بایدن بهدنبال تبدیل انتخابات میان دورهای به رفراندومی برای ترامپ
بایدن به جای آنکه از انتخابات میان دورهای برای سیاستهای خود استفاده کند، قصد دارد آن را تبدیل به رفراندومی برای دونالد ترامپ کند.
نشریه هیل در مقالهای به بررسی وضعیت اقتصادی آمریکا در آستانه انتخابات میان دورهای در این کشور و تلاش بایدن برای مساعد جلوه دادن اوضاع اقتصادی پرداخت.
در حالی که جو بایدن با سفر به مناطق مختلف آمریکا در تلاش برای نشان دادن موفقیت های اقتصادی دولتش و تقبیح اقدامات دولت ترامپ است، مردم آمریکا باید خود را برای یک تورم اقتصادی بزرگ همراه با رکود آماده کنند.
تازه ترین گزارش اداره کار امیدها را برای کاهش تورم در آمریکا از بین برد. در حالی که قیمت ها در ماه جولای تغییر چندانی نکرده اما در ماه اوت 0/1 درصد افزایش یافته و این برخلاف کاهش شدید بهای انرژی و افزایش چشمگیر ارزش دلار است. در نهایت هر دو فاکتور باعث افزایش قیمت خواهند شد.
طی 12 ماه گذشته شاخص بهای مصرف کنندگان، به طور کلی 8/3 درصد افزایش یافته در حالیکه انتظار می رفت 8/1 درصد افزایش یابد. در حالیکه بیشترین نرخ افزایش نسبت به افزایش بی سابقه 9/1 درصدی در ماه ژوئن طی 4 دهه گذشته، افت کرده اما این نرخ کاهش به شکلی هشدارگونه در حال کم شدن است. تورم خالص و کمبود غذا و انرژی از 5/9 درصد در ماه جولای به 6/3 درصد رسیده و این بیشتر از سطح انتظارات است.
در همین حال، بانک مرکزی آمریکا پیش بینی کرده که نرخ تورم به سرعت و بسیار سریعتر از پیش بینی های قبلی بالا رود. در هفته آینده، تقریبا 100 کالای اساسی به میزان 20 درصد افزایش قیمت خواهند داشت.
در پاسخ به چنین حالت تهاجمی در اقتصاد آمریکا، امیدها نسبت به کاهش ملایم قیمت ها از بین رفته و باید دوباره بررسی شود.نرخ های بیشتر نیازمند ابزارهایی است. ما اخیرا در بخش مسکن، شاهد افزایش چشمگیر هزینه های هستیم. مجوز ساخت یک واحد مسکونی جدید به علت افزایش نرخ رهن و اجاره بالا رفته است.
در همین حال، اخیرا جنت یلن وزیر خزانه داری آمریکا اخیرا اظهار کرده بود بانک مرکزی برای کنترل تورم بدون ایجاد رکود در اقتصاد، فرصت مناسبی دارد. اما به نظر می رسد دیگر دیر شده و بانک مرکزی فرصت خود را از دست داده است.
البته این امر به واقع درست است.سرعت رشد اقتصادی در سراسر جهان کاهش یافته و اغلب کشورهای اروپایی در حال ورود به دوران رکود هستند. بانک های مرکزی انگلیس و اتحادیه اروپا نیز نرخ بهره خود را افزایش دادهاند. چین نیز به عنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای دنیا، رشد اقتصادی بسیار آهستهای را تجربه می کند. در نتیجه ما نمی توانیم به عملکرد کشورهای دیگر نگاه کنیم و از آنها درس بگیریم.
اما خبر خوب این است که بازار کار آمریکا همچنان پرقدرت است. البته هنوز علایمی از ضعف در حواشی وجود دارد و برخی صنایع نیز کار خود را متوقف کرده اند. در تازه ترین مورد شرکت وال استریت اعلام کرده در نظر دارد صدها کارمند خود را اخراج کند.
برخی شرکت ها برای مقابله با تورم اقدام به افزایش دستمزد کارکنان خود کردند که این موضوع دو نتیجه خوب و بد داشت. نتیجه خوب این بود که کارکنان از افزایش دستمزد خود خوشحال شدند ولی نتیجه بد این بود که این افزایش دستمزد منجر به افزایش هزینه ها و بهای کالاها شد. با وجود آنکه افزایش دستمزدها یک موضوع بسیار مهم است اما باعث کندی روند تورم می شود. در دنیای واقعی، شرایط مصرف کننده نسبت به قبل بدتر شده است.
در حالیکه بایدن مدعی است قانون کاهش تورم، کمبود بودجه فدرال و تورم را کاهش می دهد، کمیته بودجه فدرال گزارش داد که طرح های هزینه بردار بایدن و فرمان های اجرایی او، رقم 4 تریلیون و800 میلیارد دلاری را به کمبود بودجه در 10 سال آینده اضافه خواهد کرد.
در همین حال، طرح نجات یک تریلیون و 900 میلیارد دلاری که توسط دموکرات ها در مارس 2021 و زمانی که اقتصاد رشد 6 درصدی داشت، به تصویب رسید، منجر به افزایش چشمگیر منابع پولی و در نتیجه تورم خواهد شد. اخیرا لغو وام های دانشجویی نیز باعث بدتر شدن شرایط شده است.
بایدن به جای آنکه از انتخابات میان دورهای برای سیاست های خود استفاده کند، اما قصد دارد آن را تبدیل به رفراندومی برای دونالد ترامپ کند. در حالیکه رشد اقتصادی کشور بسیار آهسته و کند است، تورم بالای 8 درصد است و متوسط هزینه های زندگی برای خرید اجناس مشابه و دریافت خدمات یکسان، در هر ماه 460 دلار افزایش می یابد./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید