اخبار زلزله در ترکیه | ۱۱ والیبالیست و ملی‌پوشان ایران همچنان زیر آوار

کد خبر: 1203606

در ادامه جستجوها برای نجات حادثه دیدگان زلزله ترکیه، هشت کشتی‌گیر این کشور نجات یافتند

اخبار زلزله در ترکیه | ۱۱ والیبالیست و ملی‌پوشان ایران همچنان زیر آوار

در ادامه جستجوها برای نجات حادثه دیدگان زلزله ترکیه، هشت کشتی‌گیر این کشور نجات یافتند.

در حالی که بیش از 24 ساعت از دو زلزله مهیب شهر کاهرامان ماراش ترکیه می‌گذرد و مردم این کشور به همراه مردم سوریه ساعت‌های دلهر‌ه‌آور و پرآشوبی را سپری می‌کنند، اخبار غم‌انگیر و بعضاً خوشحال‌کننده‌ای به گوش می‌رسد. سایت روزنامه «صباح» ترکیه گزارش داد؛ فدراسیون کشتی ترکیه اعلام کرد که تاکنون 8 کشتی‌گیر از زیر آورهای شهر کاهرامان ماراش نجات یافته‌اند.

پیش از این اتحادیه جهانی کشتی (UWW) اعلام کرده بود؛ هفت کشتی‌گیر ترکیه‌ای که در مسابقات بین‌المللی کشتی در شهر کاهرامان ماراش شرکت کرده بودند، جان خود را از دست داده‌اند و بسیاری از آنها هنوز در اثر همین زمین لرزه مفقود هستند. طاها آکگول کشتی‌گیر نامدار ترکیه و قهرمان المپیک روز گذشته با انتشار یک استوری در «اینستاگرام» نوشته بود: «ساختمانی که  30،40 کشتی‌گیر ما در باشگاه کشتی کاهرامان‌ ماراش در آن اقامت داشتند ویران شده است، ورزشکاران ما زیر آوار هستند، منتظر کمک فوری هستیم».

«صباح» در ادامه گزارش خود آورده است؛ متأسفانه آینده برای گروهی از ورزشکاران مالاتیا تاریک به نظر می‌رسد، در حالی که سرنوشت آنها مشخص نیست. 11 والیبالیست و 4 بازیکن قطع عضو از تیم بلدیه اسپور متروپولیتن مالاتیا (سه عضو این تیم ایرانی هستند) که برای شرکت در مسابقات مربوطه حضور پیدا کرده بودند، اکنون با آینده نامعلومی روبرو هستند، چون هتل «کرچوال» که محل اقامت این ورزشکاران بود، در پی زلزله ویرانگر به آوار تبدیل شده است.

طبق این گزارش؛ هیچ چیز قطعی مشخص نشده است اما عملیات جستجو و نجات برای نجات افرادی که هنوز در زیر آوار گرفتار هستند، ادامه دارد. باشگاه ینی مالاتیا اسپور همچنین اعلام کرده که احمد ایوپ تورک‌آسلان دروازه‌بان آنها هنوز در زیر آوار گرفتار است و پس از گذشت 30 ساعت هنوز هیچ خبری از او نیست.

زلزله‌ای به‌قدرت 7.4 ریشتر صبح روز گذشته (دوشنبه) در شهر کاهرامان ماراش واقع در جنوب کشور ترکیه به وقوع پیوست و در شهرهای جنوبی این کشور از جمله قازیان‌تپ، مالاتیا، دیاربکیر، آدانا، عثمانیه و حاتای نیز احساس شد و خرابی‌های زیادی به بار آورد. در ادامه پس‌لرزه‌هایی هم رخ داد تا اینکه ساعت 14 روز گذشته دومین زلزله مهیب شهر کاهرامان ماراش را با قدرت 7.6 ریشتر لرزاند تا اوضاع پیچیده‌تر از قبل شود.

طبق گزارش‌ رسانه‌های ترکیه‌‌ای این دو زلزله شدید در ترکیه تاکنون باعث جان باختن 3 هزار و 549 نفر از شهروندان این کشور و زخمی شدن 22 هزار و 163 نفر شده است./تسنیم

دستور رئیس‌ امارات برای کمک ۱۰۰ میلیون دلاری به سوریه و ترکیه

شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات امروز (سه شنبه) دستور کمک ۱۰۰ میلیون دلاری به آسیب دیدگان زلزله ویرانگر دیروز سوریه و ترکیه را صادر کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری امارات (WAM)، طرح بن زاید شامل کمک ۵۰ میلیون دلاری به مردم زلزله زده سوریه و ۵۰ میلیون دلار دیگر به مردم ترکیه است.

زمین لرزه بزرگی بامداد دوشنبه جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.

در جریان این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری ساعت ۰۴:۱۷ بامداد خسارت‌های زیادی به ساختمان‌ها وارده شد و تیم‌های نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شده‌اند.

این حادثه مرگبار واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملت‌های سوریه و ترکیه ابراز همدردی کرده‌اند.

 اعلام آمادگی جنبش نجباء برای کمک به زلزله‌زدگان ترکیه و سوریه

سخنگوی جنبش نجباء عراق از مردم این کشور خواست تا به هرچه در توان دارند برای کمک به زلزله‌‌زدگان سوریه و ترکیه انجام دهند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «نصر الشمری» سخنگوی رسمی و «علی الاسدی» رئیس شورای سیاسی جنبش مقاومت اسلامی نُجَباء در پیام‌هایی جداگانه ضمن تسلیت به ملت‌های سوریه و ترکیه، برای امدادرسانی به زلزله‌زدگان اعلام آمادگی کردند.

مهندس «نصر الشَمَّری» با اشاره به رابطه خونی مردم عراق و سوریه، کمک‌رسانی را وظیفه‌ای اخلاقی، انسانی و اسلامی دانست و از اقدام دولت عراق و سازمان بسیج مردمی برای ارسال محموله‌های امدادی تقدیر کرد.

وی در عین حال از ملت عراق درخواست کرد تا همه ظرفیت‌های خود را برای یاری‌رسانی به کشور دوست و همسایه فعال کنند و گفت که آن‌ها از حیث کرامت و شجاعت زبانزد هستند.

به گفته منابع ترکیه‌ای و سوری، شمار قربانیان زمین‌لرزه کم سابقه ۷.۸ ریشتری صبح روز گذشته همچنان در حال افزایش است و دهها هزار نفر زیر آوار مانده‌اند.

در این رابطه وزارت بهداشت سوریه صبح امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «شمار قربانیان زلزله به ۱۴۴۸ زخمی و ۷۶۹ کشته در استان‌های حلب، لاذقیه، حماه، ادلب، طرطوس افزایش یافته و این آمار نهایی نیست».

اردوغان نیز در اظهاراتی که از شبکه‌های تلویزیونی ترکیه پخش شد، اعلام کرد: «شمار کشته‌شدگان زلزله ترکیه به ۳۵۴۹ نفر و تعداد مجروحان به ۲۲۱۶۸ نفر رسیده است.»

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۸ درجه در مقیاس ریشتر به مرکزیت ترکیه، سحرگاه دیروز (دوشنبه)، بخش‌های زیادی از منطقه غرب آسیا و شرق مدیترانه را به لرزه درآورد.

داده‌های مراکز زلزله‌نگاری حاکی از آن بود که که این زمین‌لرزه در مرز ترکیه و سوریه و در ۲۶ کیلومتری شمال شرق غازی‌آنتپ ترکیه رخ داده است.

براساس گزارش‌ها، این زمین‌لرزه در کشورهای ترکیه، سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، اردن، مصر، عربستان سعودی و بخش‌های از اوکراین و اروپا از جمله یونان، بلغارستان و... به ثبت رسید.

ترکیه یکی از فعال‌ترین مناطق زلزله‌خیز در جهان است. آخرین زمین لرزه ۷.۸ ریشتری این کشور در سال ۱۹۳۹ به وقوع پیوست که در آن ۳۳ هزار نفر در استان «ارزنجان» واقع در شرق ترکیه جان خود را از دست دادند.

شیخ «علی الاسدی» نیز با ابراز اندوه عمیق از حادثه ناگوار زلزله، برای قربانیان طلب رحمت، برای مجروحان طلب شفا و برای مفقودان آرزوی سلامتی کرد.

وی همچنین با تشکر از نیروهای الحشد الشعبی و دولت، تأکید کرد: «در این اوضاع رنجبار از هیچ کوششی برای مساعدت و پشتیبانی دریغ نخواهیم کرد».

 خبرگزاری فرانسه: خطر گرسنگی بازماندگان زلزله در ترکیه را تهدید می‌کند

یک رسانه غربی از کمبود غذای کافی و ناامن بودن منازل شهروندان ترکیه پس از زلزله مهیب این کشور خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، به دنبال زلزله سنگین در ترکیه، رسانه‌های بین‌المللی به ابعاد این فاجعه طبیعی و وضعیت قربانیان و بازماندگان آنها پرداخته‌اند.

«خبرگزاری فرانسه» روز دوشنبه در گزارشی نوشت، ساکنان و بازماندگان  شهر «شانلی اورفه» در جنوب شرقی ترکیه، با یک تهدید نامرئی اما قدرتمند «گرسنگی» روبرو هستند. خیابان‌های ترک خورده شانلی اورفه خالی هستند و هوا سرد و دما سنج بالای نقطه انجماد را نشان می‌دهد.

مردم شانلی اورفه مانند همسایگان خود در ۹ استان دیگر که در زلزله ۷.۸ ریشتری روز دوشنبه و پس لرزه‌های ترسناک آن آسیب دیده‌اند، بر نیازهای اولیه جهت زنده ماندن تمرکز کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، قوی‌ترین زمین لرزه ترکیه در حدود ۱۰۰ سال اخیر در ساعات اولیه روز دوشنبه این منطقه دورافتاده مرزی با سوریه را لرزاند و بیش از ۵۰۰۰ نفر را در ترکیه و سوریه ن کشت.

اینک ده‌ها خانواده در شهر شانلی اورفه در طبقه همکف هتل «هیلتون» این شهر پناه گرفتند. اوایل روز سه‌شنبه، بیشتر والدین همراه با فرزندانشان از بیم زلزله مجدد نخوابیدند.

پدر سه فرند جان بدر برده از این زلزله گفت: «ساعت ۱۵:۰۰ به اینجا رسیدیم. عصر دیروز هتل به ما سوپ داد اما شب هیچ غذایی نبود. ما و بچه‌ها گرسنه‌ایم. امروز نانوایی‌ها تعطیل خواهند شد، نمی‌دانم چگونه نان پیدا می‌کنیم.»

به دلیل خطر فروریختن ناگهانی ساختمان، امکان ندارد از آپارتمان او که چند خیابان دورتر است، غذا آورده شود. این شهروند ترکیه‌ای در حالی که سرش را با تاسف تکان می‌داد، گفت «از بازگشت می‌ترسیم. ساختمان ما اصلا امن نیست.»

در ادامه این گزارش امده است، دولت ترکیه در تلاش است تا افرادی را که پس از فروریختن خانه‌هایشان مجبور به رفتن به خیابان‌ها شده‌اند اسکان دهد. صدها هزار نفر شب را در خوابگاه‌ها، مدارس، مساجد و دیگر ساختمان‌های عمومی سپری کردند، در حالی که دیگران در هتل‌هایی پناه گرفتند که درهای خود را رایگان باز کرده‌اند.

این در حالی است که تامین غذا و سایر کمک‌های اولیه برای آنها یک چالش بوده است. طوفان جاده‌های منطقه را که برخی از آنها در اثر لرزه‌ها به شدت آسیب دیده‌اند، تقریبا صعب العبور کرده و  بسیاری از فرودگاه‌های محلی بسته شده و باند فرودگاه های آنها نیاز به تعمیر دارند.

«مهمت سیلده» ۵۶ ساله، پدر ۶ فرزند گفت: «ما یک کاسه کوچک سوپ داشتیم، این کافی نیست.»

او امیدوار است که شهرداری محل در نهایت مواد غذایی را تامین کند. اما فعلا که خبری نیست. یک شهروند دیگر این شهر که با سه فرزندش قبل از سپیده دم دوشنبه تنها با سه پتو و تلفن همراه خود گریختند، ترجیح دادند با یک وعده غذایی کنار بیایند تا اینکه در باد و باران سرد منتظر بمانند.

این خانم محجبه ترکیه‌ای گفت: «ما فقط دیروز عصر چای و قهوه خوردیم، هیچ چیز دیگری نداشتیم.در حال حاضر ما چیزی جز پتو نداریم.»

رئیس‌جمهور ترکیه روز سه شنبه در ۱۰ استان زلزله ‌زده این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد. «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه،  از افزایش شمار جانباختگان زلزله این کشور خبر داد.

اردوغان در اظهاراتی که از شبکه‌های تلویزیونی ترکیه پخش شد، اعلام کرد: «شمار کشته‌شدگان زلزله ترکیه به ۳۵۴۹ نفر و تعداد مجروحان به ۲۲۱۶۸ نفر رسیده است.»

رئیس‌جمهور ترکیه گفت: «در مناطق زلزله‌زده به مدت سه ماه حالت فوق‌العاده اعلام می‌کنیم. شرایط آب‌و‌هوایی مانع رسیدن کمک‌ها به زلزله‌زدگان می‌شود. قطر خود را برای ارسال ۱۰ هزار کانتینر به ترکیه آماده می‌کند و پیشنهادهای دیگری نیز برای کمک مطرح شده است»

 اعلام آمادگی الجزایر و مصر برای کمک به زلزله‌زدگان سوریه

رؤسای جمهوری الجزایر و مصر در تماس تلفنی با همتای سوری خود، تأکید کردند که آماده هستند به زلزله‌زدگان سوریه کمک کنند.

عبدالمجید تبون رئیس جمهور الجزایر در یک تماس تلفنی با بشار اسد رئیس جمهور سوریه، جان باختن شمار زیادی از مردم این کشور در جریان زلزله را تسلیت گفت.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش داد، الجزایر با سوریه ابراز همبستگی می‌کند و کاملا آمادگی دارد که تمام تلاش خود را به کار ببندد تا از شدت این فاجعه دردناک کاسته شود.

بشار اسد نیز از دولت و ملت الجزایر به خاطر اعزام تیمهای امدادرسانی برای مشارکت در عملیات امداد و نجات و کمکهای انسان‌دوستانه ارسالی از سوی این کشور قدردانی کرد.

عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر نیز در تماس تلفنی با اسد، با سوریه ابراز همبستگی کرد و گفت که قاهره به ملت سوریه کمک خواهد کرد تا این مصیبت بزرگ را پشت سر بگذارد.

بشار اسد نیز از موضع مصر قدردانی کرد و گفت که چنین مواضعی، نشانگر روابط برادرانه بین دو کشور و دو ملت برادر است.

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۸ درجه در مقیاس ریشتر به مرکزیت ترکیه، سحرگاه دیروز (دوشنبه)، بخش‌های زیادی از منطقه غرب آسیا و شرق مدیترانه را به لرزه درآورد.

داده‌های مراکز زلزله‌نگاری حاکی از آن بود که که این زمین‌لرزه در مرز ترکیه و سوریه و در ۲۶ کیلومتری شمال شرق غازی‌آنتپ ترکیه رخ داده است.

براساس گزارش‌ها، این زمین‌لرزه در کشورهای ترکیه، سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، اردن، مصر، عربستان سعودی و بخش‌های از اوکراین و اروپا از جمله یونان، بلغارستان و... به ثبت رسید.

وزارت بهداشت سوریه نیز امروز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «شمار قربانیان زلزله به ۱۴۴۸ زخمی و ۷۶۹ کشته در استان‌های حلب، لاذقیه، حماه، ادلب، طرطوس افزایش یافته و این آمار نهایی نیست.»

سازمان ملل ۲۵ میلیون دلار به ترکیه و سوریه اختصاص داد

صندوق اضطراری سازمان ملل متحد ۲۵ میلیون دلار برای کمک به ترکیه و سوریه اختصاص داد.

به گزارش ایرنا از شبکه الجزیره، صندوق کمک های اضطراری سازمان ملل متحد روز سه شنبه اعلام کرد که این مبلغ را به عنوان کمک های بشردوستانه به ترکیه و سوریه برای عبور از بحران زلزله اختصاص داده است.

زمین لرزه بزرگی بامداد دوشنبه جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.

در جریان این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری ساعت ۰۴:۱۷ بامداد خسارت‌های زیادی به ساختمان‌ها وارد شد و تیم‌های نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شده‌اند.

این زمین لرزه تاکنون در ترکیه و سوریه بیش از چهار هزار و ۵۰۰ کشته برجای گذاشته است.

این حادثه مرگبار واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملت‌های سوریه و ترکیه ابراز همدردی کرده‌اند.

جانباختن ۳ عضو هلال احمر قطر در مناطق زلزله زده ترکیه و سوریه

هلال احمر قطر از جانباختن ۳ عضو خود در مناطق زلزله زده جنوب ترکیه و شمال سوریه خبر داد.

به گزارش ایرنا از شبکه روسیاالیوم، هلال احمر قطر روز سه شنبه در صفحه توئیتر خود نوشت: سه کارمند میدانی هلال احمر قطردر جنوب ترکیه و شمال سوریه جان خود را از دست دادند.

هلال احمر قطر همچنین از جانباختن شماری از اعضای خانواده های کارمندان خود در زلزله خبر داد.

زمین لرزه بزرگی بامداد دوشنبه جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.

در جریان این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری ساعت ۰۴:۱۷ بامداد خسارت‌های زیادی به ساختمان‌ها وارد شد و تیم‌های نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شده‌اند.

این زمین لرزه تاکنون در ترکیه و سوریه بیش از چهار هزار و ۵۰۰ کشته برجای گذاشته است.

این حادثه مرگبار واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملت‌های سوریه و ترکیه ابراز همدردی کرده‌اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد