عربستان سعودی حکم اعدام ۱۵ معترض را صادر کرد
یک سازمان حقوق بشری از صدور حکم اعدام 15 معترض در عربستان خبر داد و در این باره به مقامات سعودی هشدار داد.
سازمان اروپایی- سعودی حقوق بشر امروز (دوشنبه) در بیانیهای از صدور حکم اعدام برای ۱۵ معترض دیگر به دست مقامات قضایی عربستان سعودی خبر داد.
به نوشته پایگاه خبری سعودیلیکس، به گفته این سازمان با ضدور احکام جدید اعدام، تعداد معترضانی که در زندانها منتظر اجرای حکم اعدام هستند به ۵۳ نفر میرسد که هشت تن از آنها زیر ۱۸ سال سن دارند.
صدور حکم این افراد در شرایطی است که نهادهای بینالمللی اخیرا از مقامات سعودی خواسته بودند تا «عبدالله الحویطی» فردی که به هنگام بازداشت کمتر از ۱۸ سال سن داشت و اکنون به اعدام محکوم شده را آزاد کنند.
به گفته نهادهای حقوق بشری الحویطی زمانی که بازداشت شد ۱۴ سال سن داشت و به قتل و دزدی محکوم شده است، در حالی که به گفته این نهادها، اعترافات او تحت شکنجه بوده است. در این خصوص دادگاه عالی در سال ۲۰۲۱ حکم اعدام او را نقص کرده بود، اما بار دیگر به این مجازات محکوم شده و در صورت تأیید آن از سوی دادگاه تجدیدنظر، اجرای حکم اعدام قطعی است. بسیاری از هم قبیلههای الحویطی نیز به دلیل اعتراض به ساخت پروژه نئوم در زمینهای آنها در شمال غرب عربستان در زندان به سر میبرند.
سازمان اروپایی-سعودی حقوق بشر در ادامه بیانیه خود تأکید کرد که صدور حکم اعدام در حق کودکان در عربستان سعودی باید به طور کامل پایان یابد و هیچ استثنایی در کار نیست.
کودکانی که در عربستان به دلیل اعتراض به آل سعود به اعدام محکوم شدهاند
در پوستر این نهاد حقوق بشری آمده است که سلمان بن عبدالعزیز و پسرش از زمان به قدرت رسیدن بیش از ۱۰۰۰ نفر را طی دادگاههای ناعادلانه به قتل رساندهاند.
این سازمان که به موارد نقض حقوق بشر در عربستان سعودی میپردازد و از سوی مخالفان دولت ریاض در کشورهای اروپایی اداره میشود، روز شنبه نیز در بیانیهای «اصلاحات» مورد ادعای دولت سعودی را دروغین و جعلی توصیف کرد و به سخنان اخیر «ریما بنت بندر» سفیر ریاض در واشنگتن واکنش نشان داد.
در آن بیانیه آمده بود که موارد فزاینده نقض حقوق بشر در سالهای اخیر از بازداشتهای خودسرانه تا احکام طولانی مدت در حق فعالان حقوق بشر، اعدامهای نا عادلانه، کوچ اجباری فعالان، سرکوب نهادهای مدنی، عدم مشارکت مردم در نظارت و قانونگذاری و عدم مجازات مقامات خاطی تا سیاستهای اقتصادی که موجب زیر پا گذاشتن حقوق اساسی شهروندان عربستانی شده است، همگی دال بر این دارد که نمیتوان تغییرات رخ داده را مثبت دانست و آن را اصلاحات نامید.
سفیر سعودی در آمریکا به سی ان ان گفته بود که اصلاحات در عربستان واقعی است و این کشور در طول پنج سال گذشته اقداماتی کرده است که در ۸۰ سال گذشته نکرده بود. او مدعی شده بود که عربستان امروز با عربستان پنج سال قبل یا ۱۰ سال قبل تفاوت دارد.
سازمان اروپایی حقوق بشر عربستان سعودی در این باره تأکید کرد: «تغییراتی که آل سعود افتخار میکند که در طول پنج سال گذشته رخ داده است، شامل دو برابر شدن تعداد احکام اعدامها است که بالغ بر هزار حکم شامل احکام اعدام علیه کودکان میشود».
در ادامه این بیانیه آمده بود: «تشدید فشارها علیه مدافعان حقوق بشر و تمدید سالهای حبس آنها پس از پایان دوره محکومیتشان را نمیتوان از تصویری که سفیر درباره کشورش ارائه میدهد جدا کرد»./فارس
دیدگاه تان را بنویسید