اولیانوف: «دیپلماسی مگافون» علیه ایران اثرگذار نیست

کد خبر: 1174781

دیپلمات ارشد روسیه با اشاره به تلاش کشورهای غربی برای فشار بر ایران از طریق فضاسازی‌های رسانه‌ای گفته که «دیپلماسی مگافون» (دیپلماسی با بوق و کرنا) علیه ایران اثرگذار نیست.

 اولیانوف: «دیپلماسی مگافون» علیه ایران اثرگذار نیست

 میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در نشست شورای حکام آژانس اتمی گفته‌اند که «دیپلماسی مگافون» (دیپلماسی با بوق و کرنا) علیه ایران اثرگذار نیست.

منظور از «دیپلماسی مگافون»، بیان اظهارات علنی درباره موضوعات مورد مناقشه به صورتی است که مسائل محل مذاکره میان کشورها یا طرف‌ها از طریق مطالب منتشرشده در فضای مجازی، بیانیه‌های مطبوعاتی و اعلانیه‌ها به پیش برده می‌شوند تا طرف مقابل به پذیرش مواضع دلخواه وادار شود.

اولیانوف گفت: «دیپلماسی مگافون همیشه اثرگذار نیست. اغلب مضر است. این کار خطر تشدید تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران را در پی دارد. این، تردیدهای ما در خصوص تعهد عاملان چنین اقداماتی به هدف احیای برجام را بیشتر می‌کند.»

 

اولیانوف در حساب کاربری‌اش در توییتر نوشته شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای دومین بار امروز در حال رسیدگی به یک موضوع مرتبط با ایران است.

 

او تصریح کرد: «این بار، جلسه درباره توافقات پادمانی ان‌پی‌تی با جمهوری اسلامی ایران است. انتظار صدور قطعنامه نمی‌رود. تنها بیانیه‌های ملی و جمعی صادر خواهد شد.»

در جلسه عصر امروز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ۵۶ کشور که ۲۳ طرف آن عضو شورای حکام آژانس بودند بیانیه‌ای علیه ایران صادر کرده و تهران را به عدم همکاری با نهاد دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متهم کردند.

این بیانیه توسط آمریکا و سه کشور اروپایی پیشنهاد شده و ایران را به عدم همکاری در موضوعات پادمانی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متهم می‌کند. بیانیه مورد نظر توسط نماینده آلمان قرائت شد.

نشست شورای حکام آژانس از روز دوشنبه در وین پایتخت اتریش و در مقر این سازمان در حال برگزاری است. رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه در نشستی خبری ادعاهایی بی اساس علیه برنامه هسته‌ای ایران مطرح و مدعی شد که ایران به سؤالات درباره سه مکان ادعایی آژانس پاسخ نداده است. ادعایی که از سوی بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی رد شد و وی با بیان این‌که ایران درباره ۳ مکان ادعایی کمال همکاری را با آژانس داشته، گفت: صرف مشاهده آلودگی در چند مکان را نمی‌توان نشانه‌ای از وجود مواد هسته‌ای اظهارنشده تلقی کرد.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خردادماه سال جاری قطعنامه‌ای به تصویب رساند که تهران را به عدم همکاری با این نهاد بین‌المللی در خصوص یافت شدن «مواد هسته‌ای اعلام‌نشده» در «چندین مکان اعلام‌نشده در ایران» متهم می‌کند. آژانس ادعا کرده که ایران بر خلاف تعهداتش در «توافقنامه پادمان‌های ان‌پی‌تی» مواد هسته‌ای خودش را اعلام نکرده است.

ایران در واکنش به این قطعنامه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد فعالیت تعدادی از دوربین‌های فراپادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران را متوقف کرده است.

در بیانیه‌ای که سازمان انرژی اتمی در آن زمان صادر کرده بود تصریح شد: « «جمهوری اسلامی ایران تاکنون همکاری‌های گسترده‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است که متأسفانه آژانس بدون اینکه در نظر داشته باشد که این همکاری‌ها ناشی از حسن نیت ایران است، نه تنها قدردان این همکاری‌ها نبوده، بلکه به نوعی آن را وظیفه ایران نیز تلقی کرده است. به همین دلیل تصمیم گرفته شد از امروز فعالیت‌ دوربین‌های فرا‌پادمانی دستگاه اندازه گیری بر خط سطح غنا OLEM‌ و فلومتر آژانس قطع شود که دستور آن به مسئولان مربوطه داده شده است.»

سازمان انرژی اتمی در این بیانیه همچنین یادآور شده است: البته بیش از ۸۰ درصد از دوربین‌های موجود آژانس دوربین‌های پادمانی هستند که کمافی‌السابق فعالیت این دوربین‌ها ادامه خواهد یافت.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش ادعایی جدید بار دیگر به تکرار این ادعاها پرداخته و مدعی شده ذخایر اورانیوم غنی شده ایران در حال حاضر بیش از  ۱۹ برابر محدوده تعیین شده در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ است.

رویترز هم گزارش داد گزارش سه‌ماهه آژانس اتمی در روز چهارشنبه نشان داد «ذخایر اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد ایران به اندازه‌ای رسیده که در صورت غنی‌سازی بیشتر برای ساخت یک بمب اتم کافی خواهد بود.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت