مانورهای متهورانه خلبانان چینی مقابل ژنرال‌های آمریکا

کد خبر: 1168786

ژنرال آمریکایی با ابراز نگرانی از رهگیری‌ها و مانورهای متهورانه خلبانان چینی گفت، افزایش مانور جنگنده‌های چین در منطقه نگران کننده است.

مانورهای متهورانه خلبانان چینی مقابل ژنرال‌های آمریکا

 فرمانده ناوگان هفتم ایالات متحده روز سه شنبه گفت که شاهد افزایش رهگیری‌های هوایی توسط ارتش چین در منطقه دریای چین جنوبی بوده است.

به گزارش  شبکه خبری «سی بی اس نیوز» اخیراً در ماه مه، یک فروند هواپیمای جنگنده چینی یک هواپیمای جاسوسی دریایی« پی-۸» نیروی هوایی استرالیا را در دریای چین جنوبی رهگیری کرد، به نحوی که وزارت دفاع استرالیا آن را «خطرناک» اعلام کرد.

ژنرال «کارل توماس»،  فرمانده ناوگان هفتم ایالات متحده در یک نشست مطبوعاتی در سنگاپور گفت که باز نگه داشتن خطوط دریایی اولین و مهمترین ماموریت نیروی دریایی ایالات متحده است.

وی گفت: «خطوط دریایی مایه حیات اقتصادهای ما هستند. داشتن خطوط دریای آزاد و کشتیرانی که می توانند فعالیت کنند برای حفظ اقتصاد بسیار مهم است.»

بر اساس این گزارش، حدود ۸۰ درصد حجم تجارت جهانی در سال ۲۰۲۱ از طریق دریا انجام شده است. دریای چین جنوبی تعدادی از شلوغ‌ترین خطوط کشتیرانی تجاری جهان را در خود جای داده است. چین مدعی حاکمیت تقریباً بر کل آب است، اگرچه سایر کشورها از جمله ایالات متحده این ادعا را تایید نمی‌کنند.

این ژنرال آمریکایی افزود: «ما شاهد این نیستیم که این رهگیری‌ها مکرر اتفاق بیفتد. این یک اقدام نادر است.البته باید پرسید دلیلش جه بوده؟ آیا خلبان غیرحرفه‌ای است؟ یا چیزی گسترده‌تر از آن است؟»

رسانه‌های آمریکایی اخیرا  گزارش کردند که یک فروند جنگنده «سوخو-۳۰» چین اخیرا نزدیک یک فروند هواپیمای ترابری آمریکا مانور خطرناک انجام داد.

به نوشته وبگاه «پولیتیکو» دو مقام مطلع  گفتند یک جنگنده چینی اخیرا نزدیک یک هواپیمای عملیات ویژه «سی-۱۳۰» آمریکا  در دریای چین جنوبی مانور «ناامن» و «غیرحرفه‌ای» داشته است. منابع آگاه که مایل به افشای هویت خود نبودند جزئیاتی درباره این حادثه از جمله تاریخ دقیق آن را بیان نکردند، اما گفتند که پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) آن را ناامن و غیرحرفه‌ای لحاظ کرد.

این حادثه در بحبوحه اقدامات نظامی تهاجمی‌تر خلبانان چینی در دریاهای  چین شرقی و جنوبی در ماه‌های اخیر با هواپیماهای استرالیایی و کانادایی صورت  گرفتمی‌گیرد.

پیشتر «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا اینگونه پروازها را محکوم کرد. آستین گفت: «ما شاهد افزایش نگران کننده تعداد رهگیری‌های هوایی ناامن و رویارویی در دریا توسط هواپیماها و کشتی‌های چین بوده‌ایم. این موارد همه ما را نگران می‌کنیم.»

آستین مدعی شد که در ماه فوریه، پرسنل یک کشتی نیروی دریایی چین، لیزر را به سمت هواپیمای جاسوسی دریایی استرالیا نشانه رفتند و در هفته‌های منتهی به دیدار آستین،  جنگنده‌های چینی رهگیری‌های خطرناک در دریاهای چین شرقی و جنوبی انجام دادند.

 نیروی هوایی ایالات متحده در ادامه ارعاب چین از استقرار چند فروند بمب افکن پیشرفته «بی-۲»  در استرالیا خبر داد./فارس

 رسانه چینی: پکن آماده فروش جنگنده‌های نسل پنجم خود به امارات است

به گفته یک رسانه چینی، پکن آماده است تا همزمان با مانع‌تراشی آمریکا برای فروش اف-35 به امارات، جنگنده‌های نسل پنجمی J-۲۰ خود را در اختیار ابوظبی قرار دهد.

به نوشته وبسایت چینی «سینا» پکن آماده است تا در صورتی که آمریکا بیش از از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به امارات طفره رود، جنگنده‌های نسل پنجم J-۲۰ خود را به ابوظبی عرضه کند.

به نوشته این رسانه، مشکلاتی در سد راه خرید جنگنده‌های اف-۳۵ از آمریکا پیش روی امارات قرار دارد و هنوز ابوظبی و واشنگتن قرارداد خرید این جنگنده‌ها را امضاء نکرده‌اند، هرچند به طور شفاهی فروش این جنگنده‌ها به امارات از قبل اعلام شده بود.

این وبگاه چینی در ادامه نوشت: «ایالات متحده  آمریکا ممکن است نگرانی‌های اسرائیل را در این خصوص در نظر بگیرد، زیرا تل آویو نمی‌خواهد همسایگان عرب خود در منطقه آخرین تکنولوژی تجهیزات نظامی را در اختیار داشته باشند».

سینا افزود: «چین می‌تواند از این موقعیت به نفع خود استفاده کند. دولت بایدن فروش گسترده سلاح به امارات را متوقف کرده و روابط دو طرف در شرایط خوبی قرار ندارد. از سوی دیگر غیبت آمریکا در نمایشگاه دفاعی ابوظبی تردیدها درباره نامساعد بودن روابط طرفین را به یقین تبدیل کرد. بنابراین اگر آمریکا آماده فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به امارات نیست، پس چین می‌تواند جنگنده‌های J-۲۰ خود رادر اختیار اماراتی‌ها قرار دهد».

به نوشته وبگاه سینا، ایالات متحده این سیگنال را به کشورهای حاشیه خلیج فارس ارسال کرده است که نمی‌تواند متحد دائمی این کشورها باشد، واشنگتن بدون هیچ توضیحی تصمیمات خود را لغو می‌کند و واضح است که در این شرایط کشورهای عربی نیز این سیگنال دریافت خواهند کرد و به این نتیجه خواهند رسید که شرکای قابل اعتمادتری در جهان وجود دارد.

گفتنی است که اولین حرف و حدیث‌ها درباره فروش جنگنده‌های اف-۳۵ میان امارات و آمریکا در دوره دونالد ترامپ در پی توافق سازش میان ابوظبی و امارات به میان آمد و از آن زمان تاکنون این معامله هیچ پیشرفتی نداشته است.

چنگدو J-۲۰ (اژدهای بزرگ) مهم ترین محصول فناوری نظامی چین است که در دهه گذشته با سرعتی بی سابقه رشد کرده است. چین پس از ایالات متحده و روسیه سومین کشور در جهان است که نسل پنجم هواپیمای جنگی رادارگریز را توسعه داده است.

در این میان رسانه‌های چینی گزارش داده‌اند که همزمان با افزایش تنش‌ها با ایالات متحده آمریکا بر سر سفر نانسی پلوسی به تایوان، چین تمرین‌های نظامی را در اطراف تایوان آغاز کرده است که برای اولین بار جنگنده‌های رادارگریز J-۲۰ در آن حضور دارند.

این هواپیمای چینی که به عنوان رقیب اف-۳۵ و اف-۲۲ آمریکا شناخته می‌شود، اولین بار در سال ۲۰۱۷ وارد خدمت شد. هرچند اولین پرواز آن بیش از یک دهه پیش انجام شده بود. به طوریکه پس از اولین پرواز J-۲۰ در سال ۲۰۱۱، چین ۹ ارتقاء قابل توجه در عرض پنج سال انجام داده است.

در ماه آوریل، ارتش چین استقرار J-۲۰ را در مناطق مورد مناقشه در دریای چین شرقی و جنوبی آغاز کرد و نشان داد که اعتماد کامل خود را به قابلیت های عملیاتی این هواپیما نشان می دهد.

به گفته کارشناسان چینی، قابلیت‌های رادارگریز این هواپیما با جنگنده‌های نسل پنجم آمریکایی برابری می‌کند و بدنه، ورودی موتور و نازل اگزوز با F-۲۲ و F-۳۵ یکسان است. این هواپیما همچنین قادر به درگیری فراتر از برد بصری (BVR) است، به این معنی که می تواند روی هواپیمای دشمن قفل شود، یک موشک از صد مایلی دورتر شلیک کند و سپس منطقه درگیری را ترک کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد