واشنگتن دروغ‌پردازی تل‌آویو را فاش کرد

کد خبر: 1226214

واشنگتن به صراحت رسانه‌های رژیم صهیونیستی را به دروغ و انتشار گزارش‌های اشتباه درخصوص عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی متهم کرد.

واشنگتن دروغ‌پردازی تل‌آویو را فاش کرد

 رژیم صهیونیستی با بهره‌گیری از تمام تاکتیک‌ها و راهبردهای توسعه یافته نخبگان جنگ روانی، به طور خستگی ناپذیری تلاش می‌کند تا جهان را با ادعای توانمندی‌های خود در تمامی سطوح و زمینه‌ها فریب دهد. غافل از این‌که به قول یک ضرب المثل عربی، ریسمان دروغ کوتاه است. این موضوع زمانی مهم می‌شود که برملاکننده این دروغ کسی نباشد جز ایالات متحده آمریکا که دروغ دست‌پرورده‌اش را برملا کند.

روزنامه رأی الیوم، با اشاره به این مسئله و انتشار گزارشی در این خصوص نوشت: «ریسمان دروغ کوتاه است..واشنگتن، اسرائیل را به دروغگویی متهم و اعلام می‌کند: رسانه‌های عبری گزارش‌های اشتباهی درباره عادی‌سازی روابط میان تل آویو و ریاض منتشر می‌کنند».

در همین راستا، «باربارا لیف» دستیار وزیر خارجه آمریکا می‌گوید: پس از انتشار گزارش‌هایی از جزئیات مذاکرات تحت رهبری آمریکا بین اسرائیل و ریاض، اغراق زیادی در رسانه‌های عبری در این خصوص صورت گرفت.

وی به صراحت از «گزارش‌های نادرست در مطبوعات اسرائیل درباره تلاش‌های واشنگتن برای میانجی‌گری در خصوص توافق مورد انتظار عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی» انتقاد کرد.

دستیار وزیر خارجه آمریکا در زمانی این اظهارات را بیان کرد که گزارش‌هایی ادعایی در خصوص پیشرفت‌ در مذاکرات و جزئیات جدید درباره شروط تعیین شده از سوی ایالات متحده و عربستان سعودی در ازای توافق با رژیم صهیونیستی منتشر شد.

لیف این سخنان را در مقابل کمیته فرعی روابط خارجه با خاورمیانه، شمال آفریقا، جنوب آسیا و آسیای میانه در مجلس بر زبان آورد و گفت: «گزارش‌ها و گمانه‌ زنی‌های اشتباه زیاد و اغراق زیادی در رسانه‌ها، بویژه رسانه‌های اسرائیلی منشتر شده است».

 وی توضیح داد: بی‌تردید توافق اسرائیلی - سعودی، هنوز هدف نهایی دولت بایدن است و "محمد بن سلمان" ولی‌عهد سعودی نیز تصریح کرده که این مسئله را مدنظر دارد و گامی است که می‌خواهد بردارد».

دستیار وزیر خارجه آمریکا افزود: واشنگتن بر این باور است که پیش از عادی‌سازی رسمی روابط، تل‌آویو و ریاض می‌توانند به توافق‌های موقت برسند.

لیف با اشاره به تصمیم عربستان سعودی و عمان به باز کردن حریم هوایی‌شان به روی صهیونیست، آن را جزو توافق‌های موقتی خواند که با میانجی‌گری دولت بایدن به دست آمده است.

این در حالی است که کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش‌هایی در خصوص عادی‌سازی روابط این رژیم و عربستان سعودی پخش کرد و مدعی شد که کاخ سفید توافق را مشروط بر این کرده است که کابینه بنیامین نتانیاهو طرح اصلاحات قضایی را کنار بگذارد و گفت‌و‌گوهای صلح را با مقام‌های تشکیلات خودگردان فلسطین از سر بگیرد.

یک روز پس از آن، این شبکه گزارش داد که نتانیاهو و «الی کوهن» وزیر خارجه او، در چارچوب مذاکراتی «بسیار پیچیده» با محمد بن سلمان درباره آغاز پروازهای مستقیم بین میان فلسطین اشغالی و جده در ایام حج در ماه آینده، تلفنی صحبت کرده‌اند.

در این گزارش ادعا شد که بن‌سلمان عملا حاکم عربستان سعودی است و مذاکرات در این خصوص از بحرین و با میانجیگری عبداللطیف بن راشد الزیانی وزیر خارجه این کشور صورت گرفته است و عربستان خواستار واگذاری برخی اختیارات در کرانه باختری از ارتش رژیم صهیونیستی به تشکیلات خودگردان،  اعطای اختیارات امنیتی به نیروهای تشکیلات در حرم قدمس و کلیسای القیامه در شهر قدیمی قدس است.

اما یکی از مقامات ارشد دولت بایدن در گفت‌وگو با روزنامه «تایمز اسرائیل»، این گزارش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی را رد و آن را «مضحک» توصیف کرد.

وی گفت: «نمی‌دانم این خبرنگارها جزئیات را از کجا می‌آورند، اما این نوع شرط‌ها شیوه کار ما نیست. ما توافق‌ها را این‌طور نهایی نمی‌کنیم.. گزارش‌های نادرست به تلاش‌های میانجیگرانه حساس برای دستیابی به توافق آسیب می‌زند».

عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی، هنوز بسیار بعید به نظر می‌رسد و فشارهایی که دولت آمریکا در این خصوص علیه ریاض وارد می‌کند، تا به این لحظه نتیجه‌ای نداشته است.

در این میان محافل سیاسی بلندپایه و آگاه در تل‌آویومی‌گویند که شروط سعودی‌ها برای این عادی‌سازی مانع دستیابی به توافق میان دو طرف می‌شود.

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص»، پنجشنبه هفته پیش (۱ ژوئن)، به نقل از منابع بلندپایه سیاسی و آگاه رژیم صهیونیستی ادعا کرد: «خواسته عربستان که مانع پیشرفت در [عادی‌سازی] می‌شود، به پیوستن این کشور به "باشگاه کشور‌های هسته‌ای جهان" و ایجاد یک نیروگاه هسته ای غیرنظامی در ریاض مربوط می‌شود، امری که با مخالفت ایالات متحده آمریکا و اسرائیل به دلیل هراس شدید آن‌ها از پیامدهای این امر، همراه است».

از دیگر سو، عربستان سعودی همواره بر تعهدش به فلسطین تاکید و اعلام کرده که تنها در صورتی با صهیونیست‌ها روابط دیپلماتیک عادی برقرار می‌کند که «راه‌حل دو کشوری» برای حل منازعه فلسطینی - اسرائیلی عملی شود.

فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت