اعتراف رسانه‌های صهیونیستی: جنگ بی فایده‌ای دیگر

کد خبر: 1221252

به اعتقاد صاحبنظران رسانه‌های رژیم صهیونیستی، با وجود آن که ارتش رژیم صهیونیستی تا به امروز ۱۶ بار به جنگ نوار غزه رفته است اما حاصل آن فقط واژه هیچ است.

اعتراف رسانه‌های صهیونیستی: جنگ بی فایده‌ای دیگر

به اعتقاد صاحبنظران رسانه‌های رژیم صهیونیستی، با وجود آن که ارتش رژیم صهیونیستی تا به امروز ۱۶ بار به جنگ نوار غزه رفته است اما حاصل آن فقط واژه هیچ است.

رسانه‌های عبری زبان از انتقاد شدید محافل سیاسی، امنیتی و آکادمیک رژیم صهیونیستی نسبت به عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ هایش علیه نوار غزه پرداخته و خود نیز ادعاهای مسئولین این رژیم در رابطه با نتایج جنگ‌ها از جمله جنگ اخیر در نوار غزه را مبالغه آمیز توصیف و تاکید دارند این ادعاها قانع کننده نیستند.

عوفر کاسیو عضو چپگرای کنست رژیم صهیونیستی در گفتگویی که امروز با روزنامه یدیعوت احارانوت داشت، اعلام کرد: طی 20 سال گذشته ارتش (رژیم) اسرائیل حدود 16 بار به نوار غزه حمله نظامی داشته است، اما نتیجه تمامی این حملات چه بود، هیچ راه‌حل نظامی برای این مسئله وجود ندارد، وقت آن فرا رسیده است که جامعه اسرائیل بداند که رهبرانش فقط به آنها اطلاعات دروغ می‌فروشند، تمامی این حملات جز افزایش رنج و سختی  و قتل و ویرانی در نوار غزه و به تبع آن نفرت متقابل چیزی به بار نیاورده و در این میان نباید فراموش کرد که ضربات خطرانی که به همین دلیل به اسرائیل وارد شده است.

عیران شامیر مدیر مرکز امنیت داخلی اندیشکده دموکراسی اسرائیل هم در این رابطه گفت: اسرائیل تنها به خاطر تصمیم نخست وزیر و وزیر جنگش وارد این جنگ با نوار غزه شد، در حالی که کمیته وزارتی امور امنیتی (کابینه امنیتی) با آن موافقت نکرده بود، این اقدام مغایر قانون است که در آن تاکید شده است، اسرائیل بدون تصویب کابینه امنیتی حق ورود به جنگ یا انجام اقدام نظامی بزرگ را ندارد، ولی آنچه که رخ داد، باعث می‌شود تا نگرانی‌‌هایی را به وجود آورده و شک و تردیدهایی در رابطه با این که این جنگ اصولا به دلایل نظامی صورت نگرفته و علل دیگری پشت آن قرار داشت را مطرح می‌کند.

یدیعوت احارانوت در یادداشت دیگری هم در این رابطه نوشت: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر شک و تردیدهای زیادی در رابطه با "ارزش افزوده" (مفید بودن) بررسی چنین مسایلی در کابینه دارد، زیرا ضعف کابینه‌اش چیز تازه‌ای نیست، بلکه ضعف کابینه‌ها امری متداول است که در حکومت‌های سابق هم وجود داشت، لذا مقرر کرد گرفت تصمیم گیری در رابطه با انجام جنگ را به خود و وزیر جنگش گالانت محدود کند، امری که در سایه بی ثباتی سیاسی حاکم بر اسرائیل امری بسیار وقیحانه به نظر می‌رسد.

یوفال دیسکین رئیس سابق سرویس اطلاعات عمومی رژیم صهیونیستی "شاباک" بعد از اعلام آتش بس و پایان جنگ 5 روزه اعلام کرد: بسیار حایز اهمیت است که جامعه اسرائیل در پایان این جنگ چندان به توهم‌های اعلام شده دل نبندند، بلکه باید خود را برای دور بعدی موشک باران آماده نماید، به رغم رفتارهای معمول کابینه در صدور بیانیه‌ها و برگزاری کنفرانس‌های خبری، که از طریق آن تلاش می‌شود که حس اشتباه و موقت امنیت را به افراد جامعه تزریق شود، اما در واقع از این روش‌ها نمی‌توان به عنوان راه‌حل واقعی برای مشکل امنیتی استفاده کرد، بلکه باید ما از مرحله داروهای مسکن‌ عبور کنیم، چون نمی‌توان برای التهاب حاد ریوی، استامینوفن تجویز کرد.

شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم در گزارشی با اعتراف به شکست راهبرد ترور علیه مقاومت در نوار غزه نوشت: ترورها هرگز باعث نخواهند شد ما بتوانیم علیه نوار غزه به پیروزی برسیم، راهبرد ترورها نمی‌تواند به مشکلات عظیم و وحشتناکی که هر باره برای مهاجران شهرک نشین در جنوب تکرار می‌شود، پایان دهد، این رویکرد نمی‌تواند باعث تغییر واقعیت‌ها شود، موج عملیات (ضد صهیونیستی) را هم متوقف نمی‌کند، شلیک موشک‌ها را متوقف نمی‌کند، چون اسرائیل باید به دنبال عملیات پیچیده تری علیه حماس باشد، امری که به دلیل کوته بینی راهبردی کابینه اسرائیل امکان اجرا ندارد، گرچه اجرایی شدن این گزینه هم در شرایط فعلی خطرات بسیاری زیادی به همراه خود خواهد داد.

مایکل میلشتاین رئیس مرکز پژوهش‌های فلسطینی دانشگاه تل‌آویو هم در این رابطه تاکید کرد: حمله علیه غزه که گفته می‌شود یک دست آورد نظامی است، یک شرایط بغرنج سیاسی را برای اسرائیل به وجود آورد، شکاف‌های راهبردی عمیقی را در سیاست هاش نشان داد و منعکس کننده مشکلات اساسی سیاست اسرائیل در قبال غزه بود.

او افزود: این جنگ ثابت کرد که اسرائیل فاقد هر نوع راهبردی در رابطه با نوار غزه به طور اخص و صحنه فلسطین به طور اعم است، شاید یکی از دلایل این ضعف آن است که اصولا هیچ کابینه‌ای عمر زیادی نداشته که به تواند به جمع بندی در نحوه تعامل با این مسایل برسد، این کابینه ها در بحران‌های داخلی خود غرق شدند  در حالی که در مقابل حماس (مقاومت) به تدریج جایگاه خود را بیش از پیش تقویت کرد.

شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارش دیگری هم اعتراف کرد: حملات اسرائیل به غزه باعث شد تا (این رژیم) بارها و بارها در شرایط ضعف و فرسایش قرار بگیرد، این در حالی است که ادعا می‌کند توانسته است قواعد جنگ را تغییر داده و توان بازدارندگی را بهتر کند، اما هیچ یک از این ادعاها در واقعیت قابل لمس نیستند، پس بهتر است چندان تحت تاثیر ادعاهای مبالغه آمیز دست آوردهای نظامی کسب شده، قرار نگیریم.

به اعتقاد نویسنده این گزارش، جنگ اخیر علیه غزه بی فایده بودن انجام چنین حملاتی را ثابت کرد، زیرا هر یک از این نوع جنگ‌ها در خود بذر جنگ بعدی را دارد، جنگی که تصور نمی‌شود، چندان به طول بیانجامد و احتمالا قویتر از قبلی خواهد بود.

عاموس یادلین رئیس سابق سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی (امان) هم در یادداشتی که پایگاه اطلاع رسانی شبکه 12 این رژیم منتشر شد، اعتراف کرد، سخن گفتن از بازگشت توان بازدارندگی اسرائیل امری بسیار زودهنگام است، اگر بخواهیم واقعگرایانه به دنبال بازگرداندن بازدراندگی با غزه باشیم، باید این منطقه را به طور کامل به اشغال خود در آوریم، امری که هزینه‌ای بسیار گزاف داشته و تبعات منفی زیادی هم برای  اسرائیل به همراه خود خواهد داشت.

گفتنی است براساس نظر سنجی که شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی بعد از پایان جنگ انجام داده، نشانداد جامعه صهیونیست هم چندان به کارآمدی و موفقیت این عملیات نگاه مثبتی ندارد.

در این نظر سنجی حدود نیمی از صهیونیست‌ها اعلام کردند که تصور نمی‌کنند، این تهاجم منجر به افزایش توان بازدارندگی اسرائیل شده باشد، 44 درصد از آنها تاکید کردند که این عملیات نتوانست توان بازدارندگی را افزاش دهد و 5 درصد هم تاکید کردند که منجر به کاهش توان بازدارندگی اسرائیل شده است، 9 درصد هم در پاسخ به این پرسش گفتند که نظری در این رابطه ندارند.

همچنین به اعتقاد 52 درصد از جامعه صهیونیستی، این آتش بس بیشتر از چند ماه به طول نخواهد انجامید، در حالی که 26 درصد هم مدت آنرا کمتر از چند هفته پیش بینی کردند.

36 درصد از صهیونیست‌ها هم علت اصلی انجام این حمله را کاهش توان و محبوبیت حزب لیکود اعلام کرده و 13 درصد نیز به دلیل فشارهای بن گویر بر نتانیاهو اعلام کردند و تنها 35 درصد از صهیونیست‌ها گفتند که این اقدام برای بازگرداندن آرامش به مناطق اطراف غزه صورت گرفته است./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت