آمادگی اتحادیه اروپا برای بازنگری تحریم‌های ونزوئلا/ «تحریم‌ها ابدی نیستند»

کد خبر: 1217243

نشست بین‌المللی با موضوع ازسرگیری مذاکرات میان دولت ونزوئلا و مخالفان و لغو تحریم‌ها علیه این کشور به میزبانی کلمبیا برگزار شد و «جوسپ بورل» نماینده عالی اتحادیه اروپا در این نشست با بیان اینکه «تحریم‌ها ابدی نیستند» گفت: ما حاضریم تحریم‌ها را بازبینی کنیم.

آمادگی اتحادیه اروپا برای بازنگری تحریم‌های ونزوئلا/ «تحریم‌ها ابدی نیستند»

دولت کلمبیا با برگزاری یک نشست بین‌المللی (مورخ ۲۵ آوریل/ پنج اردیبهشت)، نمایندگان دست‌کم ۲۰ کشور را گرد هم آورد تا پیرامون روند سیاسی و راهکارهای لغو تحریم‌ها علیه کاراکاس، از سرگیری مذاکرات مخالفان با دولت و همچنین تضمین تقویم انتخاباتی در این کشور به گفت‌وگو و تبادل نظر بپردازند.

این نشست به عنوان بخشی از چرخش در روابط میان دو کشور کلمبیا و ونزوئلا از زمان روی کار آمدن گوستاوو پترو رئیس‌جمهوری کلمبیا تلقی می‌شود که با حضور جوسپ بورل نماینده عالی اتحادیه اروپا، جان فاینر مشاور اصلی رئیس جمهور آمریکا، رهبران اپوزیسیون ونزوئلا و نمایندگانی از ۲۰ کشور از جمله آمریکا، کانادا، آلمان، فرانسه، اسپانیا و سایر کشورهای آمریکای لاتین برگزار شد. نکته حائز اهمیت اینکه خوان گوایدو رهبر مخالفان به این نشست دعوت نبود و کارشناسان این مسئله را ضربه سنگینی به گروه اپوزیسیون توصیف کردند.

یکی از اهداف کلمبیا از این گردهمایی، از سرگیری گفتگوها در مکزیک بین دولت ونزوئلا و احزاب مخالف آن کشور است، روندی که از سال ۲۰۲۱ آغاز شد اما متوقف شده است.

«قاره آمریکا نمی‌تواند فضای تحریم باشد»

به گزارش تارنمای شبکه تلویزیونی تله سور، گوستاوو پترو رئیس‌جمهوری کلمبیا در سخنرانی افتتاحیه کنفرانس، با اشاره به تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا علیه ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه تاکید کرد که منطقه نمی‌تواند فضای تحریم باشد.

پترو خاطرنشان کرد سال‌هاست که ونزوئلا قربانی تحریم‌های تجاری و اقتصادی واشنگتن بوده است اما این رویه کمکی به ثبات و شکوفایی منطقه نمی‌کند.

وی افزود: من فکر می‌کنم که باید همزمان در دو مسیر حرکت کنیم: انجام برنامه‌ریزی انتخابات و تعیین تضمین‌های آن، تا مردم ونزوئلا بتوانند آزادانه و مستقل و بدون فشار تصمیم بگیرند که چه می‌خواهند و مسیر دیگر لغو تحریم‌ها است.

پیوستن مجدد کاراکاس به سیستم حقوق بشر بین آمریکایی (CIDH) که این کشور آمریکای جنوبی در سال ۲۰۱۲ از آن خارج شد (با این استدلال که در خدمت منافع آمریکا است)، همزمان با لغو تدریجی تحریم‌ها توسط ایالات متحده از جمله پیشنهادهای گوستاوو پترو بود.

رئیس‌جمهوری کلمبیا تصریح کرد: به عقیده من، ورود به سیستم حقوق بشر بین آمریکایی، یک دستاورد بزرگ خواهد بود. تعیین جدول زمانی برای حل مشکل انتخاباتی برای تصمیم‌گیری آزادانه مردم و همچنین رفع تدریجی تحریم‌ها بدون تردید دستاوردهای بزرگی خواهند بود.

وی همچنین تاکید کرد: امیدوارم پیروزی بزرگ که همان تحقق آرزوها و امید مردم ونزوئلا است، تحقق یابد، بدون آنکه کسی خارج از کشور، آن‌ها را تحت فشار قرار دهد تا بر خلاف میل خود تصمیم بگیرند.

آمادگی اتحادیه اروپا برای بازنگری تحریم‌های ونزوئلا؛ «تحریم‌ها ابدی نیستند»

جوسپ بورل نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی نیز به خبرگزاری افه اسپانیا گفت: اگر عادی‌سازی دموکراتیک در ونزوئلا پیش برود و انتخابات آزاد، شفاف و فراگیر برگزار شود، اتحادیه اروپا مایل است تحریم‌های شخصی علیه مقام‌های ارشد چاویسمو (طرفداران چاوز) را بازبینی کند.

وی افزود: ما حتی حاضریم تحریم‌های شخصی را که اعمال کرده‌ایم بازبینی کنیم. اتحادیه اروپا تحریم‌های اقتصادی که بر مردم تاثیر بگذارد، اعمال نکرده اما باید یک روند هماهنگ وجود داشته باشد، یک فرآیند تقویمی که دو طرف آن را قبول کنند.

بورل اطمینان داد این بازبینی انجام خواهد شد چرا که تحریم‌ها ابدی نیستند و برای همیشه ساخته نشده‌اند، بلکه برای پیشبرد روند عادی‌سازی دموکراتیک ایجاد شده‌اند.

دلسی رودریگز معاون اجرایی رئیس‌جمهوری ونزوئلا جمعه گذشته اعلام کرد که از سال ۲۰۱۵، این کشور سالانه ۲۹ میلیارد دلار (۲۶ میلیارد و ۴۱۴ میلیون یورو به نرخ ارز روز) به دلیل تحریم‌های بین‌المللی به ویژه علیه شرکت دولتی نفت (Pdvsa) از دست داده است.

وی گفت: از سال ۲۰۱۵، رقم زیان ونزوئلا به ۲۳۲ میلیارد دلار رسیده است که در زمان خود به معنای ۹۹ درصد از درآمدهای ارزی بوده است. این امر، شکلی از نابودی کل مردم است.

ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت