هشدار لاوروف در مورد ارسال اف۱۶ها به اوکراین

کد خبر: 1232966

وزیر امور خارجه روسیه امروز (پنجشنبه) تاکید کرد: اگر غرب تصمیماتی اتخاذ نکند که منجر به خطرات استراتژیک شود، هیچ دلیلی برای صحبت درباره استفاده از تسلیحات اتمی توسط روسیه وجود ندارد.

هشدار لاوروف در مورد ارسال اف۱۶ها به اوکراین

به گزارش اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با خبرگزاری روسی Lenta.Ru گفت:  آمریکا و متحدانش در ناتو با برنامه ارسال جنگنده‌های اف-۱۶ به اوکراین خطرات رویارویی مستقیم با روسیه را به وجود می‌آورند که ممکن است منجر به پیامدهای فاجعه‌باری شود و مسکو این برنامه را تهدیدی از جانب غرب تلقی خواهد کرد.

وی همچنین بار دیگر خاطر نشان کرد که شرایط برای استفاده از تسلیحات اتمی به طور صریح و شفاف در دکترین نظامی روسیه تعریف شده‌اند.

لاوروف تصریح کرد: می‌خواهم توجه‌تان را به این حقیقت جلب کنم که آمریکا و متحدانش در ناتو در حال ایجاد خطرات یک رویارویی مسلحانه با روسیه هستند که می‌تواند منجر به پیامدهای فاجعه‌باری شود.

وی همچنین برنامه‌های آمریکا را برای تامین جنگنده‌های اف-۱۶ برای اوکراین "تنها یک نمونه از تحول فوق‌العاده خطرناک رویدادها" توصیف کرد.

لاوروف گفت: ما به قدرت‌های اتمی از جمله آمریکا، انگلیس و فرانسه اطلاع داده‌ایم که روسیه نمی‌تواند توانایی این جنگنده‌ها را برای حمل تسلیحات اتمی نادیده بگیرد.

این دیپلمات ارشد افزود: سربازان روسیه در حین نبرد از این مساله سر در نمی‌آورند که آیا جنگنده‌های خاصی قابلیت حمل تسلیحات اتمی را دارند یا خیر.

وی هشدار داد: حقیقت این است که حضور جنگنده‌های اف-۱۶ در بین نیروهای مسلح اوکراین از سوی ما به عنوان تهدیدی از جانب غرب در حوزه اتمی تلقی خواهد شد.

معاون ارشد ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اعلام کرده که کی‌یف امیدوار است نخستین مجموعه از جنگنده‌های اف-۱۶ را تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی از سوی کشورهای غربی دریافت کند. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در ماه ژوئن سال جاری میلادی گفته بود که ناتو در تابستان امسال آموزش خلبان اوکراینی برای پرواز با جنگنده‌های اف-۱۶ را آغاز خواهد کرد.

وزیرخارجه روسیه در مورد ابتکارات صلح در مورد اوکراین گفت که صلح همیشه اولویت روسیه بر جنگ بوده است.

لاوروف در پاسخ به این سوال که آیا ابتکارات صلح‌آمیز آتش‌بس پیشنهاد شده توسط چین، اندونزی، واتیکان و آفریقا زودرس است یا خیر، پاسخ منفی داد. وی گفت: مایلم از شرکایمان به خاطر تلاش هایشان برای جستجوی راه هایی برای حل و فصل مسالمت آمیز بحران اوکراین تشکر کنم. ما ابتکارات آنها را زودرس نمی دانیم: برای طرف روسی، صلح همیشه بر جنگ اولویت دارد.

وی ادامه داد: «بنابراین، اجازه دهید به شما یادآوری کنم که ما قبلاً در بهار ۲۰۲۲ در یک روند مذاکره با کی‌یف شرکت کرده بودیم و به یک نتیجه مثبت نزدیک شدیم. با این حال، تمام تلاش‌ها توسط آنگلوساکسون‌ها، که برنامه‌هایشان به وضوح شامل توقف درگیری‌ها نبود، تضعیف شد. آنها همچنان در رویای تحمیل یک شکست استراتژیک به روسیه هستند».

لاوروف در بخش دیگری از این مصاحبه گفت، روسیه هیچ سیگنالی از جانب کشورهای شرکت‌کننده در نشست اوکراین در دانمارک دال بر اینکه مذاکرات صلح ممکن بود اوایل ژوئیه برگزار شود، دریافت نکرد.

وی افزود، دلایلی وجود دارد برای باور اینکه این اطلاعات نامعتبر و غیرقابل اعتماد هستند.

در ژوئن سال جاری میلادی دانمارک میزبان نشست مقامات عالی رتبه از کشورهایی چون برزیل، هند، آفریقای جنوبی و چین و همچنین جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید بود. در جریان این دیدار، ظاهرا تصمیم گرفته شد که مذاکرات صلح درباره اوکراین در ماه ژوئیه برگزار شود. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین کمی بعد اعلام کرد که مسکو از هیچ برنامه‌ای برای برگزاری چنین مذاکراتی اطلاع ندارد.

لاوروف گفت: ما چنین سیگنال‌هایی را از جانب شرکای روسیه دریافت نکرده‌ایم. با توجه به لجبازی کی‌یف و حامیان غربی‌اش برای دنبال کردن مسیر تشدید خصومت‌ها، دلایل زیادی وجود دارد که باور کنیم این اطلاعات نامعتبر و غیرقابل اعتماد هستند. همان طور که بارها تاکید کرده‌ایم، روسیه هرگز گفت‌وگو را به عنوان یک ابزار سیاسی برای دستیابی به اهداف این عملیات در اوکراین کنار نگذاشته است.

وی افزود: هدف اصلی این نشست در دانمارک، تلاش برای متقاعد کردن نمایندگان جنوب جهان به حمایت از فرمول صلح زلنسکی بود. این ابتکارعمل کاملا غیرقابل قبول و مایوس‌کننده است درست همان طور که روسیه به شرکا از آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین گفته است.  

وزیر امور خارجه روسیه گفت، روسیه موضع خود را در مورد مسائلی که برای حل و فصل اوضاع در اوکراین لازم است حفظ می کند. موضع ما تغییر چشمگیری نکرده است. ما پذیرای گفت وگو هستیم، اما بر اساس منافع مشروع خود هدایت خواهیم شد و رویکردها برای حل و فصل احتمالی را با وضعیت موجود متعادل خواهیم کرد. .  

لاوروف همچنین در این مصاحبه گفت: مسکو برای افتتاح سفارتخانه در چندین کشور آفریقایی آماده است.

وی افزود: وزارت امور خارجه روسیه در تلاش است تا سفارتخانه‌های جدیدی در یک سری از کشورهای آفریقایی افتتاح کند. زمانی که با مقامات کشورهای میزبان به توافق کامل رسیدیم و روندهای حقوقی و قانونی کامل شد، اعلام خواهیم کرد که این سفارتخانه ها در کجاها افتتاح می شوند.

لاوروف نتایج نخستین اجلاس روسیه-آفریقا را که در سال ۲۰۱۹ میلادی در شهر سوچی برگزار شد و در پی آن روسیه تصمیم گرفت تا حضور دیپلماتیک خود در آفریقا را گسترش دهد، یادآور شد.

وی همچنین ابراز اطمینان کرد که دومین اجلاس روسیه- مجمع اقتصادی و بشردوستانه آفریقا که قرار است ۲۷-۲۸ ژوئیه (پنجم و ششم مرداد) برگزار شود، نقش مهمی در ایجاد شراکت استراتژیک با کشورهای قاره آفریقا در سال‌های آتی ایفا خواهد کرد.

ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت