پیشنهاد هند برای مذاکره مستقیم پوتین و زلنسکی

کد خبر: 1140347

جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا و نارندرا مودی نخست‌وزیر هند، روز دوشنبه به وقت محلی گفتگوهای مجازی را با محوریت اوکراین و روسیه برگزار کردند.

پیشنهاد هند برای مذاکره مستقیم پوتین و زلنسکی

جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا و نارندرا مودی نخست‌وزیر هند، روز دوشنبه به وقت محلی گفتگوهای مجازی را با محوریت اوکراین و روسیه برگزار کردند.

 بر اساس گزارش منابع خبری، نخست وزیر هند در این گفتگو اعلام کرد که به روسیه پیشنهاد کرده است که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری این کشور با ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی خود گفتگوی مستقیم داشته باشد.

این گفتگوها در حالی انجام می شوند که واشنگتن به دنبال کسب کمک بیشتر از هند  با هدف فشار اقتصادی بر روسیه به دلیل  تهاجم آن به اوکراین است.

بایدن و مودی که به صورت مجازی با یکدیگر گفتگو می کردند، در خصوص ویرانی اوکراین، به ویژه در شهربوچا، ابراز نگرانی کردند.

مودی گفت: خبر اخیر کشتار غیرنظامیان بی گناه در شهر بوچا بسیار نگران کننده بود. ما بلافاصله آن را محکوم کردیم و خواستار تحقیقات مستقل شدیم.

کاخ سفید اعلام کرد که پس از دیدار بایدن و مودی،  آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه و لوید آستین وزیر دفاع آمریکا با اس جایشانکار  راجنات سینگ همتایان امور خارجه و دفاع هندی خود  گفتگو خواهند کرد.

بایدن که آخرین بار در ماه مارس با مودی صحبت کرد، اخیرا گفت که تنها هند در میان کشورهای چهارگانه (کواد شامل آمریکا، ژاپن استرالیا و هند) در اقدام علیه روسیه به دلیل تهاجم آن به اوکراین «تا حدودی متزلزل» عمل کرده است.

جن ساکی سخنگوی کاخ سفید پیش از این دیدار، در بیانیه‌ای اعلام کرد که بایدن در این دیدار مجازی با مودی درخصوص نقش جنگ روسیه در اوکراین در بی‌ثبات کردن تامین غذا در جهان و بازارهای کالا و همچنین نیاز تقویت اقتصاد جهان و حفظ یک نظم بین المللی مبتنی بر قانون گفت وگو خواهد کرد. 

آمریکا از موضع بی‌طرف هند در مساله روسیه و اوکراین ناراضی است و بر این کشور فشار وارد می‌کند تا روسیه را محکوم کند. 

هند هفته گذشته زمانی که مجمع عمومی سازمان ملل برای تعلیق عضویت روسیه از شورای حقوق بشر رای گیری کرد، به قطعنامه‌ای که با ۹۳ رای موافق به تصویب رسید، رای ممتنع داد. 

دهلی نو پیش از این نیز در رای گیری مجمع عمومی در محکومیت جنگ روسیه در اوکراین رای ممتنع داده بود. 

آمریکا در سال ۲۰۱۶ هند را به عنوان شریک بزرگ دفاعی خود اعلام کرد. گفته می‌شود قراردادهای دفاعی میان آمریکا و هند از سال ۲۰۰۸ تاکنون به بیش از ۲۰ میلیارد دلار رسیده باشد. 

هند همچنین عضوی از ائتلاف چهارجانبه با آمریکا، استرالیا و ژاپن است که گفته می‌شود برای مقابله با چین در آسیا و اقیانوسیه تشکیل شده است. 

این کشور که دارای روابط گسترده نظامی با روسیه است و اکثر تجهیزات نظامی خود را از این کشور خریداری می‌کند تحت تاثیر این قانون قرار گرفته است. 

آمریکا چندین بار اعلام کرده است که کشورهایی که به انجام این قراردادهای مهم با روسیه بپردازند، شامل تحریم‌های آمریکا خواهند شد و هند نیز از این امر مستثنی نخواهد بود./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت