نشست دوره ای شورای امنیت درباره ایران
شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز پنجشنبه برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط با رفع تحریم ها برضد ایران ذیل توافق برجام تشکیل جلسه داد.
به دنبال ارائه گزارش «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱، شورای امنیت این سازمان امروز پنجشنبه در این باره نشستی برگزار کرد.
معاون دبیرکل سازمان ملل در این نشست گفت که علی رغم از سرگیری تلاش های دیپلماتیک در ماه دسامبر سال گذشته میلادی و عزم اراده برای حل و فصل موضوعات سیاسی و فنی، شرکت کنندگان در مذاکرات و آمریکا هنور نتوانسته اند به اجرای موثر قطعنامه ۲۲۳۱ این سازمان دست یابند.
وی افزود: احیای برجام نیازمند تلاش ها و دیپلماسی مضاعف است. من و دبیرکل سازمان ملل از آمریکا و ایران هر چه سریعتر همکاری ها ذیل برجام را از سر بگیرند.
معاون دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: ما مجدداً از آمریکا می خواهیم که تحریم هایش برضد ایران را همانطور که در این توافق آمده است برچیند یا لغو کند و همچنین معافیت های مرتبط با تجارت نفت ایران را تمدید نماید. همچنین از ایران نیز می خواهیم که اقداماتی را که با تعهدات مرتبط هسته ای اش تحت این سازگار نیست، به عقب بازگرداند.
وی در ادامه، گزارش های آژانس بین المللی درباره میزان ذخیره اورانیوم غنی شده در ایران و همچنین سانتریفیوژهای پیشرفته نصب شده در سایت نطنز و تزریق سوخت به سانتریفیوژهای سایت فردو را نگران کننده خواند.
او همچنین با اشاره به گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره اقدامات ایران درباره دوربین های نظارتی آژانس تحت پروتکل الحاقی و همچنین گزارش ضدایرانی اخیر شورای حکام آژانس، گفت که توانایی آژانس برای راستی آزمایی فعالیت های هسته ای ایران و تایید ماهیت صلح آمیز آنها کلید اجرای کامل و موثر برجام است.
نماینده اتحادیه اروپا نیز با اشاره به سابقه تلاش های دیپلماتیک درباره احیای برجام و بدون اشاره به انفعال و عهدشکنی های اروپایی ها در این باره گفت که اتحادیه به بازگرداند و احیای برجام متعهد است و با توجه به ادامه تحریم های آمریکا و تحریم های جدید آن و مسیر نگران کننده فعالیت هسته ای ایران، این توافق هر چه سریعتر حاصل شود.
وی افزود: ما بر این باوریم که هم اکنون توافقی خوب برای احیای برجام در دسترس است و این توافقی دوجانبه بین ایران و آمریکا نیست و همه اعضای برجام و آمریکا باید تصمیمات دشوار سیاسی را برای حصول تعادل ظریف و حساس کنونی در متن توافق، اتخاذ نمایند.
نماینده اتحادیه اروپا افزود: پیام ما این است. فرصت را بر اساس متنی که در دسترس است برای نهایی کردن توافق غنیمت شمارید.
نماینده آمریکا در شورای امنیت نیز ضمن بکارگیری سیاست مقصر نمایی در زمینه بازگشت کامل واشنگتن به تعهدات برجامی اش و همچنین اشتباه در تلفظ واژه «برجام» گفت: آمریکا متعهد به بازگشت متقابل به اجرای کامل «جبرام» است! ما ماه ها است که آماده نهایی کردن توافق بر اساس موارد مذاکره شده در وین بوده ایم!
وی ادامه داد: چنین توافقی از ماه مارس در دسترس بوده است. ما موقعی می توانیم این توافق را نهایی و اجرا کنیم که ایران درخواست های اضافی اش را که خارج از حوزه برجام هستند، کنار بگذارد. این اظهار نظر عجیب درحالی است که زیاده خواهی های فرابرجامی واشنگتن تاکنون عامل اصلی عدم تحقق توافق هسته ای بوده است.
نماینده آمریکا با اشاره به سفر اخیر «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران و همچنین مذاکرات اخیر در دوحه پایتخت قطر با گرفتن ژستی مظلومانه مدعی شد: ایران همچنان بر درخواست های خارج از برجامی خود پافشاری می کند!
نماینده آمریکا در ادامه و با پرداختن به مسائلی خارج از چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ که مرتبط با لغو تحریمهای هسته ایران است، برای توجیه تحریم های واشنگتن بر ضد تهران، ایران را به فعالیت های بی ثبات کننده در منطقه متهم کرد و مدعی شد که موشک و پهپادهای به کار رفته در حملات صورت گرفته برضد عربستان سعودی و امارات متحده عربی و یا قطعات آنها ساخت ایران بوده اند! این درحالی است که مقام آمریکایی برای اثبات ادعای خود حاضر به ارائه هیچگونه سند و مدرکی نشد.
نماینده آمریکا در پایان ادعاهای خود گفت: توپ اکنون در زمین ایران است و انتخاب برای بازگشت به اجرای کامل برجام با ایران است. این اظهار نظر در شرایطی مطرح می شود که آمریکایی ها با پافشاری بر زیاده خواهی های خود در مذاکرات هسته ای تلاش می کند تا این مذاکرات را به شکست بکشانند.
پیشتر و در آستانه برگزاری این نشست، تروئیکای اروپایی، شامل سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان، در بیانیه ای مشترک در آستانه نشست شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱، به لفاظی برضد برنامه هسته ای صلح آمیز ایران پرداختند.
لفاظی آمریکایی ها علیه ایران درحالیست که دولت فعلی آمریکا با ادامه سیاست دولت قبلی این کشور در قالب تاکتیکی جدید، عملا نه تنها مایل به حصول هیچ گونه توافق با ایران نیست، بلکه به دنبال اعمال تحریم های بیشتر است./مهر
دیدگاه تان را بنویسید