شکایت اردوغان از سیاستمدار آلمانی

کد خبر: 1177622

رئیس جمهور ترکیه علیه نایب رئیس پارلمان فدرال آلمان که او را به دلیل سیاست‌های مهاجرتی‌ «موش فاضلاب» خواند، شکایت تنظیم کرد.

شکایت اردوغان از سیاستمدار آلمانی

رئیس جمهور ترکیه علیه نایب رئیس پارلمان فدرال آلمان که او را به دلیل سیاست‌های مهاجرتی‌ «موش فاضلاب» خواند، شکایت تنظیم کرد.

وکیل رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه تایید کرده علیه یک سیاستمدار آلمانی که اردوغان را «موش فاضلاب» خطاب کرده بود، اقدام قانونی ترتیب داده شده است.

به گزارش دویچه وله، این وکیل مستقر در کلن آلمان گفت: «این شکایت که در شهر هیلدسهایم ثبت شده، علیه ولفگانگ کوبیکی، نایب رئیس پارلمان فدرال آلمان و عضو حزب دموکرات آزاد ثبت شده است».

در این شکایت آمده است که اصطلاح «موش فاضلاب» نشان می‌دهد اردوغان «از نظر اخلاقی نادیده گرفته شده و تحقیر شده است» و استفاده از چنین عبارتی «منزجر کننده» است. این شکایت همچنین حاکی از آن است که کوبیکی به طور غیرمستقیم اردوغان را به استفاده از پناهندگان و مهاجران به عنوان سلاحی برای اعمال فشار بر غرب متهم کرده است.

ترکیه پیش از این سفیر آلمان در آنکارا را به همین علت فراخوانده بود.

با این حال به نظر می‌رسد این سیاستمدار آلمانی نگران شکایت اردوغان نیست. او به خبرگزاری dpa آلمان گفته که نگران اختلاف حقوقی احتمالی با اردوغان نبوده و «این واقعیت که اردوغان از سال ۲۰۱۴ حدود ۲۰۰ هزار پرونده از این قبیل را آغاز کرده است، در واقع گویای همه چیز است». او همچنین  می گوید که موش‌های فاضلاب بامزه، اما همچنین «باهوش و فریبنده» هستند.

«اردوغان» سوئد و فنلاند را به عدم پذیرش عضویت در ناتو تهدید کرد

رئیس جمهور ترکیه امروز در سخنانی هشدار داد: مادامیکه به وعده‌ های داده شده عمل نشود، مواضع اصولی و مصمم خود را در زمینه عضویت سوئد و فنلاند در ناتو حفظ خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه امروز شنبه در سخنانی اعلام کرد: تا زمانی که به وعده‌ های داده شده عمل نشود، مواضع اصولی و مصمم خود را در زمینه عضویت سوئد و فنلاند در ناتو حفظ خواهیم کرد.

رئیس جمهور ترکیه در خصوص اختلافات آنکارا با آتن هم گفت: تشویق یونان (از سوی کشورهای غربی) که در حال تسلیح جزایر است، منافی عقل و اتحاد است. سیاست تحریک‌ آمیز و تنش به نفع احدی نیست و نخواهد بود.

وی در ارتباط با توافقنامه صادرات غلات اوکراین هم خاطر نشان کرد: توافق کریدور غلات که ماحصل تلاش‌ های کشورمان بود، یکی از بزرگ ترین دستاوردهای سازمان ملل که اعتبار آن در سال‌ های اخیر متزلزل شده به شمار می‌ رود.

در ارتباط با موضوع عضویت سوئد و فنلاند در ناتو، وزیر امور خارجه سوئد چهارشنبه هفته گذشته با اشاره به ادامه رایزنی های کشورش برای عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با ترکیه اعلام کرد که هیئتی از وزارت کشور سوئد در این زمینه در روزهای آتی به آنکارا سفر خواهند کرد.

وزیر امور خارجه سوئد در گفتگو با خبرگزاری رسمی «تی‌ تی» در این خصوص ادامه داد: انتظار دارم ترکیه عضویت سوئد را تایید کند. اما نمی‌ دانم که این اتفاق چه زمانی رخ خواهد داد. هفته گذشته در نشست سازمان ملل متحد با مولود چاووش‌ اوغلو همتای ترکیه‌ ای خود دیدار و در این زمینه گفتگو کردیم. ما به توافق انجام شده در این زمینه پایبند هستیم.

گفتنی است که در اجلاس سران ناتو در ۲۸ ژوئن سال جاری در شهر مادرید، پایتخت اسپانیا تفاهمنامه سه جانبه‌ ای بین ترکیه، فنلاند و سوئد که متقاضی عضویت در ناتو هستند، در خصوص نگرانی‌ های امنیتی آنکارا به امضا رسید. نخستین نشست سازوکار کمیته مشترک دائمی ۲۶ در فنلاند برگزار شد.

با آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین (در ۵ اسفند ماه سال ۱۴۰۰) دو کشور سوئد و فنلاند درخواست رسمی عضویت در ناتو را ارائه دادند که پس از کش‌ و قوس‌های فراوان و مخالفت‌ های ترکیه، سرانجام ترکیه و سران ناتو اوایل تیرماه به پیوستن این دو کشور به این سازمان نظامی موافقت کردند و روند تصویب عضویت این دو کشور به ناتو در پارلمان‌ های کشورهای عضو ناتو آغاز شد.

ترکیه موافقت خود با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو را منوط به پذیرش شروط خود در زمینه مبارزه با تروریسم از سوی این دو کشور کرده است. پارلمان ترکیه، برخلاف دیگر کشورهای عضو ناتو، هنوز پروتکل الحاقی سوئد و فنلاند را تصویب نکرده است.

ولفگانگ کوبیکی، نایب رئیس پارلمان فدرال آلمان این اظهارات را روز دوشنبه در رابطه با سیاست‌های مهاجرتی ترکیه استفاده کرده بود. او می‌گوید اردوغان به عمد مهاجران را به سمت اروپا سوق می‌دهد.

 در مارس ۲۰۱۶، پس از ورود ۱.۳ میلیون پناهجوی غیرقانونی به قلمرو اتحادیه اروپا که عمدتاً از طریق ترکیه وارد حریم این اتحادیه شده بودند، این بلوک قراردادی ۶ میلیارد یورویی با آنکارا امضا کرد تا از سفر غیرقانونی مردم به جزایر یونان و دیگر مناطق اتحادیه جلوگیری کند. با این حال، اکثریت قریب به اتفاق این افراد، مهاجران سوری بودند که از درگیری در داخل کشور خود فرار می‌کردند و در ابتدا به کشور‌های همسایه مثل عراق، لبنان و ترکیه پناه برده بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت