فضاسازی نماینده سازمان ملل علیه عراقی ها
نماینده سازمان ملل در امور عراق ضمن ترسیم تصویر منفی از داخل این کشور، مدعی شد که عراقیها، اعتماد خود را به سران این کشور از دست دادهاند.
نماینده سازمان ملل در امور عراق ضمن ترسیم تصویر منفی از داخل این کشور، مدعی شد که عراقیها، اعتماد خود را به سران این کشور از دست دادهاند.
جنین پلاسخارت نماینده سازمان ملل در امور عراق بعد از ظهر امروز سهشنبه در جریان سخنرانی در شورای امنیت گفت که از سران عراق خواسته است تا اختلافات خود را کنار بگذارند.
خبرگزاری رسمی عراق (واع) به نقل از پلاسخارت گزارش داد، بر لزوم آرامش و احترام گذاشتن به قانون اساسی، تأکید کردهایم؛ زیرا اختلافات سیاسی، بر شهروندان اثر گذاشته است.
وی با این ادعا که طبقه سیاسی در عراق قادر به حل بحران در این کشور نیست، مدعی شد: در تظاهرات اکتبر، بیش از ۱۳۰ غیر نظامی و نیروی امنیتی زخمی شدند. ما حامی گفتوگوی ملی تحت نظارت مصطفی الکاظمی هستیم».
این مقام سازمان ملل با بیان اینکه همه طرفها در این گفتوگو باید مشارکت داشته باشند، در فضاسازیهای جدید گفت: حمام خون در عراق همچنان به قوت خود باقی است. عراقیها، اعتماد خود را به سران این کشور از دست دادهاند.
پلاسخارت، تشکیل یک دولت کارآمد را نخستین گام برای خروج از بحران عراق دانست و گفت: فساد، علت اصلی مشکلات عراق است. منافع حزبی نیز، عراق را از توسعه ملی دور میکند.
وی با بیان اینکه در کردستان عراق هم طرفهای سیاسی بر سر انتخابات به نتیجه نرسیدهاند، گفت که سازمان ملل حامی ثبات سیاسی در عراق است.
در همین ارتباط، «محما خلیل»، نماینده حزب دموکرات کردستان عراق، تصریح کرد که نشست پارلمان برای رأیگیری در خصوص رئیسجمهور طی ماه جاری برگزار خواهد شد و جریان صدر یک شریک اصلی در فرایند سیاسی به شمار میرود و بدون موافقت صدریها نمیتوان دولت آتی را تشکیل داد.
وی تصریح کرد: اختلافاتی بین طرفهای سیاسی وجود دارد و این یک پدیده سالم در فرایند دموکراتیک به شمار میرود. جلسات آتی میان احزاب کُرد برای تعیین نامزد پست ریاست جمهوری برگزار خواهد شد».
این عضو حزب بارزانی افزود: «آنچه مانع توافق بر سر نامزد ریاستجمهوری میشود، حقوق حاکمیتی در منطقه و در دولت فدرال است...اما روزهای آینده شاهد اقداماتی فشرده برای تمام شدن این مسئله هستیم. هیأتی از چارچوب هماهنگی نیز به منطقه کردستان خواهد آمد تا آخرین اقدامات برای تدارک نشست آتی پارلمان و معرفی نامزد ریاستجمهوری صورت گیرد».
خلیل درباره جریان صدر گفت که سید مقتدی الصدر عراق را ترک نکرده و همچنان یک شریک در پروسه سیاسی به شمار میرود و فراکسیونهای سیاسی برای رفتن به سراغ او و گفتوگو به منظور رساندن فرایند سیاسی به ساحل امن توافق دارند. یک هیأت نیز پیش از تعیین موعد نشست بعدی پارلمان به منظور توافق بر سر تشکیل دولت آتی، به دیدار رهبر جریان صدر خواهد رفت.
شرایط سیاسی عراق از اکتبر سال گذشته میلادی و پس از برگزاری انتخابات پارلمانی متشنج شده و با گذشته یک سال هنوز نخستوزیر و رئیسجمهور جدید انتخاب نشده است. چهارشنبه پیش (۲۸ سپتامبر)، پس از گذشت دو ماه وقفه به دلیل اعتراضات حامیان جریان صدر، نشست پارلمان برگزار شد و محمد الحلبوسی در جایگاه خود ابقاء شد و نائب رئیس او انتخاب شد. هرچند که این امر در فضایی پراز تنش و شلیک دستکم چهار راکت کاتیوشا به سوی ساختمان پارلمان محقق شد. اما با تدابیر امنیتی شدید، سرانجام معترضان، میدان التحریر بغداد را تخلیه کردند و به خانههای خود بازگشتند.
«محمود الحیانی» از رهبران عضو چارچوب هماهنگی از ائتلاف الفتح، یک روز پس از برگزاری موفق نشست پارلمان اعلام کرد که بحران سیاسی کشور رو به پایان است و یک هیأت سهجانبه از سوی حزب دموکرات کردستان، ائتلاف السیاده و چارچوب هماهنگی به زودی به الحنانه میرود.
وی افزود: چارچوب هماهنگی همچنان به حضور جریان صدر در تشکیل دولت جدید یا دستکم سیر قانونی انتخاب نخستوزیر با موافقت سید مقتدی الصدر، رهبر جریان صدر پایبند است.
الحیانی افزود: بحران خفهکننده ای که روند سیاسی کشور نزدیک به یک سال شاهد آن بود رو به پایان است. زیرا رهبر جریان صدر با تشکیل دولتی که به شهروندان خدمات ارائه میکند و با توافق همه نیروهای سیاسی تشکیل شود، مخالفت نخواهد کرد./فارس
دیدگاه تان را بنویسید