ناتو حضور نظامی در شرق اروپا را تشدید می‌کند

کد خبر: 1125016

ائتلاف نظامی ناتو امروز (دوشنبه) از تقویت حضور نظامی در شرق اروپا در واکنش به تشدید مناقشات با روسیه بر سر مسئله اوکراین خبر داده و رسانه‌ها از تداوم اختلاف بین غربی‌ها بر سر موضوع ارسال تسلیحات به اوکراین خبر می‌دهند.

ناتو حضور نظامی در شرق اروپا را تشدید می‌کند

تنش ها بین غرب و روسیه بر سر مسئله اوکراین به صورت روزافزون تشدید می شود و رسانه ها مرتبا اخبار جدیدی از ابعاد تازه این بحران را منتشر می کنند.

ناتو حضور نظامی در شرق اروپا را تقویت می‌کند

"دویچه وله" آلمان گزارش داد که ائتلاف نظامی ناتو امروز (دوشنبه) اعلام کرد که می خواهد کشتی‌ها و هواپیماهای جنگی بیشتری را در شرق اروپا مستقر کند. این تجهیزات به دریای بالتیک و کشورهای عضو آن مانند لیتوانی و بلغارستان فرستاده می شود.

بسیاری از کشورهای عضو ناتو اعلام کرده اند که در تقویت نیروهای ناتو در شرق اروپا مشارکت می کنند. این خبر را ائتلاف نظامی ناتو صبح امروز ( دوشنبه) اعلام کرد.

بر این اساس کشور دانمارک برای تقویت نظارت هوایی در مرز روسیه یک ناو به دریای بالتیک و 4 فروند جنگنده اف 16 به لیتوانی می فرستد. تعداد نامعلومی از کشتی های اسپانیایی هم برای پیوستن به تشکل دریایی ناتو عازم این منطقه شده اند. علاوه بر این مادرید در حال بررسی مسئله انتقال جنگنده به بلغارستان است.

فرانسه هم تمایل خود برای اعزام نیرو به رومانی و قراردادن این نیروها تحت فرماندهی ناتو را اعلام کرده است. هلند هم در نظر دارد دو جت جنگنده اف 35 به بلغارستان اعزام کند و این اقدام را به ماه آوریل موکول کرده است.

"ینز استولتنبرگ" ، دبیرکل ناتو در بیانیه‌ای از این که متحدان نیروهای بیشتری را برای کمک به ناتو در اختیار قرار می‌دهند استقبال کرد و گفت: «ناتو به تمامی اقدامات لازم برای حفاظت و دفاع از همه متحدان، از جمله تقویت بخش شرقی ائتلاف ادامه خواهد داد».

وی از آماده باش نیروهای ائتلاف نظامی ناتو با توجه به تشدید بحران بر سر مسئله اوکراین خبر داد.

به گزارش هفته نامه اشپیگل، کشورهایی مانند دانمارک و اسپانیا نیز در تمهیدات برای حضور قوی‌تر ناتو در شرق اروپا در پی تشدید بحران اوکراین شرکت دارند و آمریکا و فرانسه در حال بررسی آن هستند.

جپ کوفود، وزیر خارجه دانمارک بر آمادگی اتحادیه اروپا برای تحریم های گسترده علیه روسیه تاکید کرد. وی گفت: «شکی نیست که در صورت حمله مجدد روسیه به اوکراین، ما برای تحریم‌های جامع و بی‌سابقه آماده هستیم.» وی افزود: «روسیه و رئیس جمهور ولادیمیر پوتین باید بدانند که اگر بخواهند مرزهای خود را در اروپا جابجا کنند، هزینه آن بسیار بسیار بالا خواهد بود.»

پیشتر نیز نیویورک تایمز خبر داد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در حال بررسی اعزام هزاران سرباز، کشتی جنگی و هواپیمای آمریکایی به کشورهای اروپای شرقی عضو ناتو است. در حال حاضر حداکثر 5000 سرباز برای این کار در نظر گرفته شده است که این عده در صورت بدتر شدن وضعیت، می‌‌تواند تا 10 برابر افزایش یابد.

درباره مشارکت آلمان در این طرح در بیانیه ناتو ابتدا گزارشی نشده بود. اما یک سخنگوی وزارت دفاع آلمان اعلام کرد که نیروی هوایی از 22 فوریه نظارت هوایی در رومانی را افزایش خواهد داد. وی اطلاعات دقیقی درباره شمار هواپیماهای شرکت کننده در این عملیات نداد.

اتحادیه اروپا برخلاف متحد آمریکایی خود کاهش کارکنان سفارت در اوکراین را ضروری نمی داند

در همین حال وزارت خارجه بریتانیا هم صبح دوشنبه اعلام کرد در پاسخ به تهدید فزاینده روسیه، برخی از کارمندان سفارت این کشور و بستگان آنها در کیف پایتخت اوکراین را فراخوانده است.

دولت آمریکا پیشتر اعلام کرده بود با توجه به افزایش تنش‌ها در این منطقه از اعضای خانواده دیپلمات‌های خود در اوکراین خواسته است که آنجا را ترک کنند. کیف این اقدام را "احتیاط بیش از حد" خوانده و از آن انتقاد کرده است.

برخلاف آمریکا و انگلیس آلمان همچنان نیازی به کاهش کارکنان سفارت خود در اوکراین نمی بیند.

"آنالنابائر بوک"، وزیر امور خارجه آلمان در عین حال اعلام کرده که وضعیت به صورت مداوم در حال بررسی است.

بائربوک در حاشیه دیدار با همتایان اروپایی خود در بروکسل اعلام کرد: چنین اقدامی را در حال حاضر ضروری نمی داند. وی همچنین گفت: ما نباید در ناامنی بیشتر اوضاع سهیم شویم.

با این همه وزارت خارجه فدرال آلمان به خانواده های دیپلمات های آلمانی در اوکراین این آزادی را می دهد که تصمیم بگیرند که آیا باید این کشور را ترک کنند یا خیر. سخنگوی وزارت خارجه در برلین اعلام کرد که سفر بازگشت به آلمان می تواند به صورت داوطلبانه انجام شود. هزینه سفر بازگشت این افراد بر عهده وزارت خارجه فدرال و سایر کارفرمایان خواهد بود.

"بائربوک" همچنین تمایلی به اظهار نظر درباره حذف احتمالی روسیه از سیستم پرداخت بین المللی سوئیفت در صورت تهاجم به اوکراین نداشته و در این باره موضع محتاطانه ای اتخاذ کرده و گفت: سخت ترین چوب همواره در نهایت هوشمندانه ترین شمشیر نخواهد بود. وی افزود: اتحادیه اروپا باید همراه با شرکای خود مانند آمریکا اقدامات مالی که بیشترین تاثیر را دارند بررسی کنند.

اتحادیه اروپا هم بر خلاف ایالات متحده آمریکا و انگلیس در حال حاضر هیچ دلیلی نمی بیند که از کارکنان سفارت و اعضای خانواده دیپلمات های خود بخواهد اوکراین را ترک کنند.

جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه نشست وزرای خارجه این اتحادیه گفت: من فکر نمی کنم که ما مجبور به نمایش دراماتیک باشیم. وی تاکید کرد: تا زمانی که همچنان مذاکرات با روسیه در جریان است نیازی به ترک اوکراین نیست. وی در عین حال اعتراف کرد که ارزیابی شرایط می تواند تغییر کند.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا امروز در بروکسل نشستی را درباره بحران اوکراین برگزار کردند.

 تداوم اختلافات بر سر مسئله ارسال تسلیحات برای اوکراین در بلوک غرب

روزنامه "تاگس شاو" آلمان در مطلبی نوشت: موضوع ارسال تسلیحات به اوکراین همچنان موضوعی بحث برانگیز در اتحادیه اروپا است. این سوال مطرح است که آیا اوکراین در مناقشات با روسیه باید تسلیحات دریافت کند؟

دولت آلمان به شدت با این مسئله مخالف است و لوکزامبورگ هم اخیرا به این جبهه پیوسته است.

"ینز آزلبورن"، وزیر امور خارجه لوکزامبورگ در این باره گفته است: من فکر می کنم که این واقعا نادرست است که به مردم بفهمانیم اختلاف وزنه های نظامی که بین روسیه واوکراین وجود دارد را می توان با ارسال تسلیحات متعادل کرد. من فکر نمی کنم این کارساز باشد.

وزیر امور خارجه لوکزامبورگ همچنین تاکید کرد که اکثریت کشورهای عضو ناتو می خواهند از جنگ اجتناب کنند و از این رو نباید وارد منطقه جنگ شویم. این راه درستی است که با استفاده از ابزار دیپلماسی یک بار دیگر این مسئله را آشکار کنیم که هجوم اوکراین به روسیه قابل قبول نیست.

دولت فدرال آلمان هم در حال بررسی مجوز درخواستی از طرف استونی برای ارسال تسلیحات به اوکراین است. سخنگوی دولت آلمان اعلام کرده که تا به حال هیچ تصمیمی در این باره اتخاذ نشده است. وی تاکید کرد که در اینجا موضوع ارسال تسلیحات از آلمان مطرح نیست، بلکه درباره ارسال تسلیحات از استونی برای اوکراین بحث می شود و هنوز تصمیمی در این باره اتخاذ نشده است.

سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد: دولت فدرال آلمان موضع خود درباره ارسال تسلیحات به ویژه از نوع مرگبار آن به اوکراین را تغییر نداده است. وی تاکید کرد که دولت فدرال با توجه مناقشات در اوکراین اجازه ارسال تسلیحات مرگبار به این کشور را نمی دهد.

آمریکا، انگلیس و برخی از کشورهای دیگر عضو ناتو و کشورهای بالتیک اخیرا از ارسال تسلیحات برای اوکراین خبر داده اند./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت