آمریکا به اوکراین پشت کرد
وبگاه شبکه خبری سیانان به نقل از چند مقام از کمبود برخی از سامانههای تسلیحاتی برای کمک به اوکراین خبر داده است.
سه مقام آمریکایی میگویند آمریکا با کمبود برخی از مهمات و سامانههای تسلیحاتی گرانبها برای ارسال به اوکراین مواجه شده است.
شبکه خبری سیانان با گزارش این خبر افزود فشار موجود روی ذخائر تسلیحاتی و ناتوانی صنایع فعال در این عرصه برای پیش رفتن همگام با تقاضاها یکی از چالشهای اصلی پیش روی دولت «جو بایدن» است که از زمان آغاز جنگ اوکراین میلیاردها دلار سلاح را روانه این کشور کرده است.
یکی از مقامهای مورد استناد سیانان گفته در حالی که آمریکا نزدیک به ۹ ماه است که ارسال سلاح به اوکراین را شدت بخشیده ذخائر برخی از سامانههای تسلیحاتی رو به کاهش است، زیرا تعداد انبارهای موجود این تسلیحات محدود است.
به گفته منابع مورد استناد شبکه خبری سیانان، از جمله سامانههای تسلیحاتی که کمبود آنها محل نگرانی است و موجودی آنها با تقاضای اوکراینیها همارز نیست گلولههای ۱۵۵ میلیمتری توپ و موشکهای دوشپرتاب استینگر است.
برخی از منابع هم از کمبود تولید برخی سامانههای تسلیحاتی دیگر، اعم از موشکهای ضدرادار «هارم»، موشکهای سطح به سطح GMLRS و موشکهای ضدتانک جاولین ابراز نگرانی کردهاند، اگرچه واشنگتن تولید این موشکها و برخی سلاحهای دیگر را افزایش داده است.
سیانان نوشته آمریکا بعد از خروج از افغانستان و تغییر دادن نقشش به نقش نظارتی در عراق برای نخستین بار در طی دو دهه گذشته درگیر هیچ جنگ مستقیمی نیست. بر همین اساس، شرکتهای آمریکایی با توجه به نبود نیاز، تولید خود از سلاحها و مهمات مورد نیاز در جنگ را به اندازهای که یک جنگ طولانی را تأمین کند افزایش ندادهاند.
یکی از دلایل نگرانی آمریکا برای کاهش ذخایر تسلیحاتی این است که بخش صنعتی آمریکا برای همراهی سریع با تقاضای اوکراین با مشکل مواجه است. علاوه بر این، متحدان اروپایی آمریکا هم به دلیل نیاز به ذخایر موجودشان برای نیروهای مسلح خود قادر به اجابت سریع درخواستهای نظامی اوکراین نیستند.
مایک کویگلی، یکی از اعضای کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان امریکا به سیانان گفت: «کار دارد دشوار و دشوارتر میشود. این جنگی بود که فکر میکردیم ظرف چند روز تمام میشود اما حالا مشخص است که ممکن است چند سال طول بکشد.»
وی اضافه کرد: «در شرایطی که زنجیرههای تأمین در سراسر دنیا با مشکل مواجه هستند غرب با مشکلات زیادی برای اجابت تقاضاها در این سطح مواجه خواهد شد.»
پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون به سیانان گفت واشنگتن حمایت از اوکراین را «تا هر زمان که جنگ به طول بینجامد» ادامه خواهد داد. او همچنین گفت که پنتاگون به همکاری با بخش صنعت برای تأمین تسلیحات لازم ادامه خواهد داد.
روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.
روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.
دولت اوکراین اما استقلال دونستک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی« خود خوانده است.
به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایتهای همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کییف را در دستور کار قرار دادهاند.
اوکراین تلاش داشت تا با عضویت کشورش در ناتو در برابر همسایه قدرتمند شرقی تضمین امنیتی از غربیها دریافت کند. با این حال تلاشهای وی نهتنها به عضویت در ناتو نیجامیده، بلکه خاک اوکراین در دوران ریاستجمهوری او نزدیک به ۲۰ درصد کوچکتر شده است./فارس
اعزام ۸۰۰ تروریست سوری به اوکراین برای جنگ با روسیه
منابع محلی در استان ادلب سوریه از اعزام ۸۰۰ تروریست از جمله تروریستهای داعشی به اوکراین برای جنگ علیه ارتش روسیه خبر دادند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، منابع محلی در استان ادلب، واقع در شمال غرب سوریه امروز (پنج شنبه) خبر دادند که ۸۰۰ مزدور مسلح این استان را برای حضور در مناطق درگیری اوکراین و جنگ علیه روسیه، ترک کردهاند.
به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، به گفته این منابع عملیات اعزام این تعداد مزدور در دو هفته گذشته در دو مرحله و در هماهنگی با گروهک «هیئه تحریر الشام» (جبهة النصره سابق) انجام شده است، گروهکی که بر بخشهایی از شمال غرب استان ادلب تسلط دارد.
طبق این گزارش، تروریستها در قالب گروههای کوچکتر ابتدا به اردوگاههای «الجهاد» و «البشیر» در شمال شهر «سرمدا» منتقل شدهاند و از آنجا شبانه و از طریق گذرگاه «باب الهوی» به خاک ترکیه رفتهاند.
منابع محلی همچنین فاش کردند که اکثر ۸۰۰ فرد مسلح، اتباع سوری و متعلق به گروههای تحت حمایت ترکیه از جمله «فیلق الشام»، «جبهه ملی برای آزادی» و «الفیلق الثالث» هستند که در قالب تفاهمات میان خود به سمت اوکراین حرکت کردهاند. عملیات لوجستیکی انتقال این تروریستها نیز بر عهده جبهة النصره بوده است.
به نوشته اسپوتنیک، عملیات انعقاد قرارداد با داوطلبان و عضوگیری به دلایلی که کاملاً مشخص نیست به دست گروهک «جبهة النصره» بوده و این سازمان تروریستی در ازای آن به مزدوران قراردادی سازمانهای مسلح فوقالذکر مشوقهای مالی بزرگی بالغ بر ۵۰۰۰ دلار در ماه پیشنهاد داده است تا مراکز تحت تسلط خود در مناطق «سهل الغاب» در شمال غرب استان حماه و برخی نواحی منطقه «جسر الشغور» در ادلب را ترک کرده و به اوکراین بروند.
این منابع همچنین گفتند که دفاتر مخصوص نامنویسی به طور غیر رسمی در ادلب دایر شده است که به کار جذب مزدور برای جنگ در اوکراین مشغول هستند. همچنین اولویت جذب نیست تروریستهای اروپایی هستند که به طور عمده پاسپورت دارند و راحتتر میتوانند به اوکراین سفر کنند، البته تروریستهای اروپایی حاضر در سوریه تجربه رزمی بالاتری نیز دارند و از سوی دیگر فقط این تروریستها می توانند خانوادههای خود را از سوریه خارج کرده و به همراه خود به اوکراین ببرند.
منابع آگاه همچنین خبر دادند که پس از تشدید درگیریها در مناطق مختلف اوکراین و نیاز به تقویت نیروهای چریکی، دستورات جدیدی به تروریستهای «هیئه تحریرالشام» و گروهک «ارتش آزاد» که مورد حمایت مستقیم ترکیه است، داده شده است تا اقدام به حذب داوطلبان برای اعزام به اوکراین کنند.
به گفته این منابع، در میان تروریستهایی که تا کنون عازم اوکراین شدهاند، حدود ۶۰ تن از آنها متعلق به جناح «انصار التوحید» هستند که شاخه فعلی گروهک داعش در ادلب محسوب میشود و اکثر آنها از ملیتهای غیر سوری و خارجی هستند. این تروریستها از زمانی که بعد از شکست در عراق و سوریه خود را به ادلب رساندهاند، همواره با جبهة النصره اختلاف ایدئولوژیک داشتند.
اسپوتنیک در پایان به نقل از منابع خود نوشت که تا لحظه تنظیم این گزارش، دفاتر جذب مزدوران برای اعزام به اوکراین در شهر ادلب و حومه آن فعالیت دارند و تروریستهای بیشتری نیز برای این کار تمایل نشان دادهاند.
این اولین بار نیست که اخباری از اعزام تروریستهای سوریه به اوکراین منتشر میشود. در دوم آبان ماه نیز روزنامه الوطن سوریه نوشت که «ابومحمد الجولانی» سرکرده ارشد جبهه النصره اوایل ماه سپتامبر در منطقه «الشغر» در شمال شهر «جسرالشغور» در غرب ادلب با سران تروریستی که بیشتر آنها چچنی، روسی و اویغوری بودند، دیدار و آن ها را در قالب یک «تیپ خارجی» یه اوکراین اعزام کرده است.
به نوشته الوطن سوریه،گذرگاه غیرقانونی «خربه الجوز» سوریه مهمترین گذرگاه برای رفتن به ترکیه است که سازمان اطلاعاتی ترکیه حمایت های لجستیکی لازم را برای انجام این ماموریتها ارایه میکند.
دیدگاه تان را بنویسید