بلینکن: خواهان کاهش نفوذ ایران در سوریه و منطقه هستیم

کد خبر: 1220090

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در تداوم خشم واشنگتن از بازگشت مجدد سوریه به اتحادیه عرب و تعمیق روابط تهران- دمشق، گفت که خواهان کاهش نفوذ ایران در سوریه و منطقه هستیم.

بلینکن: خواهان کاهش نفوذ ایران در سوریه و منطقه هستیم

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در تداوم خشم واشنگتن از بازگشت مجدد سوریه به اتحادیه عرب و تعمیق روابط تهران-  دمشق، گفت که خواهان کاهش نفوذ ایران در سوریه و منطقه هستیم.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشست خبری مشترک با جیمز کلورلی همتای انگلیسی خود در محل وزارت خارجه آمریکا در واشنگتن دی سی درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت:: ما معتقدیم سوریه استحقاق ورود مجدد به اتحادیه عرب را ندارد. این نکته ای است که به همه شرکای خود در خاورمیانه اعلام کرده ایم اما این کشورها می توانند برای خود تصمیم گیری کنند.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: موضع ما مشخص است آمریکا روابط خود را با حکومت بشار اسد عادی سازی نخواهد کرد. اما ما دارای زمینه های مشترک با شرکای عرب خود در ارتباط سوریه هستیم. اول اینکه راه حل نهایی برای پایان بحرانی که اسد در سوریه ایجاد کرده است باید در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل باشد. این قطعنامه انتظاراتی را در خصوص آتش بس, کمک های بشردوستانه و انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه را مطرح می کند.

بلینکن ادعا کرد: ما برای تثبیت وضعیت در سوریه اقدام کرده‌ایم تا عدم ظهور مجدد داعش اطمینان حاصل شود و بتوانیم دسترسی بشردوستانه را گسترش دهیم. تعداد کمتری از سوری‌ها در سال‌های اخیر جان خود را از دست داده‌اند، هر چند متأسفانه با توجه به فجایع، این دستاورد پایینی است.

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: ما با گسترش کمک های بشردوستانه به سوریه, جلوگیری از ظهور مجدد داعش و "کاهش نفوذ و اقدامات مخرب ایران در سوریه و همچنین در منطقه موافق هستیم." اتحادیه عرب معتقد است می تواند از طریق تعامل مستقیم با سوریه به این اهداف دست یابد.

انگلیس همصدا با آمریکا و عصبانی از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب

جمیز کلورلی وزیرخارجه انگلیس نیز که به واشنگتن سفر کرده است، درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نیز در عصبانیت از این اقدام، با ابراز نارضایتی و مخالفت لندن گفت: اما این در نهایت تصمیمی است که کشورهای عربی باید اتخاذ کنند.

وی ادامه داد، اگر تصمیم بر این باشد که سوریه وارد اتحادیه عرب شود, کشورهای عربی باید خواستار تغییرات اساسی و عمده در رفتار حکومت بشار اسد شوند. امنیت سوری هایی که می خواهند از اردوگاه ها به خانه های خود بازگردند باید تضمین شود.

وزیر خارجه انگلیس ادامه داد: قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت باید در قلب هرگونه تعامل با سوریه باشد. ما نمی توانیم به راحتی اقدامات حکومت اسد در چند سال گذشته را فراموش کنیم و نمی شود بی رحمی علیه مردم سوریه را نادیده بگیریم.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران ۱۳ اردیبهشت ماه (سوم می) به دعوت رسمی «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در صدر هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی به این کشور سفر کرد. این سفر، نخستین دیدار یک رئیس‌جمهور اسلامی ایران از سوریه از سال ۲۰۱۱ و زمان آغاز بحران در این کشور است.

رئیسان جمهور ایران و سوریه در مراسمی در قصر الشعب سوریه برنامه جامع همکاری‌های راهبردی و بلندمدت ایران و سوریه در حوزه‌های مختلف را امضا کردند. همچنین مقامات ارشد ایران و سوریه در حضور رئیسی و بشار اسد، ۱۴ سند همکاری‌ بین دو کشور در حوزه‌های همکاری‌های تجاری، نفت‌ و انرژی، فنی - مهندسی، مسکن، حمل و نقل ریلی‌ و هوایی، مناطق آزاد و بخش خصوصی، ارتباطات و فناوری‌ و زلزله و امدادرسانی و تسهیل امور زیارتی را به امضا رساندند.

وزرای خارجه کشورهای عربی نیز ۱۷ اردیبهشت ماه (هفتم ماه می جاری) در نشست فوق العاده خود با بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب موافقت کردند. «جمال رشدی» سخنگوی رسمی دبیرکل اتحادیه عرب گفت که اتحادیه عرب تصمیم گرفت سوریه را به کرسی خود در اتحادیه عرب بازگرداند.

شورای اتحادیه کشورهای عربی در بیانیه پایانی خود از سرگیری مشارکت هیات‌های دولت سوریه در جلسات این اتحادیه پس از گذشت ۱۲ سال از تعلیق عضویت دمشق را تایید و اعلام کرد: تصمیم گرفته شد که شرکت هیات‌های دولت جمهوری عربی سوریه در جلسات شورای اتحادیه عرب و همه سازمان‌ها و موسسات وابسته به آن از سر گرفته شود و این تصمیم از ۷ می اجرایی است.

اتحادیه عرب در نوامبر ۲۰۱۱ و با آغاز بحران این کشور در اقدامی اشتباه عضویت دمشق را در این اتحادیه به حالت تعلیق درآورده و از همان زمان تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه این کشور عضو جبهه مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی وضع کرده بود./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت