چه کسی برنده جنگ اوکراین است؟

کد خبر: 1170577

یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشته فارغ از اینکه چه کسی برنده جنگ اوکراین شود، آمریکا را می‌توان بازنده استراتژیک این نبرد دانست.

چه کسی برنده جنگ اوکراین است؟

یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشته فارغ از اینکه چه کسی برنده جنگ اوکراین شود، آمریکا را می‌توان بازنده استراتژیک این نبرد دانست.

نشریه نشنال‌اینترست در تحلیلی نوشته صرفنظر از اینکه کدام طرف برنده جنگ اوکراین خواهد بود، آمریکا تا اینجای کار بازنده بوده و از لحاظ راهبردی هم در آینده بازنده خواهد بود.

در ابتدای این مقاله به قلم «رومان مارکس» آمده است: «صرفنظر از اینکه چه کسی در جنگ اوکراین برنده می‌شود ایالات متحده بازنده استراتژیک خواهد بود. روسیه اقدام به ایجاد روابط نزدیک‌تر با چین و سایر کشورهای حوزه اوراسیا از جمله هند، ایران، عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] خواهد کرد.»

در ادامه این مطلب آمده است: «درست همان‌طور که رئیس‌جمهور ریچارد نیکسون و هنری کیسینجر از کارت چین برای منزوی کردن شوروی در خلال جنگ سرد استفاده کردند، رئیس‌جمهوران ولادیمیر پوتین و شی‌ جین پینگ از کارت‌های خودشان برای مهار کردن رهبری آمریکا بر دنیا بهره خواهند گرفت.»

وی تصریح کرده است: «روسیه از زمان حمله به اوکراین به نخستین عرضه‌کننده نفت به چین تبدیل شده و جای عربستان را گرفته است. البته این صحت دارد که در بازه زمانی کوتاه تا میان‌مدت، ظرفیت انتقال موجب محدود شدن میزان توانایی فروش سوخت‌های فسیلی از سوی روسیه به چین خواهد شد.»

روسیه در حال حاضر تنها یک مسیر برای انتقال نفت به چین دارد که همان خط لوله ESPO است.... در سال‌های آتی چین و روسیه بدون شک سرمایه‌گذاری‌های عظیمی برای توسعه انتقال نفت و گاز میان دو کشور ایجاد خواهند کرد که این موجب خواهد شد روسیه توانمندی بیشتری خواهد داشت تا به عرضه‌کننده نخست سوخت‌های فسیلی به چین تبدیل شود.»

نویسنده پیش‌بینی کرده روابط نزدیک انرژی میان روسیه و چین موجب خواهد شد این دو کشور نزدیکی‌های بیشتری به یکدیگر به عنوان متحدان استراتژیک پیدا کنند. چین با داشتن یک عرضه‌کننده قابل اعتماد در زمینه انرژی در حیات خلوت خود ناگزیر از فراغ بال راهبردی بیشتری برای مقابله با ایالات متحده و متحدان منطقه‌ای این کشور در منطقه ایندوپاسیفیک خواهد داشت که این به زیان کشورهای غربی خواهد بود.

روسیه از زمان حمله به اوکراین، تجارت انرژی خود را با هند نیز افزایش داده است. به گفته مرکز پژوهش انرژی و هوای پاک «هند به خریدار عمده محموله‌هایی از آتلانتیک تبدیل شده که اروپا دیگر خواهان آن‌ها نیست.» هند تا قبل از حمله به اوکراین تقریبا نفتی از روسیه نمی‌خرید. اکنون این کشور روزانه بیش از 760 هزار بشکه نفت در روز وارد می‌کند.

مطابق این تحلیل، هند به عنوان بزرگترین دموکراسی دنیا، در برابر حمله روسیه به اوکراین موضع خنثی گرفته است. این کشور در سازمان ملل متحد به قطعنامه‌هایی که حمله روسیه به اوکراین را محکوم می‌کرد رأی ممتنع داد. فراتر از رابطه فزاینده میان هند و روسیه در خصوص تأمین انرژی، روسیه از مدت‌ها پیش اصلی‌ترین عرضه‌کننده سلاح به نیروهای مسلح هند بوده است.

رومان مارکس تصریح کرده است: «واکنش هند به جنگ روسیه با اوکراین این واقعیت را نشان می‌دهد که هند احتمالاً به طور کامل در یک ائتلاف پاسیفیک غربی ادغام نخواهد شد.»

نویسنده تصریح کرده خبر بدتر برای غرب این است که هند تنها کشوری نبود که به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای محکوم کردن حمله به اوکراین رأی ممتنع داد: 34 کشور دیگر از موضع غرب جانبداری نکردند. دو سوم جمعیت دنیا در کشورهایی زندگی می‌کنند که از محکوم کردن روسیه خودداری کرده‌اند.»

نویسنده این موارد را «واقعیت‌های سخت راهبردی» برای آمریکا دانسته است./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد