استفاده میکنند که خودشان ساختهاند.
کارزار راماسواوی درباره اظهارات او راجع به رژیم صهیونیستی گفت: آقای راماسواوی گفته است که اگر اسراییل به جایی برسد که دیگر به حمایت مالی آمریکا نیازی نداشته باشد، این نشاندهنده یک دستاورد خواهد اما آمریکا حمایت مالی خود از اسراییل را قطع نخواهد کرد، مگر تلآویو بگوید که آمادگی آن را دارد.
تمام این ماجرا یک هفته پیش آغاز شد؛ وقتی نیکی هیلی هنگام مناظره، راماسواوی را به بیتجربگی در امور سیاست خارجی متهم کرد.
از آن موقع، این سیاستمدار آمریکایی-هندی مستقر در اوهایو، به دلیل بیتجربگی در زمینه سیاست خارجی مورد انتقاد شدید رسانهها و مخالفان سیاسی خود قرار گرفته است./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید