موضع «بریکس» درباره موضوع هستهای ایران
سران گروه «بریکس» شامل اقتصادهای نوظهور در بیانیه نشست خود بر راهحل سیاسی و دیپلماتیک برای مسئله هستهای ایران تاکید کردند.
سران کشورهای «بریکس» با صدور «بیانیه پکن» بر راهحل سیاسی و دیپلماتیک برای مسئله هستهای ایران تاکید کردند.
در این بیانیه آمده است: ما نیاز برای حل مسئله هستهای ایران از طرق صلحآمیز و دیپلماتیک منطبق بر قوانین بینالمللی را تکرار و بر اهمیت حفظ برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل برای عدم اشاعه بینالمللی و همچنین صلح و ثبات بیشتر تاکید میکنیم و امیدواریم تلاشهای دیپلماتیک برای ازسرگیری برجام به موفقیت بیانجامد.
پیشتر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی صبح پنجشنبه (دوم تیرماه) با «وانگ یی» عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین ضمن تشکر از دعوت پکن از جمهوری اسلامی ایران برای حضور آیت الله رئیسی رئیسجمهور ایران در اجلاس بریکس، از ابتکار توسعه و امنیت جهانی ارائه شده از سوی چین استقبال و ابراز امیدواری کرد دوره ریاست چین بر بریکس باعث گسترش تقویت همکاریهای چندجانبه شود.
وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص مذاکرات رفع تحریمها، با غیر سازنده خواندن قطعنامه سیاسی آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا با حسن نیت و جدیت به یک توافق پایدار و با حفظ منافع ملت ایران دست یابد.
وانگ یی وزیر امور خارجه چین نیز ضمن استقبال از حضور دکتر رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس بریکس، هدف این گفتوگوها را توجه به بازارهای نوظهور و همبستگی اقتصادی کشورهای درحال توسعه خواند و ابراز امیدواری کرد با خروج پکن از قرنطینه کرونایی، امکان دیدار حضوری روسای جمهور ایران و چین فراهم شود.
وانگ یی با اعلام حمایت از تداوم مذاکرات وین و تنشزا بودن قطعنامه سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ابراز امیدواری کرد مسیر دیپلماسی و گفتوگو به حصول توافق در مذاکرات وین منجر شود.
سازوکار بریکس شامل پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور، یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. از زمان شکلگیری آن بیش از یک دهه پیش، کشورهای عضو در زمینههایی مانند اقتصاد، تجارت، سیاست، امنیت، نوآوریهای فناوری و همچنین مبادلات فرهنگی و مردمی به نتایج مفیدی دست یافتهاند.
دیدگاه تان را بنویسید