دیپلمات باسابقه آمریکایی: ایران آنگونه که باید از ما نمی‌ترسد

کد خبر: 1221888

دنیس راس که مشاور ارشد سه رئیس‌جمهور آمریکا بوده نسبت به سیاست دولت فعلی این کشور در برابر ایران تاخت.

دیپلمات باسابقه آمریکایی: ایران آنگونه که باید از ما نمی‌ترسد

دنیس راس که مشاور ارشد سه رئیس‌جمهور آمریکا بوده نسبت به سیاست دولت فعلی این کشور در برابر ایران تاخت.

مشاور ارشد سه رئیس‌جمهور سابق آمریکا در اظهاراتی فاش ساخت که ایران «آنگونه که باید» از آمریکا هراسی ندارد.

«دنیس رأس» در مصاحبه‌ای با وبگاه عبری «اسرائیل هیوم» فاش ساخت: «ایران، آنگونه که باید از ما نمی‌ترسد. آن‌ها باید این را بفهمند که مسیری که در آن قرار دارند به ویژه مسیر هسته‌ای که داخلش هستند به شدت خطرناک است. آن‌ها باید این رو آن‌طور که خودشان مخاطرات را ارزیابی می‌کنند بفهمند نه آن‌طور که ما تصور می‌کنیم باید ارزیابی کنند.»

این دیپلمات با سابقه آمریکایی اضافه کرد: «این واقعیت که آن‌ها غنی‌سازی ۶۰ درصدی دارند، ۱۶ آبشار از سانتریفیوژهای جدید دارند که سانتریفیوژهای پیشرفته نسل ششم هستند یعنی اینکه در مسیری قرار دارند که حتی اگر تصمیم به ساخت سلاح نگرفته‌اند خودشان را در وضعیتی قرار داده‌اند که گزینه ساخت سلاح را دارند.»

دیپلمات ارشد آمریکایی در ادامه گفت‌وگوی خود با روزنامه صهیونیستی مدعی شد: «آن‌ها دارند به سمتی می‌روند که به نقطه‌ای برسند که نه تنها گزینه ساخت سلاح را داشته باشند بلکه به عقب برگرداندنشان دشوار باشد. آن‌ها آشکارا ترسی ندارند و تصور نمی‌کنند که این کار خطری برایشان ایجاد می‌کند.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاءکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تأسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند، اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد./مهر

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت