تحولات اوکراین/سران آلمان و فرانسه با پوتین گفتگو کردند/لیز تراس: جنایات جنگی در اوکراین رخ داده است!/نیمی از ساکنین کییف، شهر را ترک کردهاند
رسانه ها از رایزنی تلفنی رؤسای جمهور فرانسه و روسیه و نیز صدراعظم آلمان درباره تحولات اوکراین خبر می دهند.
به نقل از خبرگزاری رویترز، ولادیمیر پوتین، امانوئل ماکرون و اولاف شولتز (رؤسای جمهور روسیه و فرانسه و صدراعظم آلمان) تلفنی درباره آخرین تحولات اوکراین گفتگو کردند.
کرملین با صدور بیانیه ای در این خصوص اعلام کرد: رئیسجمهور روسیه با شولتز و ماکرون درباره جدیدترین تحولات اوکراین تلفنی گفتگو کرده است.
به گزارش رویترز، صدراعظم آلمان و رئیسجمهور فرانسه در این رایزنی تلفنی، خواستار آتشبس فوری در اوکراین شده و گفتند که درگیری ها باید از طریق مذاکره حل و فصل شوند.
رویترز در ادامه اضافه کرد: شولتز و ماکرون (صدراعظم آلمان و رییس جمهور فرانسه) تاکید کردند که هر راه حلی برای بحران اوکراین باید از طریق مذاکره و گفتگو انجام شود./مهر
لیز تراس: جنایات جنگی در اوکراین رخ داده است!
وزیر امور خارجه انگلیس امروز در مصاحبه ای تلویزیونی ادعا کرد: جنایات جنگی در اوکراین رخ داده است!
به گزارش خبرگزاری مهر، «لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس امروز پنجشنبه در گفتگو با شبکه آمریکایی سی ان ان گفت: نباید مخفیگاهی برای افراد نزدیک به پوتین وجود داشته باشد.
وزیر خارجه انگلیس در این باره اضافه کرد: روسیه که قبلا گفته بود هیچ برنامه ای برای حمله ندارد؛ قابل اعتماد نیست. بهترین راه برای کمک به اوکراینی ها این است که تجهیزات نظامی برای آنها فراهم کنیم.
وزیر خارجه انگلیس ادامه داد: پوتین پیشرفتی را که انتظار داشت به دست نیاورد. هدف او تصرف سریع شهرها بود! ما معتقدیم که جنایات جنگی در اوکراین رخ داده است و پرونده ها را به دادگاه کیفری بین المللی ارجاع داده ایم!
وی در این ارتباط اضافه کرد: صحبت هایی در مورد استفاده از سلاح شیمیایی در اوکراین وجود دارد مبنی بر اینکه روسیه در گذشته این کار را انجام داده است! ما در مورد استفاده احتمالی روس ها از سلاح های شیمیایی در اوکراین بسیار نگران هستیم.
این در حالیست که وزارت دفاع روسیه تا کنون بارها تأکید کرده است که به هیچ عنوان به مناطق غیرنظامی حمله ای نکرده و ادعای محور غربی در این باره به نوعی کارزار تبلیغاتی به شمار می آید.
جنگ در اوکراین را با نگرانی شدید دنبال می کنیم
وزیر خارجه قطر به موضع گیری درباره بحران اوکراین پرداخت و اعلام کرد: ما با نگرانی شدید اوضاع جنگ در اوکراین را دنبال می کنیم.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی وزیر خارجه قطر به موضع گیری درباره بحران اوکراین پرداخت.
وی افزود: ما با نگرانی شدید، تشدید جنگ در اوکراین را دنبال می کنیم. ما بر ضرورت در پیش گرفتن گفتگو و دیپلماسی برای حل بحران تاکید داریم.
آل ثانی تاکید کرد: ما بر احترام به حاکمیت اوکراین و استقلال و تمامیت ارضی این کشور بر اساس مرزهای شناخته شده بین المللی تاکید داریم.
این در حالی است که ساعاتی قبل ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در سومین تماس تلفنی از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، با تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر گفتگو کرد.
دو طرف در این گفتگو آخرین تحولات اوکراین و راه های حل مسالمت آمیز و دیپلماتیک این بحران علاوه بر مسائل منطقه ای و بین المللی دارای اهمیت مشترک را بررسی کردند.
این سومین تماس تلفنی رئیس جمهور اوکراین با امیر قطر از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ است. نخستین تماس زلنسکی با امیر قطر تنها چند ساعت پس از حمله انجام شد که نخستین تماس با یک رهبر کشور عربی بود.
یادآور می شود که قطر از ابتدای این بحران طرف های درگیر را به خویشتن داری و حل اختلافات از طریق گفتگوی سازنده و راه های دیپلماتیک و حل مسالمت آمیز منازعات فراخواند.
نیمی از ساکنین کییف، شهر را ترک کردهاند
با تداوم درگیریها در اوکراین، دیدار وزرای امور خارجه روسیه و اوکراین نتایج چندانی نداشته و نیمی از مردم کییف شهر را ترک کرده و پایتخت این کشور تماما سنگربندی شده است.
به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری فارس، درگیریها در اوکراین در حالی دومین هفته را پشت سر میگذارد که «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه و «دیمیترو کولبا» همتای اوکراینی او امروز (پنجشنبه) در ترکیه دیدار کرده و از سوی دیگر شهردار کییف اعلام کرده نیمی از شهروندان، این شهر را ترک کردهاند.
اخبار لحظه به لحظه صبح تا عصر روز پانزدهم بحران اوکراین را اینجا بخوانید.
۱۹:۳۰- ادعای انگلیس درباره احتمال استفاده از سلاح شیمیایی در اوکراین
«لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس ضمن تکرار اتهامزنیها علیه روسیه گفت: «نسبت به استفاده احتمالی از سلاحهای شیمیایی در اوکراین بسیار نگرانیم».
۱۸:۵۷- احتمال آتشبس اوکراین و روسیه «در آینده نزدیک»
«میخاییل پودولیاک» عضو هیأت مذاکرهکننده اوکراینی گفت، گفتوگوها با روسیه میتواند به توافق ختم شده و «رسیدن به یک معاهده و آتشبس در آینده نزدیک» محتمل است.
او در ادامه گفت زمانی که روسیه تلفات خود در جنگ را ارزیابی کند و ببیند که اوکراینیها همچنان مقاومت میکنند، دو طرف میتوانند «رویکرد عملگرایانهتری» در مذاکرات داشته باشند.
۱۸:۵۳- مسکو: وقوع جنگ اتمی غیرممکن است
«ایگور وشنوتسکی» معاون مدیر اداره کنترل تسلیحاتی و منع اشاعه تسلیحات اتمی در وزارت امور خارجه روسیه گفت: «جنگ اتمی نمیتواند رخ دهد زیرا به پایان تمدن بشری و بشریت منجر خواهد شد. به هیچوجه نباید اجازه وقوع آن را بدهیم».
۱۸:۲۹- توئیت گروسی درباره حضور در نشست آنتالیا
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پیامی توئیتری از میزبانی ترکیه بابت بحث درباره وضعیت نیروگاههای اتمی اوکراین قدردانی کرده و از دیدار با معاون وزیر امور خارجه ترکیه خبر داد.
۱۸:۱۵- پوتین: آمریکا به مردم خود دروغ میگوید
پوتین در یک نشست اقتصادی گفت، دولت آمریکا به دروغ به مردم خود میگوید که روسیه عامل افزایش بهای حاملهای انرژی در این کشور است. این در حالی است که روسیه فقط سه درصد از نفت آمریکا را (تا پیش از اعمال تحریمها) تأمین میکرده است.
پوتین همچنین اعلام کرد روسیه به صادرات حاملهای انرژی ادامه خواهد داد که بخشی از آن از طریق خاک اوکراین انجام میگیرد.
او همچنین بیان داشت آمریکا از ایران و ونزوئلا میخواهد که در ازای رفع تحریمها، روسیه را از بازار انرژی خارج کنند.
۱۷:۴۹- شهردار کییف: نیمی از مردم، شهر را ترک کردهاند
شهردار پایتخت اوکراین اعلام کرد: «تا جایی که اطلاع داریم، نیمی از شهروندان کییف، شهر را ترک کردهاند. اندکی کمتر از دو میلیون نفر در حال حاضر شهر را ترک کردهاند. کییف به یک دژ نظامی تبدیل شده است. هر خیابان، هر ساختمان و هر ایستو بازرسی سنگربندی شده است».
۱۷:۴۰- ترکیه: نباید از نشستهای روسیه و اوکراین انتظار معجزه داشت
«مولود چاوشاوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه پس از شرکت در نشست سهجانبه با همتایان روس و اوکراینی گفت: «موضوعات زیادی برای گفتوگو میان اوکراین و روسیه وجود دارد، از جمله بیطرفی [اوکراین] و امضای معاهده جامع صلح نیز در میان گزینههای روی میز است».
وزیر امور خارجه ترکیه گفت، این نشست سهجانبه «در محیط راحتی» انجام نشد و «نباید از چنین نشستهایی انتظار معجزه داشت». او همچنین گفت، در این نشست آنکارا بر لزوم شکلگیری گذرگاه بشردوستانه در اوکراین و باز ماندن آن بدون هیچ مانعی تأکید کرد.
او با تأکید بر اهمیت این نشست بهعنوان اولین دیدار وزرای امور خارجه اوکراین و روسیه از زمان شروع درگیریها گفت که این دیپلماتهای ارشد احتمال دیداری میان «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «ولودیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی او را نیز به بحث گذاشتند.
۱۷:۲۴-بلاروس: نباید بگذاریم از پشت سر به روسها حمله شود
«الکساندر لوکاشنکو» رئیس جمهور بلاروس به وزیر دفاع دولتش گفت، ارتش بلاروس باید مانع از تلاش اوکراینیها برای قطع خطوط پشتیبانی و حمله به نیروهای روسی از پشت سر شود.
لوکاشنکو تأکید کرد به متخصصان دستور داده تأمین برق لازم برای نیروگاه هستهای «چرنوبیل» واقع در اوکراین و در نزدیکی مرزهای بلاروس را تضمین کنند.
۱۷:۱۰- امیدواری چین به اتمام هرچه سریعتر درگیری در اوکراین
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در تماسی ویدئویی با «ژان ایو لودریان» همتای فرانسوی گفت: «امیدواریم درگیری و جنگ در سریعترین زمان ممکن متوقف شود».
وزیر امور خارجه چین در ادامه از طرفهای درگیر خواست که خویشتنداری به خرج داده و اقدامات بیشتری در راستای ممانعت از افزایش تنش در اوکراین انجام دهند.
روسیه: 3000 تاسیسات نظامی اوکراین را منهدم کردهایم
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که از زمان آغاز عملیات نظامی، حدود 3000 تاسیسات نظامی اوکراین را منهدم کرده است.
به گزارش ایسنا، «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که از ابتدای حملات نظامی خود در اوکراین طی 15روز گذشته تاکنون، حدود 3000 تاسیسات نظامی اوکراین منهدم شده است.
وی تأکید کرد که نیروهای دونتسک در حال پیشروی حدود یک کیلومتری به سمت شهر ماریوپول از شمال هستند.
ایگور کوناشنکوف افزود: ما حملات مزدوران ایالات متحده، بریتانیا و اروپا علیه پزشکان و اتوبوسهای پزشکی روسیه را ثبت کردیم.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه تصریح کرد: حمله هوایی ادعایی به ماریوپل یک تحریک برنامه ریزی شده برای حفظ تبلیغات ضد روسی است.
وی تأکید کرد که هواپیماهای روسیه هیچ هدف زمینی را در شهر ماریوپول اوکراین مورد اصابت قرار نداده و این خبر را «تحریکی از پیش طراحی شده» تلقی کرد.
آمریکا: تحریمها علیه روسیه، توانایی چین برای خرید نفت مسکو را محدود می کند
وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد تحریمهای مالی اعمال شده از سوی واشنگتن علیه روسیه، توانایی چین برای خرید نفت از مسکو را محدود می کند.
جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی گفت که تحریم های مالی علیه روسیه، توانایی چین برای خرید نفت از مسکو را محدود می کند و پکن به طور معناداری فشار تحریم ها بر مسکو را خنثی یا کاهش نمی دهد.
این مقام دولت بایدن افزود، احساس من این است که مؤسسات مالی در چین که با دلار و یورو تجارت می کنند، نگران تأثیر تحریم های روسیه بر چین هستند.
او گفت که اکثر متحدان اروپایی از تصمیم دولت بایدن برای ممنوعیت واردات نفت روسیه پیروی نخواهند کرد، زیرا آنها منابع جایگزین کمتری برای تامین نفت مورد نیاز خود دارند.
وی ادامه داد که آمریکا به عنوان یک صادرکننده بزرگ نفت، به انرژی روسیه وابستگی کمتری دارد.
وزیر خزانه داری آمریکا همچنین اظهار داشت واشنگتن و متحدان آن در حال بررسی تحریم های بیشتر علیه روسیه برای مجازات این کشور به خاطر "جنایت های" مرتکب شده در اوکراین هستند.
یلن که در یک برنامه زنده واشنگتن پست سخن می گفت، ادامه داد، اقتصاد روسیه در نتیجه کارهایی که قبلا انجام دادهایم ویران خواهد شد، اما ما به بررسی گامهای بیشتری در این خصوص ادامه می دهیم.
وی جزئیات بیشتری از تحریم های جدید آمریکا ارائه نداد.
پوتین بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) نیز در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاحهای خود را زمین بگذارند و به خانههای خود بروند.
همزمان با ادامه آتش جنگ در اوکراین، سیل واکنشهای جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریمهای بین المللی علیه روسیه در حال افزایش است./
دیدگاه تان را بنویسید