معاون وزیر کشور: با امکانات دولتی نمیتوان مسائل فرهنگی و اجتماعی را سامان داد
معاون وزیر کشور گفت: مسائل اجتماعی و فرهنگی در یک شب و یکسال حل نمیشود بلکه نیاز به برنامه دارد که البته با امکانات دولتی نمیتوان به نتیجه مطلوب رسید.
معاون وزیر کشور گفت: مسائل اجتماعی و فرهنگی در یک شب و یکسال حل نمیشود بلکه نیاز به برنامه دارد که البته با امکانات دولتی نمیتوان به نتیجه مطلوب رسید.
محمد عباسی در قرارگاه اجتماعی استان فارس با بیان اینکه مهمترین عنصری که مدیران باید بدانند مسئله شناسی است، اظهار داشت: هر مدیری مسئله جامعه خود را نداند یعنی اشرافی بر کار خود و جامعه ندارد؛ اولین اصول مدیریت این است که بتوانیم زمان و امکانات خود را تقسیم و اولویتها را مشخص کنیم لذا مدیران نباید اولویتها را به فراموشی بسپارند.
معاون وزیر کشور گفت: اگر موضوعی مسئله اول کشور شد راه حل اساسی این است که همه توجهات به سمت آن مسئله جلب شود وگرنه کار به جایی نمیرسد.
عباس ادامه داد: مسائل اجتماعی و فرهنگی در یک شب و یکساله حل نمیشود بلکه نیاز به برنامه دارد که البته با امکانات دولتی نمیتوان به نتیجه مطلوب رسید و باید از ظرفیتهای مردمی بهره گرفت؛ در زمینه فرهنگی متکی به مردم هستیم و باید از سمنها و خیریهها استفاده کنیم.
عباسی پیشگیری را مهمترین موضوع آسیبهای اجتماعی دانست و اضافه کرد: شرط علم و عقل این است که باید پیشگیری کنیم هرچند فوریترین موضوع دخالت در آسیبهای اجتماعی است.
وی اعتیاد، طلاق و مفاسد را از مهمترین آسیبها دانست و گفت: برخی از آسیبها و مفاسد بسیار اهمیت دارند چراکه خودشان باعث ایجاد آسیبهای بیشتری میشوند.
وی ادامه داد: هرچند برخی بیکاری و فقر اقتصادی را عامل اعتیاد میدانند، اما اگر به آمارها مراجعه کنیم متوجه خواهیم شد که شمار قابل توجهی از افراد شاغل با اعتیاد رو به رو هستند؛ باید همه علمای حوزه و دانشگاه، اندیشمندان، متخصصین و مجریان روی این موضوع به توافق نظر برسند که دلایل و علت جریان اعتیاد چیست و وزن آن چقدر است.
عباسی بیان داشت: آنچه که در جریان اغتشاشات پیش آمده آسیبهای نو پدید اجتماعی از جمله آسیبهای ناشی از استفاده بیش از حد و بدون نظارت از فضای مجازی است.
به اعتقاد وی، تعطیلی 2 ساله در آموزش کشور به دلیل کرونا باعث گرایش فرزندان ما به فضای مجازی شد و در کشورهای پیشرفته بچههای زیر 15 سال نمیتوانند به برنامههای موبایلی دسترسی داشته باشند، اما در کشور ما دست بچه 6 ساله موبایل هوشمند دادهایم و در مدارس ما مسائلی شکل گرفته که قابل تصور نیست.
معاون وزیر کشور اضافه کرد: خوشبختانه استان فارس به تدبیر استاندار و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اقتدار خوبی برای مواجهه با مسائل اجتماعی دارد، اما روند اقدامات در حوزه اجتماعی باید مستمر باشد و نباید فراموش کنیم حل مسائل اجتماعی موضوع اول کشور است.
عباسی گفت: نظام مسئله شناسی تخصص و همت میخواهد و باید کار جهادی و 24 ساعته در حوزه اجتماعی اتفاق بیفتد؛ بحث ضرورت کاهش آسیبهای اجتماعی با تمام فعالیتهایی که انجام شده نیاز به استمرار بیشتری دارد؛ اگر جلسات شورای اجتماعی به صورت جدی و تخصصی با هیأتی اندیشهورز تشکیل شود میتوانیم شاهد اتفاقات خوبی در عرصه اجتماعی باشیم.
وی ادامه داد: استان فارس را در بسیاری مسائل پیشتاز میدانیم و این استان میتواند الگو باشد. توقع ما از استان فارس این است که نظام مداخله خود را به صورت مدل در بیاورد.
وی عنوان کرد: اگر آسیب اجتماعی در جامعه ما شکل گرفته به این دلیل است که سرمایه اجتماعی در چند سال بسیار زیر سوال رفته است. البته ما خودمان هم مقصر هستیم؛ به عنوان مثال عدهای تخلفاتی انجام دادند، اما ما بزرگنمایی میکنیم و باعث بیاعتمادی مردم نسبت به مسئولان میشویم. متاسفانه در بزرگنمایی برخی چیزها، ید بزرگی داریم.
عباسی با بیان اینکه برای جلب اعتماد اجتماعی باید نگرشها و نگاه دینی و فرهنگی جامعه بازسازی شود، گفت: میبایست رویدادها و برنامههایی با هدف نشاط اجتماعی برگزار شود تا از این طریق بتوانیم فضای آشتی با جامعه ایجاد کنیم. برای تحقق این امر باید از بخشهای نشاط آفرین کمک بگیریم.
وی با تاکید بر اینکه ذهنیت نرمافزاری جوانان حاضر ادبیات خودش را دارد، گفت: ذهنیت نرمافزاری نسل جوان به صورت دیگری شکل گرفته است و باید تدابیر لازم برای این موضوع اتخاذ شود.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با تاکید بر اهمیت بکارگیری نمادهای وحدت آفرین دینی و ملی در جامعه ادامه داد: باید به این پرسش پاسخ داده شود که مسئولان چقدر در بکارگیری این نمادها پیشتاز هستند؛ آیا خود مسئولان سرود ملی را میخوانند یا نه؟
وی با بیان اینکه باید حواسمان به وحدت ملی و دینی باشد، گفت: بسیاری کشورها نسبت به شعار ملی تعصب دارند و همین باعث میشود ورزشکارانشان سرود ملی را باعزت بخوانند، چرا که خواندن این سرود در آن کشورها بین مردم و مسئولان متداول است. این در حالی است که شاید در برخی موارد هیچ مفهوم معنوی در سرود آنها نیست./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید