تحلیل رویترز درباره عضویت ایران در سازمان شانگهای
خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره نشست امروز سازمان همکاری شانگهای و پیوستن کامل ایران به این نهاد بینالمللی تاکید کرد: سازمان شانگهای به دنبال ایجاد روابط نزدیکتر و گسترش دامنه خود از طریق گنجاندن ایران است.
خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره نشست امروز سازمان همکاری شانگهای و پیوستن کامل ایران به این نهاد بینالمللی تاکید کرد: سازمان شانگهای به دنبال ایجاد روابط نزدیکتر و گسترش دامنه خود از طریق گنجاندن ایران است.
خبرگزاری رویترز با اشاره به عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای که در نشست امروز (سهشنبه) این نهاد بینالمللی در دهلینو بهطور رسمی انجام گرفت، گزارش داد: رهبران چین، هند، روسیه و پاکستان روز سهشنبه به دنبال ایجاد روابط نزدیکتر و تقویت همکاری در داخل گروه سازمان همکاری شانگهای (SCO) بودند، چراکه این سازمان به دنبال گسترش دامنه خود و مقابله با نفوذ غرب در منطقه است.
رویترز در ادامه به تلاشهای بلاروس برای عضویت دائم در سازمان شانگهای که در حال حاضر عضو ناظر است، اشاره کرد و افزود: ایران و بلاروس هر دو دارای روابط نزدیک با مسکو هستند و عضویت آنها در سازمان همکاری شانگهای موجب گسترش جناح غربی این گروه در اروپا و آسیا خواهد شد.
این خبرگزاری با انتشار بخشهایی از صحبتهای شی جینپینگ و ولادیمیر پوتین، روسای جمهور چین و روسیه در اجلاس امروز شانگهای تصریح کرد: مسکو کشورهایی مانند چین، هند و ایران - جدیدترین عضو سازمان همکاری شانگهای - را به عنوان شرکای کلیدی در رویارویی با ایالات متحده و مقاومت در برابر آنچه که به عنوان تلاشهای واشنگتن برای دیکته کردن نظم جهانی معرفی میکند، میبیند.
این نشست تقریباً دو هفته پس از آن برگزار شد که نارندرا مودی، نخست وزیر هند به میزبانی جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده برای یک سفر رسمی به واشنگتن رفت و دو کشور خود را «از نزدیکترین شرکای جهان» نامیدند.
هند که ریاست سازمان همکاری شانگهای و گروه ۲۰ را در سال جاری برعهده دارد، در شرایطی که روابط بین کشورهای غربی و مشارکت روسیه و چین به دلیل تهاجم مسکو به اوکراین در سال گذشته و حضور قاطعانه و فزاینده پکن در جهان، پر از تنش شده است از یک مسیر دیپلماتیک سخت عبور کرده است.
هند در ماه سپتامبر همزمان با برگزاری نشست گروه ۲۰ میزبان روسای جمهور چین و روسیه در دهلینو خواهد بود. همچنین احتمال دارد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و دیگران سران کشورهای عضو این گروه به هند سفر کنند.
به گزارش رویترز، هند از مقصر دانستن روسیه برای جنگ با اوکراین امتناع کرده و تجارت دوجانبه را تا حد زیادی با بالابردن خرید نفت روسیه به بالاترین حد خود افزایش داده است، که این امر چندین پایتخت غربی را هم عصبانی کرده است./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید