وضعیت اسفناک مسافران افغان در مرز «تورخم»
خبرنگار ارشد پاکستانی در بررسی میدانی از گذرگاه مرزی «تورخم»، وضعیت مسافران افغان را اسفناک و رفتار نیروهای مرزی پاکستان با آنها را تحقیرآمیز خواند.
خبرنگار ارشد پاکستانی در بررسی میدانی از گذرگاه مرزی «تورخم»، وضعیت مسافران افغان را اسفناک و رفتار نیروهای مرزی پاکستان با آنها را تحقیرآمیز خواند.
«ایاز گل» خبرنگار ارشد پاکستانی که به گذرگاه مرزی «تورخم» سفر کرده بود، در رشته توئیتی از رفتار نیروهای مرزی پاکستانی با مسافران افغان و معطل کردن آنها و کاروانهای تجاری در مرز انتقاد کرد.
این خبرنگار پاکستانی اظهار داشت به همراه چند تن از دیگر خبرنگاران این کشور که به افغانستان آمده بودند، تصمیم گرفت تا برای مشاهده و بررسی مستقیم گزارشهای بدرفتاری نیروهای مرزی پاکستانی با مسافران افغان و معطل کردن طولانی مدت آنها، از طریق گذرگاه مرزی «تورخم» به پاکستان بازگردد.
ایاز گل نوشت: ما در عرض حدود 4 ساعت از کابل به تورخم رسیدیم و سپس مقامات امنیتی و مهاجرت افغانستان پس از کمتر از 30 دقیقه بررسی به ما اجازه عبور به سمت پاکستان را دادند که نسبت به طرف افغانستان کمتر شلوغ بود.
وی افزود: با این حال عبور از مراحل بررسیهای امنیتی و مهاجرتی بیش از 3 ساعت طول کشید، تنها 2 باجه از 8 باجه مربوط به پلیس مهاجرت باز بود و آن هم با سرعت حلزون گونه کار میکرد.
خبرنگار پاکستانی ادامه داد: سه ساعت معطل شدن در مراحل بررسیهای امنیتی و مهاجرتی به ما کمک کرد تا وضعیت اسفناک مسافران افغان را که روزانه ساعتها مورد تحقیر و آزار قرار میگیرند، درک کنیم.
وی با اشاره به صفهای طولانی کاروانهای تجاری مملو از کالاهای فاسدشدنی از افغانستان، اضافه کرد: ما با خود فکر کردیم در این هوای گرم و مرطوب چگونه این میوهها و سبزیجات تازه میتواند بیش از چند روز در مرز دوام بیاورد؟
ایاز گل به نقل از رانندگان این کامیونها نوشت برای آنها چند روز طول میکشد تا در نهایت بتوانند وارد پاکستان شوند و سپس به افغانستان بازگردند.
رانندگان همچنین مدعی شدند این اقدامات تأخیری که تحت عنوان اقدامات امنیتی سختگیرانه صورت میگیرد، در واقع ابزاری برای اخاذی و فساد است.
خبرنگار پاکستانی با اظهار اینکه نمیتواند این اتهامات را در به طور فوری تأیید یا رد کند، خاطر نشان کرد، اگر پاکستان مدعی تلاش برای تقویت روابط با افغانستان و کمک به این کشور همسایه است، پس چرا این سیستم تحقیرآمیز برای مسافران افغان در تورخم وجود دارد.
به گفته این خبرنگار، رانندگان در هر دو طرف به طور مداوم در مورد وجود یک «مافیای سازمان یافته» صحبت میکردند که امور تورخم و سایر گذرگاههای مرزی بین دو کشور را کنترل میکند.
وی افزود: من همیشه گفتهام بزرگترین مسئله و نگرانی پاکستان فساد سیستماتیک است که در تمام جنبههای زندگی در کشور نفوذ کرده و میتوان ردپای آن را پشت هر مشکلی در کشور دید. ما در گذشته اغلب شایعات و ادعاهایی را شنیده بودیم که تورخم و سایر گذرگاههای مرزی توسط «مافیاهای سازمان یافته» کنترل میشدند، اما پس از تجربه و مشاهدات خود در تورخم، اکنون متأسفانه مجبوریم به این گونه شایعات و ادعاها اهمیت دهیم./تسنیم
انتقال داراییهای افغانستان به سوئیس، بحران اقتصادی را تشدید میکند
برخی از کارشناسان مسائل اقتصادی افغانستان با اشاره به انتقال بخشی از داراییهای این کشور به بانک سوئیسی تاکید میکنند چنین اقدامی بحران اقتصادی در افغانستان را تشدید میکند.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، تصمیم آمریکا مبنی بر انتقال 3.5 میلیارد دلار از داراییهای افغانستان به بانک سوئیس واکنشهایی را در پی داشته است.
برخی از کارشناسان مسائل اقتصادی میگویند که انتقال داراییهای افغانستان به سوئیس به اعتبار بینالمللی بانک مرکزی این کشور صدمه میزند و بحران مالی افغانستان را تشدید میکند.
«نورالله عزیز» از کارشناسان مسائل اقتصادی دراینباره اظهارداشت: «ذخایر نقدی یک کشور قدرت اقتصادی آن را نشان میدهد. بر این اساس بانک مرکزی میتواند سیاست پولی خود را که به حفظ ارزش پول کمک میکند یا نظارت بر عملکرد بانکهای خصوصی، کمک به آنها و یا به طور کلی حفظ وضعیت اقتصادی یک کشور را عملیاتی کند اما زمانی که این پول به بانک سوئیس منتقل شود، باید روشن شود که بر اساس کدام شرایط در آن بانک نگهداری میشود».
به گزارش «شمشاد»، برخی دیگر از کارشناسان مسائل اقتصادی میگویند، تنها بانک مرکزی افغانستان صلاحیت مدیریت این دارایی را دارد و چنین بی توجهی و خرج کردن به بانک های افغانستان آسیب میرساند و ممکن است باعث بی ثباتی پول افغانی شود.
«میرویس حاجی زاده» کارشناس مسائل اقتصادی افغانستان اظهارداشت: « این 9.6 میلیارد دلار پول افغانستان است، این سرمایه مردم و بخش خصوصی است. آمریکا تصمیم خود را برای انتقال داراییهای افغانستان به یک بانک سوئیسی صرف نظر کند».
از سوی دیگر، بانک مرکزی افغانستان، حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان و برخی از کارشناسان و کشورهایی مانند روسیه و چین تصمیم آمریکا را خلاف تمام اصول بینالمللی غیرقابل پذیرش اعلام کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید