سفر وزیر خارجه عربستان به دمشق برای اولین بار پس از ۱۲ سال

کد خبر: 1215839

وزیر خارجه عربستان سعودی عصر امروز سه شنبه وارد دمشق شد و با رئیس جمهور سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

سفر وزیر خارجه عربستان به دمشق برای اولین بار پس از ۱۲ سال

 وزیر خارجه عربستان سعودی عصر امروز سه شنبه وارد دمشق شد و با رئیس جمهور سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی عصر امروز (سه شنبه/ ۱۸ آوریل) وارد دمشق پایتخت سوریه شد و با بشار اسد رئیس جمهور این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

هفته گذشته (۲۱ ماه مبارک رمضان)، «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه به بنا به دعوت رسمی عربستان، پس از ۱۲سال قطعی روابط بین دو طرف، به ریاض رفته بود.

در دیدار فیصل المقداد با مقامات عربستان به تلاش‌ها برای رسیدن به راه حل سیاسی برای بحران سوریه و راه حلی که به حفظ وحدت و یکپارچگی و امنیت و ثبات این کشور منجر شود، پرداخته شد.

یک روز پس از سفر فیصل المقداد به عربستان، ریاض میزبان نشست وزرای خارجه شورای همکاری و عراق و مصر و اردن برای بررسی پرونده سوریه بود.

ریاض از آغاز بحران سوریه و پس از مدتی تبدیل آن به جنگ بین المللی، روابط خود با دمشق را قطع کرده است. این اولین سفر یک وزیر خارجه عربستان به سوریه پس از آغاز بحران این کشور در سال ۲۰۱۱ محسوب می‌شود.

کارشناسان می‌گویند که کشورهای عربی پس از توافق ایران و عربستان سعی دارند با اتخاذ رویکرد دوری از دستورات دیکته شده غرب و اتخاذ سیاست مستقل، فصل جدیدی از روابط خود با سوریه را آغاز کنند.

وزیر خارجه کویت هم به سوریه می‌رود

 به دنبال تغییر موضع کشورهای عربی نسبت به روابط با دولت سوریه با توجه به واقعیت های میدانی، سیاسی و منطقه ای و دیدار مقامات مختلف عربی با مقامات سوری، منابع خبری از تصمیم وزیر خارجه کویت برای سفر به سوریه طی پنجشنبه هفته جاری خبر دادند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، یک منبع دولتی کویتی در گفت‌وگو با روزنامه «القبس» اعلام کرد که «سالم العبدالله الجابر الصباح » وزیر خارجه این کشور پنج‌شنبه راهی دمشق خواهد شد.

القبس در این باره گزارش داد که تصمیم سفر وزیر خارجه کویت به دمشق پس از آن اتخاذ شده است که کشورهای عربی نسبت به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نرمش نشان داده‌اند.

وزیر خارجه کویت در جلسه جمعه شورای همکاری خلیج فارس بر موضع ثابت کشورش مبنی بر حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تاکید کرده بود.

سالم العبدالله همچنین تأکید کرد که سوریه یک کشور مهم عربی و پایه اصلی در سیستم امنیت ملی اعراب است.

صبح امروز نیز منابع خبری از ورود فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان به دمشق طی امروز خبر دادند.

به گزارش ایرنا، از اسفند ماه سال ۱۳۸۹ که بحران سوریه آغاز و به جنگ بین المللی تبدیل شد و با کمک جبهه غربی – عربی – صهیونیستی، گروه های تروریستی – تکفیری پا به عرصه جنگ سوریه گذاشتند، مردم سوریه روز خوشی را شاهد نبوده‌اند و همواره در نگرانی به سر برده‌اند. هرچند ارتش این کشور به کمک رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی و نیروهای روسی توانست بسیاری از گروه‌های تروریستی همچون داعش را شکست دهد، ولی حضور تروریست‌های آمریکایی در شرق و شمال شرق سوریه از سال ۱۳۹۶ امکان برقراری امنیت در سراسر خاک سوریه برای سوری‌ها را فراهم نکرده و اقدامات بی‌شمار تروریست‌های آمریکایی و مزدوران تحت امرشان هنوز کام مردم سوریه را تلخ نگاه داشته است.

در پی وقوع زلزله مهیب هفت و هشت دهم ریشتری ۱۷ بهمن ماه شمال غرب سوریه (و جنوب ترکیه) که خسارت‌های زیادی به بار آورد، باب کمک‌های برخی کشورهای جهان به سوریه باز شده است.

از این تاریخ چند هیات سیاسی، پارلمانی به دمشق سفر کرده‌اند و راه بازگشت دمشق به اتحادیه عرب هموار شده است.

کشورهایی همچون قطر نیز دفتر معارضان سوری در دوحه را بستند و ریاض چراغ سبز خود را برای برقراری رابطه و رفع کدورت‌ها با دمشق نشان داد. ترکیه نیز طی چند ماه گذشته بارها اعلام کرده که خواهان برقراری رابطه با سوریه است.

این روند، با استقبال کشورهای دوست سوریه و گروه‌های مقاومت منطقه و با مخالفت واشنگتن و تل آویو مواجه شد؛ چرا که برقراری صلح و دوستی در منطقه به نفع واشنگتن و تل آویو نیست و آنها خواهان ناامنی و بی‌ثباتی سوریه و منطقه برای ادامه حضور نامشروع خود هستند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت