احتمال لغو قراردادهای تسلیحاتی یونان با رژیم صهیونیستی

کد خبر: 1194230

رسانه‌های یونانی از احتمال تعویق یا لغو خریدهای تسلیحاتی آتن از رژیم موقت صهیونیستی خبر دادند.

 احتمال لغو قراردادهای تسلیحاتی یونان با رژیم صهیونیستی

رسانه‌های یونانی روز شنبه از تعویق یا لغو خریدهای تسلیحاتی آتن از رژیم موقت صهیونیستی خبر دادند.

به نوشته روزنامه «ینی شفق» به نقل از رسانه‌های یونانی، مقامات وزارت دفاع یونان گفته‌اند که خرید موشک‌های «اسپایک» از رژیم اسرائیل، ممکن است برای مدت نامعلومی به تعویق بیافتد.

سران یونان گفته‌اند که روند خرید موشک از تل آویو ممکن است بعد از حل سوء تفاهمات با رژیم صهیونیستی از ماه آوریل از سرگرفته شود.

منابع آگاه بر این باورند که اگر این تصمیم پس از انتخابات آتی تابستان ۲۰۲۳ یونان به دولت بعدی واگذار شود، ممکن است خیلی دیر باشد و تل آویو شاید موشک‌های آماده تحویل را به مشتریان دیگر بفروشد.

رسانه‌های محلی یونان روز شنبه گزارش دادند که یونان برای به تعویق انداختن خرید تسلیحات از اسرائیل اقدام کرده است.

یونان در سال‌های اخیر چندین قرارداد تسلیحاتی بزرگ از جمله قراردادی برای  خرید پهپاد از رژیم اسرائیل، جت‌های «رافال» از فرانسه، و ارتقاء ناوگان جنگنده‌های اف-۱۶ با آمریکا را امضا کرده است. آتن همچنین برای خرید احتمالی دستکم ۲۰ هواپیمای رادارگریز«اف-۳۵»  در حال گفت‌وگو با آمریکاست.

در بحبوحه تشدید تنش‌ها با ترکیه، آنکارا بارها به آتن نسبت به رقابت تسلیحاتی هشدار داده است و پیشنهاد کرده که همه مسائل باقی مانده از جمله در دریای اژه، مدیترانه شرقی و قبرس را از طریق گفت وگو حل کند.

در همین رابطه «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه روز شنبه یونان را به افزایش تنش با آنکارا در منطقه متهم کرد.

وزیر دفاع ترکیه گفت: «متاسفانه یونان به اقداماتی که تنش را تشدید می‌کند، ادامه می‌دهد. جنگنده‌های یونانی طی هفته گذشته دو بار هواپیمای ما را مورد آزار و اذیت قرار دادند. این رفتار خصمانه به وضوح نشان می دهد که یونان مغرور شده است.»

آکار افزود: «وقت آن است که ناتو به این نگرش خراب پایان دهد. ترکیه و یونان به خوبی یکدیگر را می شناسند. کسانی که آینده خوبی می‌خواهند باید از اشتباهات دیروز و امروز فاصله بگیرند.»

دولت ترکیه، یونان را به استقرار تسلیحات در جزایر دریای اژه که وضعیت غیرنظامی طبق معاهده لوزان را نقض می‌کند، متهم کرده است. علاوه بر این، آنکارا و آتن نمی‌توانند درباره تعیین حدود مناطق دریایی به توافق برسند و ترکیه، یونان را به نقض حقوق اقلیت اتباع ترکیه‌ای متهم می‌کند./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت