اقدام عجیب روسیه قبل از رای گیری مجمع عمومی

کد خبر: 1139438

نماینده روسیه در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد کشورش قبل از رای گیری مجمع عمومی از شورای حقوق بشر خارج شده است.

اقدام عجیب روسیه قبل از رای گیری مجمع عمومی

نماینده روسیه در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد کشورش قبل از رای گیری مجمع عمومی از شورای حقوق بشر خارج شده است.

پس از آنکه مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل رای داد، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که قبل از این رای گیری، روسیه تصمیم گرفت از این شورا خارج شود.

"گنادی کوزمین" معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت: روسیه تصمیم گرفت عضویت خود را در شورای حقوق بشر قبل از پایان دوره آن در ۷ آوریل (روز پنجشنبه ۱۸ فروردین) به حالت تعلیق درآورد.

معاون سفیر روسیه همچنین تاکید کرد که خروج روسیه از این شورا به این معنی نیست که مسکو به تعهدات بین المللی خود عمل نخواهد کرد.

به گزارش ایرنا، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۹۳ رای موافق، ۲۴ رای مخالف و ۵۸ رای ممتنع، عضویت روسیه را در شورای حقوق بشر سازمان ملل تعلیق کرد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل مستقر در ژنو که در سال ۲۰۰۶ تاسیس شده است، ۴۷ عضو دارد که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب می شوند که بدین ترتیب دارای ۴۶ عضو شد و عضویت روسیه که تا سال ۲۰۲۳ باید عضو این شورا می بود، تعلیق شد.

چنین اقدامی از سوی مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی سازمان ملل، سابقه دارد و این مجمع در سال ۲۰۱۱ نیز عضویت لیبی را از شورای حقوق بشر تعلیق کرد.

سومین نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل درباره جنگ اوکراین به درخواست آمریکا و متحدانش امروز پنجشنبه به وقت محلی برای تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر برگزار شد.

در این رای گیری ۲۴ کشور از جمله الجزیره، بلاروس، کوبا، کره شمالی، ایران، قزاقستان، چین، روسیه، سوریه، ازبکستان، تاجیکستان و ویتنام در این رای گیری به تعلیق عضویت روسیه در شورای امنیت رای منفی دادند.

کشورهای غربی از آغاز جنگ اوکراین، روسیه را به ارتکاب جنایت جنگی متهم کرده اند و اکنون در پی واقعه "بوچا"، مسکو را متهم به انجام این واقعه با ابعاد مبهم و رمزآلودش می‌کنند و معتقدند این کشور به دلیل نقض حقوق بشر صلاحیت عضویت در شورای حقوق سازمان ملل را ندارد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری‌ها در اوکراین و واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت