اوضاع در اوکراین/ برلین مجوز تحویل تانک به اوکراین را صادر کرد
دولت آلمان که با انتقادهای شدیدی از سوی متحدان غربی و حتی انتقادهای داخلی به دلیل امتناع از ارسال مستقیم تسلیحات سنگین به اوکراین مواجه شده، اعلام کرد مجوز تحویل تانک به کییف را صادر میکند.
«کریستین لامبرشت» وزیر دفاع آلمان امروز (سهشنبه) گفت که برلین مجوز تحویل تانک به اوکراین را صادر میکند؛ اقدامی که نشاندهنده تغییر آشکار در سیاست محتاطانه برلین در حمایت نظامی از کییف خواهد بود.
لامبرشت در نشست بینالمللی وزرای دفاع در پایگاه هوایی «رامشتاین» نیروهای آمریکایی و ناتو در خاک آلمان گفت که دولت آلمان موافقت کرده که تحویل تانکهای مجهز به سیستمهای ضد هوایی مستعمل «گپارد» Gepard را امضا کند.
چهل کشور در این پایگاه هوایی در جنوب غربی آلمان مذاکرات اضطراری برای تقویت توان دفاعی اوکراین برگزار میکنند. به گفته «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا این نشست که به دعوت ایالات متحده برگزار شده، بر انجام کارهایی برای ایجاد قابلیت و ظرفیت بیشتر نیروهای اوکراینی متمرکز است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پاریس توپهای سزار را با برد ۴۰ کیلومتر تحویل میدهد و انگلیس هم موشکهای ضدهوایی «استاراستریک» Starstreak را ارائه کرده است.
«اولاف شولتز» صدراعظم آلمان به دلیل امتناع از ارسال مستقیم تسلیحات سنگین به اوکراین مورد انتقاد قرار گرفته است. منتقدان، شولتز را به رهبری ضعیف متهم کردهاند و میگویند حزب سوسیال دموکرات او (SPD) تمایلی به خروج از سیاست تاریخی تنش زدایی خود در قبال مسکو ندارند. شولتز حتی با انتقادهایی از داخل دولت ائتلافی خود مواجه شده است.
وی رویکرد محتاطانه خود را با بیان اینکه مایل است از رویارویی مستقیم بین ناتو و روسیه، یک قدرت هستهای، اجتناب کند، توجیه کرده است. اما بر اساس پیشنویس سندی که روز سهشنبه توسط خبرگزاری فرانسه مشاهده شد، سه حزب دولت ائتلافی او اکنون قصد دارند پیشنهادی مشترک در پارلمان ارائه کنند که خواستار تحویل سلاحهای سنگین به اوکراین است.
این سند از دولت میخواهد «به تحویل تجهیزات لازم به اوکراین، از جمله گسترش تحویل سلاحهای سنگین و سامانههای پیچیده، ادامه دهد و در صورت امکان این اقدام را تسریع کند». سند مذکور همچنین پیشنهاد میکند که سربازان اوکراینی باید در آلمان و سایر کشورهای ناتو برای کار با این سلاحها آموزش ببینند./فارس
سازمانملل: پوتین با انتقال غیرنظامیان از آزوفاستال با حضور صلیبسرخ موافقت کرد
سازمان ملل خبر داد که رئیس جمهور روسیه با انتقال غیرنظامیان از کارخانه آزوفاستال شهر ماریوپل با مشارکت سازمان ملل و صلیب سرخ موافقت کرده است.
به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری فارس، سازمان ملل خبر داد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه با مشارکت سازمان ملل و صلیب سرخ برای انتقال غیرنظامیان از کارخانه آزوفاستال موافقت کرده است.
«فرهان حق» سخنگوی سازمان ملل نیز گفت که این نهاد بینالمللی خواستار کاهش تنش و اقدامات نظامی در اوکراین است.
وی گفت: «ما خواستار شاهد کاهش تنش هستیم ما خواستار کاهش اقدامات نظامی هستیم».
سخنگوی سازمان ملل اضافه کرد: «ما میخواهیم این اطمینان حاصل شود که هیچ اقدامی که باعث افزایش تنش در فضای متشنج کنونی میشود، انجام نگیرد».
ولادیمیر پوتین امروز در کنفرانس خبری مشترک با «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل گفت در حال حاضر هیچگونه درگیری در ماریوپل وجود نداشته و «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه را در جریان این موضوع قرار دادیم.
رئیس جمهور روسیه گفت: «بیش از هزار و سیصد نظامی اوکراینی در ماریوپل خود را تسلیم کردهاند».
پوتین اضافه کرد: «ارتش اوکراین غیرنظامیان را سپر انسانی خود در کارخانه آزوفاستال در شهر ماریوپل قرار داده است».
وی گفت: «به ارتش دستور دادم که حمله به کارخانه آزوفاستال را متوقف کنند و از ارتش اوکراین میخواهیم غیرنظامیان را در کارخانه آزوفاستال آزاد کنند».
رئیس جمهور روسیه رو به گوترش کرد و گفت: «شما گفتید که گذرگاههای انسانی در ماریوپل کارایی ندارند که این صحیح نیست و شما میتوانید اوضاع نظامیان اوکراینی را که تسلیم شدهاند را جویا شوید».
گوترش نیز در این کنفرانس خبری گفت که «اوضاع پیچیده در ماریوپل را درک میکنیم و آماده هماهنگی با صلیب سرخ و طرف روس برای ایجاد راه حل هستیم».
دبیر کل سازمان ملل گفت: «به دنبال کاهش رنج مردم و ایجاد شرایط مساعد برای حل مشکل گذرگاههای انسانی امن در ماریوپل هستیم».
روسیه: اوکراین کنترل تمام منطقه خرسون را از دست داد
وزارت دفاع روسیه شامگاه سهشنبه خبر داد که اوکراین کنترل تمام منطقه خرسون را از دست داد.
به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری فارس، وزارت دفاع روسیه شامگاه سهشنبه خبر داد که اوکراین کنترل تمام منطقه خرسون و همچنین بخشهایی از سه منطقه دیگر را از دست داده است.
بیش از دو ماه از آغاز جنگ روسیه و اوکراین می گذرد و جنگ همچنان در شهرهای اوکراین ادامه دارد و هنوز توافقی بین دو طرف صورت نگرفته است.
احسان رفاهی، خبرنگار فارس در اوکراین پیشتر گزارش کرده بود، روستاهای میان «خرسون» و میکلایوف اکثراً خالی از سکنه شده و برق و آب این مناطق قطع شده است و از طرف دیگر، برخی مناطق مسکونی نیز هدف حمله موشکی قرار گرفته و یک پل نیز به طور کامل تخریب شده است.
طبق گزارش خبرنگار فارس، آثار بر جا مانده از تأسیسات نظامی تخریب شده در حومه میکلایوف کاملاً مشهود است و صداهای انفجارهای پراکنده نیز شنیده میشود.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (سهشنبه)، وضعیت فعلی اوکراین را نتیجه توسعهطلبی نامحدود ناتو توصیف کرد.
لاوروف در گفت وگو با «آنتونیو گوترش» دبیرکل ناتو در خصوص وضعیت اروپا و اوکراین و جمهوریهای لوهانسک و دونتسک تصریح کرد که وضعیت فعلی اوکراین، نتیجه سیاستهای توسعهطلبانه نامحدود ناتو است.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در تاریخ ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه) به درخواست کمک جمهوریهای دونباس لوهانسک و دونتسک برای دفاع در مقابل حملات اوکراین، دستور آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین را صادر کرد و هدف این عملیات را نازی زدایی و خلع سلاح اوکراین توصیف کرد و تأکید کرد که کییف از درخواست خود برای پیوستن به ائتلاف ناتو کنارهگیری کند.
روسیه از آن زمان تأکید کرد که تنها زیرساختهای نظامی اوکراین را هدف قرار میدهد و به هیچ عنوان به دنبال اشغالگری وحمله به غیرنظامیان نیست.
دیدگاه تان را بنویسید