هشدار ترامپ به بایدن درباره وقوع جنگ جهانی

کد خبر: 1232825

دونالد ترامپ اظهار کرد جو بایدن با ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین، آمریکا را به سمت جنگ جهانی سوم می‌کشاند.

هشدار ترامپ به بایدن درباره وقوع جنگ جهانی

دونالد ترامپ اظهار کرد جو بایدن با ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین، آمریکا را به سمت جنگ جهانی سوم می‌کشاند.

دونالد ترامپ نامزد انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا، اظهار کرد جو بایدن با ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین، آمریکا را به سمت جنگ جهانی سوم می کشاند.

وی در بیانیه‌ای تاکید کرد بایدن نباید با این تصمیم جنجالی آمریکا را به سمت جنگ جهانی ببرد. او باید تلاش کند تا جنگ را خاتمه بدهد و به مرگ و میر و نابودی وحشتناک ناشی از اقدامات این دولت ناشایسته پایان دهد.

ترامپ افزود: این بمب‌های خوشه‌ای غیرانفجاری مرگبار خواهند بود و برای مردان، زنان و کودکان بی گناه اوکراینی در دهه های آینده و مدت های زیاد پس از جنگی که دعا می کنیم تمام شود، مخرب خواهد بود.   

نامزد انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا با حمله به بایدن در مورد این تصمیم هولناک، خاطرنشان کرد ما نباید آخرین ذخایر تسلیحاتی خود را در زمانی به اوکراین بفرستیم که این ذخایر بر طبق اظهارات خود بایدن به اتمام رسیده است.

ترامپ همچنین خواستار تنش زدایی هر چه بیشتر از جنگ در اوکراین شد اما مشخص نکرد که برای این کار چه گام هایی باید برداشت.

وی تصریح کرد جو بایدن بی دلیل و به شکلی خطرناک ما را به سمت جنگ جهانی سوم پیش می برد که کابوسی برای هر کس خواهد بود. ما باید به این حماقت پایان داده و خونریزی در اوکراین را تمام کنیم و به منافع حیاتی کشورمان بازگردیم.

این اظهارات ترامپ در مورد بمب‌های خوشه‌ای تغییری آشکار در سیاست های او در این زمینه هنگام در اختیار داشتن سمت ریاست جمهوری بود. ژنرال جیم متیس وزیر دفاع دوران ترامپ در سال 2017، تصمیم گرفت سیاست اتخاذ شده در دوران اوباما را که در آن به استفاده آمریکا از بمب های خوشه ای تا سال 2018 پایان می داد، لغو کند.

جمعه گذشته، "جیک سالیوان"، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا تأیید کرد که واشنگتن مهمات خوشه‌ای را به کی‌یف منتقل خواهد کرد.

وی مدعی شد که عرضه مهمات خوشه‌ای به کی‌یف یک گزینه موقت خواهد بود، در حالی که ایالات متحده تولید گلوله‌های توپخانه را که ذخایر آن در جریان درگیری نظامی اوکراین کاهش یافته است، افزایش می‌دهد. به‌گفته سالیوان، واشنگتن قصد ندارد «اوکراین را بدون سلاح به حال خود رها کند».

مشاور امنیت ملی آمریکا مدعی شد که ایالات متحده تضمین‌های کتبی از اوکراین دریافت کرده است که از مهمات خوشه‌ای "با احتیاط" به‌منظور جلوگیری از خطرات آن برای غیرنظامیان استفاده خواهد شد. به‌گفته وی، اوکراین متعهد شده است که مین‌زدایی بیشتر مناطقی را که قرار است از آنها استفاده شود، انجام دهد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا بامداد روز شنبه، اعلام کرد که واشنگتن با انتقال مهمات خوشه‌ای به کی‌یف به‌دلیل فقدان تسلیحات متعارف موافقت کرده است. وی در مصاحبه با شبکه سی.ان.ان. یادآور شد که نیروهای مسلح اوکراین در حال به اتمام رساندن گلوله‌های غیرخوشه‌ای ارسال‌شده هستند و این در حالی است که ایالات متحده آمریکا با مشکل تولید به‌موقع مهمات مورد نیاز آنها روبه‌رو شده است.

رئیس‌جمهوری آمریکا چنین توجیه کرد: «به همین دلیل من با توصیه وزارت دفاع برای انتقال مهمات خوشه‌ای ـ نه به‌عنوان یک اقدام دائمی، بلکه برای یک دوره انتقالی ـ چنین گلوله‌هایی را تا زمانی که مهمات 155 میلی‌متری بیشتری تولید کنیم، موافقت کردم.»

در همین حال آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز گذشته از تصمیم کاخ سفید در مورد ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین که بر اساس گزارش‌ها بیش از 97 درصد جان غیرنظامیان را می‌گیرد، دفاع و عنوان کرد که کی‌یف بدون این تسلیحات "بی دفاع" است.

وی در توجیه ارسال این جنگ افزارها که مهمات فرعی آن مانند مین عمل می‌کند، گفت: انتخاب سخت اما لازمی بود تا به آنها مهمات خوشه‌ای بدهیم، اگر این کار را نمی‌کردیم آنگاه آنها مهماتشان تمام می‌شد. اگر آنها مهماتشان تمام می‌شد آنگاه بی دفاع می‌ماندند.

بلینکن همچنین نگرانی‌ها در مورد ارائه بمب‌های خوشه‌ای از جانب آمریکا و اینکه این مساله خطر مرگبار در اوکراین دارد، را نادیده گرفت.

اما مقامات بسیاری از کشورها و نمایندگان و سناتورهای آمریکایی، مخالفت خود را با این اقدام واشنگتن اعلام کرده و آن را اقدامی غیرمسئولانه دانسته‌اند.

استفاده از مهمات و گلوله‌های خوشه‌ای بر اساس کنوانسیون مصوبه اول آگوست سال 2010 که توسط 123 کشور امضا شده است، ممنوع است، البته تنها 110 کشور آن را تصویب کرده‌اند و از بین کشورهای اروپایی که این سند را امضا نکرده‌اند، باید از جمهوری آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، یونان، گرجستان، جمهوری لتونی، لهستان، روسیه، رومانی، صربستان، ترکیه، اوکراین، فنلاند و استونی نام برد، آمریکا نیز این کنوانسیون را امضا نکرده است./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد