نماینده پارلمان اروپا: ایران با حسن نیت با برجام برخورد کرد

کد خبر: 1122403

نماینده پارلمان اروپا تاکید کرد که در اروپا ، اراده سیاسی لازم برای پرداختن به تحریم‌های آمریکا علیه ایران وجود ندارد.

نماینده پارلمان اروپا: ایران با حسن نیت با برجام برخورد کرد

کلر دالی Clare Daly، سیاستمدار ایرلندی و نماینده اصلی پارلمان اروپا است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: دیدگاه کلی من این است که ایران با حسن نیت با برجام برخورد کرد اما به دلیل بدخواهی ایالات متحده و شکست اروپا در اجرای تعهدات اقتصادی‌اش، تبعیت اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن از ایالات متحده، از این توافق چشم‌پوشی کرد.

خروج از برجام، تصمیمی غیرمنطقی بود 

خیلی بد است که طرف‌های آمریکایی تقصیر شکست را متوجه ایران کنند

این مقام ارشد اروپایی در ادامه اضافه کرد: لازم به توضیح است؛ طرفی که برای اولین بار شرایط برجام را نقض کرد، ایالات متحده بود. خروج یکجانبه از برجام یعنی تصمیمی که توسط ایالات متحده اتخاذ شد و حتی جریان اصلی سیاسی در اروپا نیز آن را پذیرفت، تصمیمی غیرمنطقی و غیرقابل پیش بینی بود.

وی ادامه داد:  پاسخ‌های ایران به این موضوع در چارچوب مفاد توافق بود - که با منطق دیپلماتیک شرایط مشخص می‌شد - و این خیلی بد است که طرف‌های آمریکایی ادعای خلاف این را داشته باشند، یا تقصیر شکست این روند را متوجه ایران کنند.

 تحریم ها کاملاً متن و روح توافق را نقض می‌کند

نمی‌توان صحبت‌های ایالات متحده در مورد بازگرداندن ایران به "پایبندی" را جدی گرفت

این نماینده پارلمان اروپا در ادامه خاطرنشان کرد: تحریم‌ها بصورت کامل متن و روح توافق را نقض می‌کند. با توجه به اینکه چه کسی در وهله اول توافق را زیر پا گذاشت، نمی‌توان صحبت‌های سخت از سوی ایالات متحده در مورد بازگرداندن ایران به "پایبندی" را جدی گرفت.

تامین امنیت منطقه‌ با نادیده گرفتن نگرانی‌های امنیتی مشروع  یکی از طرف‌ها به دست نمی‌آید

کلر دالی همچنین گفت: تامین امنیت منطقه‌ای صلح آمیز و عاری از سلاح هسته‌ای به نفع همه طرف‌ها است اما این امر  با نادیده گرفتن نگرانی‌های امنیتی مشروع و منافع انرژی یکی از طرف‌ها به دست نمی‌آید. نمی‌توان رفتاری کرد  که گویی تعهدات دیروز را می‌توان امروز و یا هر زمان که ممکن است فراموش کرد.

امتناع ایالات متحده از اعتراف به اشتباهات گذشته مانع مهمی برای احیای برجام است

وی گفت: بنابراین، دیکتاتورهای بلندپایه و امتناع از اعتراف به اشتباهات گذشته از سوی ایالات متحده، موانع مهمی برای احیای برجام بوده و همچنین اعمال تحریم‌های جدید و فقدان هرگونه عواقبی برای اسرائیل در تلاش‌هایش برای تشدید درگیری و شکست، مانع دیگری برای احیای این توافق هستند.

اراده سیاسی کمی در اروپا برای پرداختن به تحریم‌های آمریکا علیه ایران وجود دارد

این مقام ایرلندی اتحادیه اروپا در ادامه افزود: در این شرایط، تلاش احزاب اروپایی برای سوء استفاده از انحراف روند توافق توسط دولت ترامپ به نحوی که ایران هزینه این جریان را بپردازد، غیرقابل قبول است. باید غیر از این باشد. اما متأسفم که بگویم بر اساس شواهد، اراده سیاسی کمی در محافل سیاست خارجی اروپا برای پرداختن به خطر افزایش ناامنی در منطقه و بار عمیق تحریم‌های غیرقانونی و ویرانگر بر مردم ایران وجود دارد.

وی تاکید کرد: واقعیت این است که شرکت‌های اروپایی بیش از حد در یک سیستم سرمایه‌داری تحت سلطه ایالات متحده ادغام شده‌اند و بنابراین در معرض تحریم‌های آمریکا قرار دارند. در حالی که تلاش‌های قانونی برای رسیدگی به این موضوع انجام شده است، اروپا عملاً هیچ اهرمی برای این موضوع ندارد./ایلنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت