این کشور در صدر همکاری با چین در ۲۰۲۱

کد خبر: 1127224

نتایج مطالعه‌ای نشان می‌دهد، عراق اصلی‌ترین هدف ابتکار زیرساختی کمربند و جاده چین در سال ۲۰۲۱ بود و ۱۰.۵ میلیارد دلار برای تامین مالی پروژه‌هایی از جمله یک پالایشگاه نفت سنگین دریافت کرد.

این کشور در صدر همکاری با چین در ۲۰۲۱

به نقل از خبرگزاری رویترز، بررسی «مرکز سرمایه‌گذاری سبز و توسعه» در دانشگاه فودان شانگهای نشان می‌دهد، در مجموع تعامل چین از طریق سرمایه‌گذاری‌ها و همکاری‌های قراردادی در میان ۱۴۴ کشور عضو ابتکارعمل کمربند و جاده ۵۹.۵ میلیارد دلار بود و این میزان در سال ۲۰۲۰ به میزان ۶۰.۵ میلیارد دلار ثبت شد.

با این حال مطالعات مذکور نشان داد، در کشورهای عربی و خاورمیانه، سرمایه‌گذاری در سال گذشته میلادی حدود ۳۶۰ درصد افزایش یافت و در مقایسه با سال ۲۰۲۰ به میزان ۱۱۶ درصد رشد داشت. عراق از سال ۲۰۱۳ پس از پاکستان و روسیه، به سومین شریک بزرگ ابتکار کمربند و جاده برای تعامل انرژی تبدیل شده است.

چین و عراق برای ساخت پالایشگاه پنج میلیارد دلاری نفت سنگین در استان کربلا همکاری می‌کنند و شرکت سینوپک چین قرارداد ساخت میدان گازی منصوریه عراق در نزدیکی مرز ایران را به دست آورد. این دو کشور همچنین در پروژه‌های ساخت فرودگاه، پنل‌های خورشیدی و دیگر پروژه‌ها همکاری دارند.

ارزش‌ قراردادهای ابتکار کمربند و جاده چین در سال ۲۰۲۱ به ۴۵.۶ میلیارد دلار رسید که نسبت به ۳۷ میلیارد دلار در سال ماقبل افزایش نشان داد، در حالی که سرمایه‌گذاری‌ها از ۲۳.۴ میلیارد دلار به ۱۳.۹ میلیارد دلار کاهش یافت.

برای سال ۲۰۲۲، محققان انتظار دارند شتاب پروژه‌های سبز، مطابق دستورالعمل‌های دولتی افزایش یابد، هرچند امور مالی و سرمایه‌گذاری مرتبط با نفت از ۱.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ به مبلغ ۶.۴ میلیارد دلار در ۲۰۲۱ افزایش یافت.

محققان دانشگاه فودان انتظار دارند که تعامل کمربند و جاده چین با توجه به برنامه پنج ساله ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ برای سرمایه‌گذاری ۵۵۰ میلیارد دلاری در خارج از جمله در کشورهای غیر عضو این بلوک، کاهش یابد و ۲۵ درصد کمتر از سرمایه‌گذاری ۷۴۰ میلیارد دلاری از سال ۲۰۱۶-۲۰۲۰ باشد.

پس از عراق، صربستان و اندونزی در جایگاه‌های بعدی تعامل با ابتکارعمل کمربند و جاده چین بودند./ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت