طرح اندونزی برای پایان جنگ اوکراین | واکنش کی یف
دولت اندونزی امروز (شنبه) با هدف پایان دادن به جنگ اوکراین طرحی را شامل برگزاری همهپرسی با نظارت سازمان ملل در مناطق مورد مناقشه ارائه داد.
دولت اندونزی امروز (شنبه) با هدف پایان دادن به جنگ اوکراین طرحی را شامل برگزاری همهپرسی با نظارت سازمان ملل در مناطق مورد مناقشه ارائه داد.
به نقل از کی یف پست، «پروبوا سوبیانتو»، وزیر دفاع اندونزی این طرح را در نشست امنیتی «شانگریلا» در سنگاپور ارائه داد.
وزیر دفاع اندونزی در بیان توضیحاتی در خصوص طرح پیشنهادی دولت متبوع خود، پیشنهاد کرد که طرفین در مواضع کنونی، جنگ را رها کرده و هر کدام ۱۵ کیلومتر عقب بروند تا بین آنها «منطقهای غیرنظامیشده» ایجاد شود.
وی با بیان اینکه این منطقه باید توسط نیروهای صلحبان سازمان ملل متحد محافظت شود، خواستار برگزاری همهپرسی توسط این نهاد شد تا مشخص شود خواست اکثریت مردم مناطق مورد مناقشه چیست؟
پرابوو گفت: پیشنهاد میکنم که در این نشست نوعی بیانیه داوطلبانه صادر کنیم که اوکراین و روسیه را به آغاز مذاکرات صلح دعوت کند.
بر اساس این گزارش، اظهارات وزیر دفاع اندونزی با مخالفت شدید اولکسی رزینیکوف وزیر دفاع اوکراین روبرو شد.
پیش تر، میخاییل پودولیاک مشاور ریاست جمهوری اوکراین در تاریخ ۶ خرداد ماه جاری، طرحهای صلح برزیل، واتیکان، چین و کشورهای آفریقایی را ابتکاراتی جانبدارانه به نفع روسیه خواند و این کشورها را به لابیگری برای مسکو متهم کرد.
پودولیاک گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در دیدار با مسوولان تجاری اعلام کرد که در گفتوگو با لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهوری برزیل درباره طرح آن کشور برای حل مساله اوکراین رایزنی میکند.
وی افزود: مصاحبه پاپ فرانسیس با شبکه تلهموندو را دیدیم که گفت جنگ باید فورا خاتمه پیدا کند و گفتوگوها در این زمینه باید شروع شود.
پودولیاک با اشاره به این اخبار و تحولات گفت: این یک آرایش مجدد و گسترده در فضای اطلاعرسانی است که روسیه پشت آن قرار دارد.
مشاور رئیس جمهوری اوکراین اظهار کرد: همه از صلح و لزوم حرکت به سمت صلح و مصالحه صحبت میکنند.
وی مدعی شد که درخواستها برای مصالحه «لابیگری برای روسیه» است./ایرنا
اوکراین طرح صلح اندونزی را رد کرد
کییف طرح صلح مطرح شده از سوی وزیر دفاع اندونزی را رد کرد و آن را شبیه طرح روسها خواند و بر موضع خود مبنی بر عقبنشینی نیروهای روسیه از مناطق تحت کنترلش در اوکراین تاکید کرد.
وزیر دفاع اندونزی شنبه (سوم ژوئن) طرحی را برای پایان جنگ اوکراین پیشنهاد کرد و در آن خواستار ایجاد منطقه غیرنظامی و همهپرسی سازمان ملل در آنچه «منطقه مورد مناقشه» خواند، شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «اولگ نیکولنکو» سخنگوی وزارت خارجه اوکراین این طرح را رد کرد و موضع کییف مبنی بر این که روسیه باید نیروهایش را از اوکراین خارج کند، تکرار کرد.
«پرابوو سوبیانتو» وزیر دفاع اندونزی از مقامات نظامی و دفاعی سراسر جهان که در نشست دفاعی گفتوگوی «شانگری-لا» در سنگاپور گرد هم آمدهاند خواست با انتشار بیانیهای خواستار توقف درگیریها شوند.
او پیشنهاد طرح چندبندی شامل آتشبس و ایجاد منطقه غیرنظامی با عقبنشینی ۱۵ کیلومتری از موقعیت هر یک از طرفین در خط مقدم را پیشنهاد کرد. بر اساس طرح او، منطقه غیرنظامی باید توسط یک نیروی حافظ صلح مستقر شده از سوی سازمان ملل حفظ و بر آن نظارت شود و افزود رفراندوم سازمان ملل باید برای تعیین عینی خواسته اکثریت ساکنان مناطق مختلف مورد مناقشه برگزار شود.
سوبیانتو گفت: پیشنهاد میکنم گفتوگوی شانگری-لا در اعلامیه داوطلبانه از اوکراین و روسیه بخواهد فوراً مذاکرات برای صلح را آغاز کنند.
سخنگوی وزارت خارجه اوکراین در واکنش به سخنان وزیر دفاع اندونزی گفت روسیه با اشغال اراضی اوکراینی مرتکب تجاوز شده و هر پیشنهاد آتشبس به آن اجازه سازماندهی مجدد و تقویت میدهد.
وی گفت با بیان این که منطقه مورد مناقشه بین اوکراین و فدراسیون روسیه برای برگزاری رفراندم در آن وجود ندارد، مدعی شد: در سرزمینهای اشغال شده، ارتش روسیه مرتکی جرایم جنگی جنایت علیه بشریت و نسلکشی میشود. روسیه اکنون میکوشد تا از هر طریقی ضدحمله اوکراین را مختل کند.
وزیر دفاع اوکراین هم طرح پیشنهادی اندونزی را که به طور خلاصه شامل «توقف فوری خصومتها»، آتشبس «در مواضع فعلی» و منطقه غیرنظامی که توسط ناظران و نیروهای صلحبان سازمان ملل تضمین میشود را رد کرد و آن را پیشنهادی عجیب خواند.
«اولکسی رزنیکوف» در سخنان خود در نشست دفاعی گفتگوی شانگری-لا در سنگاپو گفت: شبیه طرح روسیه به نظر میرسد. نیاز به میانجی که با این طرح عجیب به سراغ ما بیاد نداریم.
پیشنهاد اندونزی بعد از سفر «جوکو ویدودو» رئیسجمهور این کشور به مسکو و کییف در سال گذشته مطرح شده که در این دو پایتخت پیشنهاد میانجیگری بین مقامات دو کشور و ازسرگیری مذاکرات صلح را مطرح کرد. او در آن زمان رئیس گروه ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان بود.
پیشتر چین هم طرحی ۱۲ بندی را برای حلوفصل بحران اوکراین پیشنهاد داد که طرفهای غربی از آن استقبال نکردند. این طرح شامل درخواست برای کاهش تنشها در گام اول است.
«لی هوی» نماینده چین در امور اوراسیا که همچنین نماینده پکن در تلاش برای پایان دادن به جنگ اوکراین است، جمعه از دولتهای دیگر خواست «ارسال تسلیحات به میدان جنگ را متوقف کنند» و مذاکرات صلح برگزار کنند.
کرملین خوستار آن است که کییف حاکمیت روسیه را بر شبهجزیره کریمه به رسمیت بشناسد و همچنین الحاق مناطق دونتسک، خرسون، لوهانسک و زاپروژیا به روسیه را بپذیرد. اوکراین این درخواستها را رد کرده و همچنین هر گونه مذاکره را تا زمانی که روسیه نیروهایش از همه مناطق اوکراین را عقب بکشد، رد کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید