تحولات اوکراین | انتقادهای تند به جنگ اوکراین در نشست گروه ۲۰

کد خبر: 1185986

روسیه قبل از نشست آتی گروه ۲۰ خواستار آن است که مشکلات اجتماعی و اقتصادی بیش از وضعیت امنیتی در جهان در این نشست مورد بحث قرار گیرد.

تحولات اوکراین | انتقادهای تند به جنگ اوکراین در نشست گروه ۲۰

روسیه قبل از نشست آتی گروه ۲۰ خواستار آن است که مشکلات اجتماعی و اقتصادی بیش از وضعیت امنیتی در جهان در این نشست مورد بحث قرار گیرد.

در حالی که کشورهای غربی در آستانه برگزاری نشست جی 20 تلاش می کنند این را اجلاسی برای انتقادهای تند به جنگ اوکراین و روسیه نشان دهند، اما روسیه خواستار آن است که مشکلات اجتماعی و اقتصادی بیش از وضعیت امنیتی در جهان در این نشست مورد بحث قرار گیرد.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه در روز یکشنبه آمده است که این ها مسائل مرتبط تری به 20 کشور پیشرو صنعتی و نوظهور (G20) است. با این حال، بسیاری از کشورها می خواهند در مورد جنگ و صلح صحبت کنند که به اعتقاد روسیه مناسب نیست. بر اساس بیانیه وزارت خارجه روسیه این یک تداخل با مأموریت شورای امنیت سازمان ملل است. روسیه اعلام کرد که این امر جو مذاکرات گروه 20 را مختل می کند و همکاری را دشوارتر می کند.

بسیاری از کشورهای شرکت کننده در اجلاس جی 20 تصمیم دارند آن را حول محور اوکراین و انتقاد به روسیه برگزار کنند.

شبکه خبری بی‌بی‌سی در همین راستا به نقل از ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس در آستانه سفر به اندونزی گزارش داد: این نشست گروه 20 طبق روال معمول یک نشست کاری و تجاری نخواهد بود. ما در جریان این نشست دولت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را به باد انتقاد خواهیم گرفت و نشان خواهیم داد که چطور مسکو به همکاری‌های بین‌المللی و احترام به اجلاس‌های حاکمیتی همچون گروه 20 اهانت می‌کند.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین هم قرار است در نشست جی 20 به صورت ویدئویی سخنرانی کند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و شصت و چهارم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

روسیه از تصرف شهری در منطقه دونتسک خبر داد

وزارت دفاع روسیه از تصرف مکانی در منطقه دونتسک در شرق اوکراین خبر داد. ایگور کوناشنکوف سخنگوی این وزارتخانه گفت که سربازان روسی شهر مایورسک در نزدیکی شهر هورلیوکا را فتح کردند . در ابتدا هیچ اطلاعاتی از طرف اوکراینی وجود نداشت. این اطلاعات را نمی توان به طور مستقل بررسی کرد.

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس‌جمهور اوکراین در سخنرانی شب گذشته خود از حملات شدید روسیه در دونتسک صحبت کرد. وی گفت: آنجا جهنم محض است. ارتش روسیه بخش های زیادی از دونتسک را فتح کرده و در سپتامبر آن را به همراه منطقه همسایه لوهانسک و زاپوریژیا و خرسون در جنوب ضمیمه کرد.

درخواست آلمان از ویتنام برای اتخاذ موضع روشنی در قبال جنگ اوکراین

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان از ویتنام خواسته است که موضع روشنی در برابر جنگ اوکراین اتخاذ کند. شولتز پس از دیدار با نخست وزیر این کشور گفت که مایل است دولت هانوی در آغاز سفر چهار روزه خود به آسیا موضع روشنی در این باره اتخاذ کند. وی تاکید کرد: جنگ تجاوزکارانه روسیه نقض قوانین بین‌المللی است که تاثیرات سابقه ای خطرناکی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: کشورهای کوچک دیگر نمی توانند از رفتار همسایگان بزرگتر و قدرتمندتر خود در امان باشند.

برخلاف اکثریت قریب به اتفاق اعضای سازمان ملل، ویتنام هنوز جنگ روسیه را محکوم نکرده است و از رای گیری در مورد آن خودداری کرده است . روسیه تامین کننده اصلی تسلیحات ویتنام است. هر دو کشور همچنین در توسعه میادین گاز و نفت در سواحل ویتنام همکاری می کنند. همچنین تعدادی پروژه سرمایه گذاری در ویتنام با شرکت های روسی وجود دارد.

بانک مرکزی اوکراین سیستم های بانکی را برای عملیات در شرایط اضطراری قطعی های برق آماده می کند

پس از حملات روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین، قطعی برق در این کشور اخیرا افزایش یافته است. بنابراین بانک مرکزی اوکراین در حال آماده سازی سیستم بانکی برای عملیات در شرایط اضطراری است. بانک مرکزی اوکراین از طریق تلگرام اعلام کرد: هدف از این اقدام، تضمین توانایی 14 بانک مهم کشور از نظر سیستمی است. در صورت لزوم، بانک ملی در درجه اول از فعالیت های اساسی بانک های دولتی اطمینان حاصل می کند.

انتقاد شدید نخست وزیر انگلیس به پوتین در آستانه نشست جی 20

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، پیش از اجلاس سران گروه 20 در اندونزی به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه انتقاد شدیدی وارد کرد. سوناک در بیانیه‌ای گفت: جنگ پوتین در سراسر جهان ویرانی به بار آورده است، زندگی‌ها را نابود کرده و اقتصاد بین‌المللی را به آشوب کشانده است.

شبکه خبری بی‌بی‌سی به نقل از ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس در آستانه سفر به اندونزی گزارش داد: این نشست گروه 20 طبق روال معمول یک نشست کاری و تجاری نخواهد بود. ما در جریان این نشست دولت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را به باد انتقاد خواهیم گرفت و نشان خواهیم داد که چطور مسکو به همکاری‌های بین‌المللی و احترام به اجلاس‌های حاکمیتی همچون گروه 20 اهانت می‌کند.

روزنامه تلگراف اخیرا به نقل از منابع آگاه گزارش داد که انگلیس و اتحادیه اروپا قصد دارند در جریان نشست گروه 20 هر کار می‌توانند برای منزوی کردن روسیه و ترغیب دیگر کشورها برای ترک سخنرانی‌های هیات روسیه انجام دهند.

بر اساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، اندونزی که در حال حاضر ریاست گروه 20 را بر عهده دارد، 15 و 16 نوامبر (24 و 25 آبان) میزبان نشست این گروه در بالی خواهد بود. کرملین روز پنجشنبه اعلام کرد، ولادیمیر پوتین در این نشست حضور نخواهد یافت و هیات روسیه به ریاست سرگئی لاورورف، وزیر امور خارجه روسیه در این نشست شرکت می‌کند.

سوناک همچنین گفت که بر خلاف روسیه، بریتانیا و متحدانش برای پیشرفت در حل مشکلات اقتصادی و بهبود وضعیت مردم خود با یکدیگر همکاری خواهند کرد.

برای سوناک، این اجلاس یکی از اولین سفرهای خارجی او به عنوان نخست وزیر جدید بریتانیا خواهد بود.

روسیه شرایطی را برای تمدید توافق غلات اعلام کرد

هنوز مشخص نیست که آیا توافق مورد مذاکره سازمان ملل در مورد صادرات غلات از اوکراین به سایر نقاط جهان قابل تمدید است یا خیر. خبرگزاری دولتی روسیه تاس به نقل از سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت، مذاکرات جدید با مقامات سازمان ملل مفید بوده است، اما موضوع تمدید آن هنوز باز است.

روسیه قبل از اینکه موضع مخالف خود با توافق غلات را کنار بگذارد، انتظار امتیازات بین المللی را دارد . به عنوان مثال، ورشینین خواستار معافیت بانک دولتی روسلخوز روسیه از تحریم های غرب و اتصال مجدد به سیستم پرداخت بین المللی سوئیفت شده و گفته است: تا قبل از آن هیچ پیشرفتی وجود ندارد.

بر اساس گزارش سازمان ملل، از آغاز توافق غلات در ماه جولای، حدود ده میلیون تن غلات و سایر مواد غذایی از اوکراین از طریق دریای سیاه تحت کنترل روسیه صادر شده است. این امر می تواند بحران جهانی غذا را خنثی کند. این قرارداد در 19 نوامبر به پایان می رسد.

درخواست روسیه از شرکت کنندگان اجلاس جی 20

روسیه قبل از نشست آتی گروه 20 خواستار آن است که مشکلات اجتماعی و اقتصادی بیش از وضعیت امنیتی در جهان در این نشست مورد بحث قرار گیرد. در بیانیه وزارت خارجه روسیه در روز یکشنبه آمده است که این مسائل مرتبط تری به 20 کشور پیشرو صنعتی و نوظهور (G20) است. با این حال، بسیاری از کشورها می خواستند در مورد جنگ و صلح صحبت کنند که به اعتقاد روسیه مناسب نیست. بر اساس بیانیه وزارت خارجه روسیه این یک تداخل با مأموریت شورای امنیت سازمان ملل است. این امر جو مذاکرات گروه 20 را مختل می کند و همکاری را دشوارتر می کند.

روسیه در پایان فوریه به اوکراین حمله کرد و بخش‌هایی از این کشور، عمدتاً در شرق و جنوب را اشغال کرد. از این رو غرب تحریم های متعددی را علیه روسیه اعمال کرده است. در نتیجه جنگ، قیمت انرژی و در نتیجه نرخ تورم کلی به شدت افزایش یافته است.

انتقاد به روسیه در نشست سران گروه 20 در بالی در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه احتمالاً عمدتاً از سوی کشورهای غربی مانند جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا صورت می‌گیرد. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، نماینده ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در این مذاکرات خواهد بود. لاوروف روز یکشنبه در نشست آسه‌آن، غرب را به نظامی‌سازی جنوب شرق آسیا به منظور محدود کردن منافع روسیه و چین در منطقه متهم کرد.

لاوروف: آمریکا و ناتو به دنبال برتری در منطقه آسیا-اقیانوسیه هستند

"سرگئی لاوروف"، وزیر امور خارجه روسیه، آمریکا و ناتو را متهم کرد که می خواهند با نظامی کردن منطقه آسیا و اقیانوسیه برتری خود را در این منطقه به دست آورند . به گزارش خبرگزاری دولتی روسیه تاس، لاوروف در حاشیه اجلاس سران آسه آن گفت: ایالات متحده و متحدانش و همچنین ناتو اکنون در تلاش برای بلعیدن این منطقه هستند. او در پنوم پن، پایتخت کامبوج، تاکید کرد که هدف، نظامی‌سازی منطقه با تمرکز آشکار بر محدود کردن منافع چین و روسیه در منطقه است.

لاوروف گفت که بیانیه نهایی مشترک این اجلاس به دلیل اختلافات در مورد شرایط اوکراین شکست خورد. وی افزود: امروز هیچ تصمیم جمعی گرفته نشد زیرا ایالات متحده و متحدان غربی آن بر زبان کاملاً غیرقابل قبول در مورد اوضاع در اوکراین و اطراف آن اصرار دارند.

لاوروف از نشست آسه آن به اجلاس گروه قدرت های بزرگ اقتصادی (G20) در جزیره بالی اندونزی می رود. وی نماینده ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در آنجا است که شرکت خود را در این اجلاس لغو کرده بود. از سوی دیگر، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین می‌خواهد در این نشست از طریق ویدئو سخنرانی کند. با این حال، در نشست آسه آن در کامبوج، ده کشور عضو نتوانستند درباره سخنرانی ویدیویی زلنسکی به توافق برسند.

انگلیس: آغاز روند مذاکرات با روسیه به تصمیم اوکراین بستگی دارد

از زمانی که اوکراین شهر خرسون در جنوب این کشور را بازپس گرفت، صحبت از پیروزی قاطع اوکراین در غرب شنیده می شود. . با این حال، بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا در مورد سرخوشی بیش از حد هشدار داده است. والاس روز یکشنبه به رادیو تایمز گفت: با وجود بازپس گیری خرسون توسط اوکراین، مسکو هنوز تا تسلیم شدن فاصله دارد.

والاس گفت: اوکراین شتاب زیادی دارد. جنگ در حال حاضر در جهت اوکراین در حال توسعه است. با این حال، والاس هشدار داد که این احمقانه است است که خروج روسیه از خرسون را پایان جنگ تلقی کنیم.

هیچ کس روسیه را دست کم نمی گیرد. والاس افزود: روسیه تا تسلیم شدن فاصله زیادی دارد. مسکو از شکست اخیر "نگران" است.

با توجه به صحنه های شاد پس از آزادسازی شهر خرسون در جنوب اوکراین، بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا خواستار رفتارهای محتاطانه شد . والاس روز یکشنبه در سخنانی در لندن مدعی شد: تاریخ می آموزد که روسیه می تواند علیه مردم خود بسیار وحشیانه رفتار کند. والاس با اشاره به بسیج محدود اخیر در روسیه گفت: اگر آنها به علوفه توپ بیشتری نیاز داشته باشند، آن را دریافت خواهند کرد. وی همچنین به تمرینات نظامی برنامه ریزی شده در مدارس روسیه اشاره کرده و گفت: این ماهیت رژیمی است که ما با آن سروکار داریم.

وی تاکید کرد که بازپس گیری خرسون توانایی های فوق العاده اوکراین را نشان می دهد و این سوال را برای مردم روسیه ایجاد می کند که آیا این جنگ ارزش تمام سختی ها و فداکاری ها را دارد یا خیر. والاس گفت که این کاملا به اوکراین بستگی دارد که آیا می خواهد مذاکرات را آغاز کند.

لتونی خواستار تشکیل یک دادگاه بین المللی ویژه برای بررسی حمله روسیه به اوکراین شد

اگیلس لویتس، رئیس جمهور لتونی خواستار تشکیل یک دادگاه بین المللی ویژه برای بررسی حمله روسیه به اوکراین بر اساس قوانین بین المللی است. لویتس روز یکشنبه در مراسم بزرگداشتی در برلین گفت: این از نظر قانونی امکان پذیر است، فقط برای انجام آن به اراده سیاسی نیاز است. وی تاکید کرد که این یک شکاف در حقوق بین الملل است که تاکنون هیچ دادگاه بین المللی صلاحیت رسیدگی به حمله به یک کشور مستقل را که قوانین بین المللی را نقض می کند، ندارد. وی همچنین خواستار توسعه راه های قانونی برای استفاده از دارایی های مسدود شده روسیه در غرب برای بازسازی در اوکراین شد.

اتحادیه اروپا سناریوهای استقرار نیروهای مداخله سریع را اعلام می کند

در نشست سه شنبه آینده وزرای دفاع اتحادیه اروپا، قرار است دو سناریو برای استقرار نیروی مداخله سریع نظامی برنامه ریزی شده تصمیم گیری شود . جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفتگو با روزنامه دی ولت گفت که سناریوی اول شامل عملیات نجات و تخلیه و سناریوی دوم شامل آغاز مأموریت ثبات است.

به گفته بورل، این سناریوهای عملیاتی باید به تعریف بیشتر و بهتر قابلیت های لازم برای نیروی مداخله ای اتحادیه اروپا و برگزاری اولین تمرین نظامی در نیمه دوم سال 2023 کمک کند.

به گزارش روزنامه دی ولت، عملیات تخلیه برنامه ریزی شده در درجه اول نجات شهروندان اروپایی از مناطق بحرانی در شرایط اضطراری را مد نظر دارد. این روزنامه به نقل از محافل دیپلماتیک گزارش داد که نباید عقب نشینی عمدتاً بی برنامه دیگری مانند آنچه در کمپین تخلیه در افغانستان صورت گرفت، صورت گیرد./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت