بحران اوکراین/هشدار روسیه به کشتی‌ها و زیردریایی‌های نفوذی خارجی

کد خبر: 1129644

صدراعظم آلمان امروز (دوشنبه) در آستانه سفر به کی‌یف، خواستار اقدام ملموس و آنی مسکو در «تنش‌زدایی» با اوکراین شد.

بحران اوکراین/هشدار روسیه به کشتی‌ها و زیردریایی‌های نفوذی خارجی

صدراعظم آلمان امروز (دوشنبه) در آستانه سفر به کی‌یف، خواستار اقدام ملموس و آنی مسکو در «تنش‌زدایی» با اوکراین شد.

شولتس: نگرانی بسیار بسیار جدی است

به گزارش ایسنا، به نقل از یورو نیوز، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان که در ادامه تلاش‌ها برای جلوگیری از وقوع جنگ در اروپا، امروز به کی‌یف سفر کرده، در یک پیام توئیتری با تصریح بر اینکه نگرانی‌ همچنان «بسیار بسیار جدی» است، اضافه کرده که «تجاوز نظامی دیگری از سوی روسیه به خاک اوکراین تبعات سنگینی برای مسکو در پی خواهد داشت.»

صدراعظم آلمان قرار است فردا سه‌شنبه ۱۵ فوریه در مسکو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دیدار و گفت‌وگو کند. در همین حال کشورهای عضو گروه ۷ هم امروز دوشنبه بر آمادگی خود بر تحریم وسیع روسیه در صورت حمله این کشور به اوکراین تاکید کردند.

این در حالیست که مقامات آمریکا از احتمال وقوع "قریب‌الوقوع" حمله روسیه به خاک اوکراین سخن می‌گویند. برخی از کشورهای عمدتا غربی و حتی روسیه طی روزهای گذشته کار«تعدیل» کارکنان دیپلماتیک خود در اوکراین را آغاز کرده و بعضی هم نسبت به سفر شهروندان خود به این کشور هشدار داده‌اند. کی‌یف خواستار نشست فوری با مسکو شد، همزمان اوکراین خواستار دیدار فوری با مقامات روسیه و کشورهای عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا شده است.

کی‌یف در بیانیه شامگاه یکشنبه خود با اشاره به عدم پاسخگویی مسکو به درخواست‌ها برای ارائه توضیح در مورد آرایش نظامی نیروهایش در مرز با اوکراین، روسیه را متهم کرده که اصل شفافیت در مورد نیروهای نظامی ۵۷ کشور عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا را نادیده گرفته‌ است. هر دو کشور روسیه و اوکراین عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا هستند.

وزیر خارجه اوکراین می‌گوید که کشورش در گام بعدی خواستار برگزاری نشستی با روسیه و سایر اعضای این سازمان ظرف ۴۸ ساعت است تا دلایل آرایش و جابجایی نظامی نیروهای روس در طول مرزهایش با اوکراین و همچنین کریمه مشخص شود.

از ماه نوامبر روسیه حدود ۱۰۰ هزار نیروی نظامی را در مرز با اوکراین مستقر کرده است؛ اقدامی که با توجه به سابقه الحاق کریمه در سال ۲۰۱۵ شائبه نیت مسکو برای حمله مجدد به خاک اوکراین را تقویت کرده است. با این حال مسکو می‌گوید که قصد حمله نظامی ندارد و هدفش تنها تامین دغدغه‌های امنیتی خود و جلوگیری از گسترش ناتو در همسایگی سرزمینی‌اش است.

ارتش روسیه: غرب اوکراین را برای پس گرفتن دونباس و بعد کریمه تحریک می‌کند

معاون رئیس هیات عملیات اصلی ستاد ارتش روسیه امروز (دوشنبه) تاکید کرد، غرب، اوکراین را به استفاده از زور برای بازپس‌گیری دونباس و پس از آن کریمه تحریک می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، استانیسلاو گادژیماگومدوف، معاون رئیس هیات عملیات اصلی ستاد ارتش روسیه به قانون‌گذاران گفت: غرب به تبدیل کردن اوکراین به یک کشور متخاصم علیه کشور ما ادامه می‌دهد. همانطور که فرمانده کل قوای روسیه گفته، ایجاد پایگاهی برای استقرار نیروهای ناتو در قلمروش اقدامی ضد روسیه است.

وی افزود: ‌حمایت سیاسی و نظامی از خارج از کشور کی‌یف را به استفاده از زور برای ایجاد کنترل بر دونباس و سپس بر کریمه تحریک می‌کند.

پیش از این کرملین هم اعلام کرد، تحرکات نظامیان در اوکراین در سطح روسیه است و جابجایی نیروها در نزدیکی خط تماس در دونباس افزایش یافته است.

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: پیشنهادات روسیه در صورت اقدام مشابه در کالینینگراد شدنی است

وولفگانگ ایشینگر، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ امروز دوشنبه اظهار کرد، برخی از پیشنهادات روسیه در قبال دریافت تضمینهای امنیتی از جمله در رابطه با تسلیحات و سربازان ناتو در اوکراین در صورتی که مسکو هم دست به اقدامات مشابهی در منطقه کالینینگراد بزند، قابل اجرا هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ایشینگر در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: بخش از درخواستهای روسیه به این صورت هستند که نباید هیچ سرباز، سلاح اتمی و دیگر موشکهای متعلق به غربی‌ها در اوکراین باشد. در قانون ۱۹۹۷ روابط روسیه-ناتو در رابطه با اعضای جدید ناتو نوشته شده که در آنها نه قوای چشمگیر و نه سیستمهای هسته‌ای نمی‌توانند استقرار یابند. برای من چندان سخت نیست که این سیگنال را به طرف روسی بفرستم که ما مطمئنا نمی‌خواهیم با اوکراین هم متفاوت از آن کشورهای شرق اروپا که به عضویت ناتو در آمده‌اند یا یک کشور مشابه دیگر که عضو ناتو نباشد رفتار کنیم.

وی افزود، در این مورد مسکو "باید حاضر به اتخاذ الزامات مناسبت به عنوان مثال در رابطه با موضوعاتی همچون کالینینگراد و مسائل دیگر باشد".

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ در اظهار نظر درباره دورنمای پیوستن اوکراین و گرجستان به ناتو گفت، در ائتلاف بر سر این مساله اتفاق نظری وجود ندارد.

کالینینگراد منطقه‌ای از آن روسیه و جدای از خاک اصلی این کشور، در داخل اروپاست.

روسیه به کشتی‌ها و زیردریایی‌های نفوذی خارجی شلیک می‌کند

یک خبرگزاری روسیه به نقل از یک مقام ارشد ارتش این کشور، از آمادگی این ارتش برای شلیک به کشتی‌ها و زیردریایی‌های خارجی که به صورت غیرقانونی وارد آبهای ارضی روسیه شوند، خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نوشته اینترفکس، یک مقام ارشد نظامی روسیه امروز دوشنبه گفت، روسیه آماده است به سمت کشتی‌ها و زیردریایی‌های خارجی که به طور غیرقانونی وارد آبهای سرزمینی این کشور می‌شوند، آتش بگشاید.

به گزارش رویترز، این مقام بیان کرد، با این حال، چنین تصمیمی تنها در "بالاترین سطح" مقامات اتخاذ خواهد شد.

پس از اینکه مسکو اعلام کرد یک کشتی نیروی دریایی روسیه یک زیردریایی آمریکایی را در آب‌های روسیه در حوزه اقیانوس آرام با اسکورت از محدوده خارج کرده است، واشنگتن روز شنبه انجام عملیات نظامی از سوی خود در آب‌های سرزمینی روسیه را رد کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت