سازمان ملل: گوترش به حمایت از برجام همچنان ادامه می‌دهد

کد خبر: 1174340

سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد آنتونیو گوترش دبیر کل این نهاد بین المللی همواره به شدت به برجام حمایت کرده است و به این حمایت ادامه خواهد داد.

سازمان ملل: گوترش به حمایت از برجام همچنان ادامه می‌دهد

سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد آنتونیو گوترش دبیر کل این نهاد بین المللی همواره به شدت به برجام حمایت کرده است و به این حمایت ادامه خواهد داد.

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران درباره اقدامات دبیر کل سازمان ملل درخصوص تلاش ها برای بازگشت به برجام افزود که نقش افراد در این زمینه متفاوت است.

وی با بیان اینکه دبیرکل سازمان ملل از امضا کنندگان برجام نیست، اضافه کرد که آژانس بین المللی انرژی اتمی و رافائل گروسی عهده دار بخشی از مذاکرات مربوط به برجام هستند.

سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد گوترش گفتگوهایی را درباره برجام با تعدادی از طرف های مذاکره از جمله اخیرا با وزیر خارجه ایران داشته است.

دو جاریک ادامه داد: گوترش به این گفتگوها ادامه خواهد داد و طرف های برجام همچنان او را از روند مذاکرات مطلع می کنند.

 سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: آنچه برای دبیر کل سازمان ملل اهمیت دارد این است که همه طرف های برجام از خود انعطاف نشان بدهند.

وی اضافه کرد انعطاف نشان دادن لازمه دستیابی به توافق و حل و فصل مسائل باقی مانده و بازگشت به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ بدون تاخیر بیشتر است.

دو جاریک تاکید کرد گوترش همواره به شدت از برجام حمایت کرده و به این حمایت ادامه خواهد داد.

به گزارش ایرنا، رافائل گروسی روز دوشنبه ۲۱ شهریور ماه در ابتدای نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ایراد سخنانی که یک نسخه آن در تارنمای این سازمان منتشر شد ادعا کرد: علیرغم اعلام آمادگی آژانس برای تعامل بدون تاخیر با ایران برای حل مسائل پادمانی، ایران با آژانس تعاملی نداشته است. در نتیجه، هیچ تحولی در این دوره صورت نگرفته و هیچ یک از مسائل باقی مانده حل نشده است. بنابراین، تمام این مسائل پادمانی باقی مانده است.

وی ادامه داد: تا زمانی که ایران از لحاظ فنی توضیحات معتبری برای حضور ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در سه مکان اعلام نشده در ایران ارائه نکند و مکان(های) فعلی مواد هسته ای و/یا تجهیزات آلوده را به آژانس اطلاع ندهد، آژانس قادر نخواهد بود صحت و کامل بودن اظهارات ایران را تحت موافقتنامه جامع پادمان تأیید کند.

فرانسه، آلمان و انگلیس روز شنبه ۱۹ شهریور ماه با صدور بیانیه مشترکی مدعی شدند که ایران از فرصت دیپلماتیک حساس استفاده نکرده است و در ادعایی بی‌پایه و اساس اعلام کردند که ایران در عوض به گسترش برنامه هسته ای خود به نحوی فراتر از هرگونه توجیه غیرنظامی قابل قبول ادامه می‌دهد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست. محسن نذیری اصل سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین هفته پیش در سخنانی تصریح کرد که موضوعات پادمانی طی قطعنامه شورای حکام در سال ۲۰۱۵ بسته شده است. وی افزود: ۳ ادعای پادمانی غیر مهم آژانس نیز مربوط به حدود دو دهه قبل است که با این حال، ایران تاکنون تعاملات مناسب و سازنده ای را با آژانس و با هدف حل و فصل این آنها به عمل آورده است.

نماینده ایران همچنین ضمن تأکید بر اینکه آژانس باید استقلال، بی طرفی و حرفه ای گری خود را حفظ کند، افزود: اعضای آژانس نیز باید از اعمال فشار بر این سازمان و تلاش برای استفاده ابزاری از آن در جهت مقاصد سیاسی خود، بطور جدی پرهیز کنند.

به گزارش ایرنا، دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات‌ها به پایتخت‌ها پایان یافت.

برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشال‌تایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست‌های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیش‌نویس توافق احتمالی رفع تحریم‌ها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخ‌های ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و به هماهنگ‌کننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.

گفت‌ وگوها در حالی به مراحل سرنوشت‌ساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیم‌های سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.

هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریم‌ها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیت‌های غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این منظر، اگر طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت