گزافه‌گویی‌های اغراق‌آمیز انگلیس

کد خبر: 1125893

دولت برخاسته از حزب محافظه‌کار انگلستان روابط ریشه‌ای و عمیقی با رژیم صهیونیستی دارد و در جست‌وجوی جای پایی جدید در خاورمیانه است. سیاه‌نمایی مقامات انگلیسی از مذاکرات دلایلی سیاسی داشته و در راستای تلاش برای اثبات قدرت این کشور پس از برگزیت است.

گزافه‌گویی‌های اغراق‌آمیز انگلیس

مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین به مراحل حساس رسیده است، اما روندی مثبت و سازنده در زمینه در تکمیل بخش‌های باقی‌مانده متون وجود دارد و تصمیم‌گیری‌ها در مورد اختلافات رو به پیشرفت است، در این میان تحرکات منفی انگلیس و سخنان وزیر خارجه این کشور که سعی کرده بن‌بست در مذاکرات را القا کند حاکی از انگیزه‌های سیاسی و شخصی است.

سخنان تهدیدآمیز و غیر سازنده لیز تراس، وزیر خارجه انگلیس که به تندروی مشهور است تلاشی برای فضاسازی منفی علیه مذاکرات بود، اقدامی که در روند مذاکرات وین در دو ماه گذشته به اشکال مختلف نمود پیدا کرده است و تراس به عنوان سخنگوی ارشد انگلیس چندین بار با نوشتار یا گفتار علیه ایران اقدام کرده است.

لیز تراس دو روز پیش در سخنانی متناقض با آنچه در روند مذاکرات در جریان است، مدعی شد که گفت‌وگوها در حال نزدیک شدن به بن‌بستی خطرناک است و خطاب به نمایندگان پارلمان انگلیس افزود: این مذاکرات، فوریت دارد و پیشرفت به اندازه کافی سریع نبوده است. وزیر امور خارجه انگلیس با بیان اینکه لندن به همکاری نزدیکی با متحدانش در زمینه این مذاکرات ادامه می‌دهد، ادعا کرد: اما گفت‌وگوها در حال رسیدن به بن‌بست خطرناکی است.

سخنانی که به گفته ابراهیم عزیزی، نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس باعث احضار سفیر انگلیس شد. این نماینده مجلس گفت: جلسه‌ای در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با وزیر امور خارجه و خطیب زاده، سخنگوی وزارتخانه داشتیم که مشخص شد بلافاصله بعد از اظهارات سخیف مقامات انگلیسی، سفیر این کشور به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض رسمی جمهوری اسلامی به سفیر این کشور ابلاغ و تاکید شده است از تکرار چنین اظهاراتی خودداری کنند.

گزافه‌گویی‌های اغراق‌آمیز انگلیس

موضع‌گیری‌های غیرمسئولانه و بی‌مبنای انگلیس و برخی کشورهای غربی از زمان اعلام زمان آغاز مذاکرات دور هفتم شروع شد. در آستانه برگزاری جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روز 4 آذرماه پایگاه خبری اکسیوس نوشت که انگلیس به صورت فعال به آمریکا، فرانسه و آلمان فشار آورده تا قطعنامه‌ای علیه ایران تصویب کنند.

روز 8 آذر نیز در ابتدای دور هفتم مذاکرات وزیر خارجه تازه‌کار انگلیس در اقدامی اشتباه و غیر دیپلماتیک، یادداشت مشترکی با وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در روزنامه تلگراف منتشر کرد و مدعی شد که انگلیس و ر/زیم صهیونیستی شب و روز برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش خواهند کرد و افزود که زمان در حال سپری شدن است و این ضرورت همکاری نزدیک با دوستان و شرکا برای ناکام گذاشتن بلندپروازی‌های ایران را دوچندان می‌کند.

وزیر خارجه تازه‌کار انگلیس در اقدامی غیردیپلماتیک در یادداشت مشترکی با همتای صهیونیست خود در روزنامه تلگراف مدعی شد که انگلیس و رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش خواهند کرد

لیز تراس در سخنان اخیر خود خطاب به نمایندگان پارلمان بریتانیا مدعی شد که ایران اکنون باید انتخاب کند که آیا می‌خواهد به یک توافق برسد یا مسئول فروپاشی توافق هسته‌ای برجام باشد.

سخنان نخ‌نما و تهدیدهای توخالی این مقام انگلیسی در حالی تکرار می شود که غرب مسئول ایجاد بحران در برجام است و موضع گیری های اینچنینی، از مسئولیت حقوقی و اخلاقی این کشور در نقض برجام نمی کاهد و البته خللی در عزم جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به یک توافق پایدار و قابل اتکاء، بر اساس منافع مردم ایران ایجاد نمی کند.

از برگزیت تا برجام

تند شدن رویکرد انگلیس در چندماه اخیر علل و دلایل متعددی دارد. در طول مذاکرات وین هیأت مذاکره‌کننده انگلیس تاکنون چند بار تغییر کرده و دولت انگلیس با انتقادات داخلی و فشار برای استعفا روبرو شده است. علاوه بر این انگلیس پس از برگزیت و جدایی از اتحادیه اروپا تلاش می کند هویت جدیدی برای خود بسازد.

انگلیس پس از برگزیت و جدایی از اتحادیه اروپا تلاش می کند هویت جدیدی برای خود بسازد.

انگلیس که اکنون عضو اتحادیه اروپا نیست می خواهد چهره قدرتمندی از خود به عنوان یک کشور مستقل بسازد. این کشور همصدا با آمریکا با شعار عدم اشاعه هسته ای، برنامه صلح آمیز هسته ای ایران را زیر سوال می برد و تلاش دارد که خود را مهمترین متحد اروپایی آمریکا معرفی کند و نقش حافظ منافع رژیم صهیونیستی در مذاکرات را نیز ایفا کند.

این کشور می خواهد از یکسو فشارهای داخلی را کاهش داده و از سوی دیگر خود را در دوران پسا برگزیت، بریتانیایی مستقل از اتحادیه اروپا را به تصویر بکشد؛ اقدامی که به نوعی تضعیف اعتبار جایگاه هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی در آینده برجام است.

پرکردن جای خالی آمریکا در خاورمیانه

هم‌زمان با ادعاهای آمریکا برای کاهش حضور نظامی در خاورمیانه، انگلیس برای نفوذ بیشتر در منطقه و تعمیق روابط با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی تلاش می کند. خاورمیانه به عنوان یک منطقه استراتژیک همواره از اهمیت بالایی برای آمریکا و کشورهای اروپایی برخوردار بوده و انگلیس نیز از این ماجرا مستثنی نمی‌شود.

در شرایطی که نگاه سیاست خارجی آمریکا طبق گفته دولت جو بایدن به منطقه شرق آسیا دوخته شده است، این خلا فرصت مناسبی را برای کشورهایی همچون انگلیس فراهم آورده تا نقش و جایگاه خود را در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه ارتقاء دهند. انگلیس با خاطره دوران حضور استعماری‌اش در خاورمیانه، می خواهد جای خالی آمریکا را در این منطقه پر کند و تلاش می‌کند در قامت حافظ منافع رژیم صهیونیستی و برخی شیخ‌نشین‌های جنوب خلیج فارس ظاهر شود.

انگلیس با خاطره دوران حضور استعماری‌اش در خاورمیانه، می‌خواهد جای خالی آمریکا را و در قامت حافظ منافع رژیم صهیونیستی و برخی شیخ‌نشین‌های خلیج فارس ظاهر شود.

علاوه بر این حزب محافظه‌کار انگلیس به رهبری بوریس جانسون روابط ریشه‌ای و عمیق با رژیم صهیونیستی دارد، موسسه‌ای موسوم به «دوستان اسرائیلی حزب محافظه‌کار» در داخل این حزب تشکیل شده که بسیار فعال است. موضع گیری های مقامات این کشور در مذاکرات هسته ای بر اساس منافع رژیم اشغالگر قدس در همین راستا است. حفظ امنیت رژیم صهیونیستی همواره یکی از اولویت‌های اصلی انگلیس در منطقه و از انگیزه‌های مهم آن برای مداخله در خاورمیانه بوده است.

فهم دلایل موضع گیری های منفی مقامات انگلیسی در مذاکرات چندان دشوار نیست. چرا که رژیم صهیونیستی مهم‌ترین برنده شکست مذاکرات است. اما بازی تکراری مقصر نمایی و استفاده از ادبیات ملال آور و بی پشتوانه کمکی به دولت محافظه کار انگلیس برای اثبات خود به اروپا و یافتن جای پایی در خاورمیانه نمی کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت