نشست رابرت مالی با لابیهای صهیونیستی مخالف برجام
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران همزمان با افزایش تحرکات لابیهای صهیونیستی علیه توافق احتمالی واشنگتن با ایران با رهبران برخی از این لابیها که از مخالفان برجام هستند، دیدار و گفت وگو کرد.
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران همزمان با افزایش تحرکات لابیهای صهیونیستی علیه توافق احتمالی واشنگتن با ایران با رهبران برخی از این لابیها که از مخالفان برجام هستند، دیدار و گفت وگو کرد.
بر اساس گزارش ها، مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم میان تهران - واشنگتن با رهبران چند سازمان یهودی در آمریکا از جمله فدراسیونهای یهودی شمال آمریکا، کنفرانس روسای سازمانهای بزرگ آمریکایی- یهودی، اکثریت دموکرات حامی اسرائیل و لابی آیپک دیدار و گفتگو کرده است.
بر اساس گزارش جوئیش اینسایدر اکثر شرکت کنندگان در این نشست از منتقدان توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ (برجام) بودند.
شرکتکنندگان از ارائه مطالب ارائه شده در این نشست خودداری کرده اند.
آنتونی بلینکن روز جمعه در نشست خبری با «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در بروکسل درباره مذاکرات با ایران گفت: در هفته های گذشته توانستیم برخی از شکاف ها را پر کنیم.
وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: ایران نیز برخی خواستههای غیر برجامی اش را کنار گذاشت اما پاسخ اخیرش ما را به عقب برگرداند.
وی تصریح کرد: با این حال ما قرار نیست توافقی حاصل کنیم که الزامات حداقلی ما را برآورده نکند.
این مقام ارشد دولت بایدن ادامه داد: فقط توافقی را منعقد می کنیم که موجب پیشبرد امنیت ملی ما شود.
وی بدون اشاره به زیاده خواهی های واشنگتن ادعا کرد اما آنچه شاهد بودهایم به نظر میرسد ما را به عقب ببرد و نه رو به جلو.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در حالیکه مذاکرات وین در انتظار تصمیم سیاسی دولت جو بایدن است، افزود: همچنان شکاف ها و اختلاف هایی وجود دارد. مذاکرات اما هنوز ادامه دارد.
این مقام کاخ سفید با بیان اینکه مذاکرات ادامه دارد، گفت که اکنون احتمال دستیابی به توافق به اندازه گذشته به اندازه گذشته نیست.
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا اضافه کرد چنانچه توافقی با ایران حاصل نشود، بایدن به دنبال اطمینان از وجود گزینه های دیگری برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی ساخت سلاح هستهای است.
به گزارش ایرنا، دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیاتها به پایتختها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواستهای خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریمها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخهای ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و به هماهنگکننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
گفت وگوها در حالی به مراحل سرنوشتساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیمهای سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریمها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیتهای غیرقانونی فروش نفت برداشته شود.
همزمان با رسیدن مذاکرات رفع تحریم ها به مراحل پایانی و در حالیکه این مذاکرات در انتظار تصمیم سیاسی واشنگتن است، تحرکات مخالفان بازگشت احتمالی دولت بایدن به برجام به ویژه صهیونیست ها افزایش یافته است./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید